ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΝΑ «ΝΙΚΗΣΕΙ» ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ; Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΒΡΈΘΗΚΕ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ

Μπροστά σε πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Κομοτηνή η κεντρική προεκλογική ομιλία του τέως υπουργού και υποψήφιου βουλευτή Ροδόπης με τη Νέα Δημοκρατία Ευριπίδη Στυλιανίδη. Η ομιλία έλαβε χώρα στην πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής μπροστά σε εκατοντάδες κόσμο με τον κορυφαίο πολιτικό της Ροδόπης και πρώην Υπουργό να δηλώνει συγκινημένος από την ανταπόκριση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Χρόνου» Κομοτηνής, η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο με τέσσερις θεματικούς άξονες: Πρώτον, προσφυγιά και τα πρώτα χρόνια της Θράκης. Δεύτερον, το έργο του ίδιου ως βουλευτή και υπουργού. Τρίτον, τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015 – 19. Τέταρτον το πώς αξιοποίησε εκείνος αυτό το διάστημα. Στο λόγο του ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης έκανε λόγο για τον πιο περιφρονημένο νομό της φτωχότερης περιφέρειας.

Μίλησε για την ανάγκη αναστροφής της φυγής των νέων από την Ροδόπη. Σε γενικότερη αποστροφή του κατήγγειλε ότι ΕΝΦΙΑ, φόροι, Κτηματολόγιο, Πολεοδομίες αναγκάζουν τους Έλληνες να αγοράσουν ξανά την περιουσία των γονιών μας. Κατήγγειλε, επίσης, ότι πάγωσαν τα δημόσια έργα, καθηλώθηκε ο τουρισμός, φτωχοποιήθηκαν οι αγρότες μας, έκλεισαν υπηρεσίες και τράπεζες, ερήμωσαν τα χωριά μας, 1.600 νέοι εγκατέλειψαν τη Ροδόπη, η ανεργία εκτινάχθηκε από το 8 στο 28 %, υποβάθμιση ΔΠΘ (4η Νομική, υποχρηματοδότηση, μετεγγραφές), η υπερφορολόγηση εξόρισε τις βιομηχανίες και έκλεισε χιλιάδες ΜμΕ. Πρόβαλε μία σειρά έργων στο νομό Ροδόπης που προχώρησαν με υπογραφή του ιδίου, και κάλεσε τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων κομμάτων «να συγκριθούμε στα έργα και όχι στα λόγια»!

-Το ερώτημα όλων των πολιτών αλλά και της «Α»:

Θα μπορέσει το Τουρκικό Προξενείο να «νικήσει» αυτή τη φορά τον Ευριπίδη Στυλιανίδη; Αυτό δηλαδή που προσδοκά επί έτη,

Ο κόσμος πάντως της Ροδόπης βρέθηκε δυναμικά στο πλευρό του το βράδυ της Τρίτης στην Κεντρική πλατεία, καθώς υπολογίζεται ότι ξεπερνούσε τους 3-4.000 ψυχωμένους Κομοτηναίους…