Θέατρο, μουσική και λόγος στην νέα περίοδο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Πλούσιο το πρόγραμμα για το πρώτο τρίμηνο του 2020 ετοίμασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Θοδωρής Γκόνης. Όλο το πρόγραμμα

Παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, μετακλήσεις και μία μεγάλη παραγωγή με το αριστούργημα του Τένεσι Ουίλιαμς «Γυάλινος Κόσμος», σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού του διευθυντή, Θοδωρή Γκόνη, ετοίμασε και για το πρώτο τρίμηνο του 2020 το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η πρεμιέρα του «Γυάλινου Κόσμου» θα γίνει στις 14 Μαρτίου στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου και οι παραστάσεις θα δίνονται για έναν μήνα κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Η μετάφραση του έργου είναι του Νίκου Σπάνια, το σκηνικό τα κοστούμια και η μουσική επιμέλεια του Ανδρέα Γεωργιάδη, η κίνηση του Δημήτρη Σωτηρίου και παίζουν οι ηθοποιοί: Στέλλα Καζάζη, Ελένη Μαβίδου, Θανάσης Ρέστας, Κωνσταντίνος Λιάρος.

Η έναρξη της νέας σεζόν γίνεται στις 11 και 12 Ιανουαρίου με το έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» από την Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» σε σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, ενώ τις φετινές παιδικές του παραγωγές  θα παρουσιάσει η ομάδα θεάτρου από τη Θεσσαλονίκη Μικρός Βορράς του Τάσου Ράτζου. Έτσι, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου θα παιχτεί η «Οδύσσεια» του Ομήρου, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου «Ο ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου.

Η θεατρική ομάδα Fly Theatre περιοδεύει με την παράσταση Frida ΚΙ ΑΛΛΟ σε σκηνοθεσία Κατερίνας Δαμβόγλου και Robin Beer και στην Καβάλα κάνει στάση στις 25 και 26 Ιανουαρίου, ενώ ο Γιώργος Νανούρης στην πρώτη του επαφή με το αρχαίο δράμα παρουσιάζει τον «Αίαντα» του Σοφοκλή την 1η Φεβρουαρίου, με τον βραβευμένο με βραβείο Χορν, ηθοποιό, Μιχάλη Σαράντη και τον ζωγράφο Απόστολο Χαντζάρα.

Μετά την επιτυχία της Αθήνας ο Νίκος Διαμαντής μεταφέρει στην Καβάλα τις «Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν με τους Πέρη Μιχαηλίδη, Ιωάννα Μακρή, Κατερίνα Παρισσινού και Λευτέρη Παπακώστα, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου.

Πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία του νομού και της περιοχής θα δώσουν τα μέλη του θεάτρου κούκλας Redicolo από τη Θεσσαλονίκη με το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι», την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου.

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν και άλλες εκδηλώσεις, λόγου και μουσικής , όπως εκείνη στις 27 Ιανουαρίου, όπου η Μάρω Δούκα και η Κυριακή Μπεϊόγλου ανοίγουν την «Πύλη Εισόδου», το ομότιτλο βιβλίο της πρώτης, αποσπάσματα του οποίου θα διαβάσει ο Θοδωρής Γκόνης. Ο Παναγιώτης Μάργαρης δίνει συναυλία στις 24 Ιανουαρίου με το «Πρελούδιο στον έρωτα» και την συμμετοχή του Στράτου Εμμανουηλίδη, ενώ αποσπάσματα από την τελευταία δουλειά του Πασχάλη Τόνιου πάνω στην διαχρονική σατιρική ποίηση του Γιώργου Σουρή περιλαμβάνει η εκδήλωση που με τίτλο «Όταν η μουσική αγκαλιάζει την ποίηση» θα γίνει στις 3 και 4 Φεβρουαρίου. Απαγγέλει ο Γρηγόρης Βαλτινός και συμμετέχουν οι ΣυνΩΔΗπόροι υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κανάκη και η Ανθή Βαφειάδη.