Υφυπουργοί θα εκπροσωπήσουν την Κυβέρνηση στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου στον Έβρο, στη Κομοτηνή και Δράμα, γραμματείς υπουργείων σε Ξάνθη και Καβάλα! Κι όμως έχουμε… «άφαντο» Κυβερνητικό βουλευτή τον Σπύρο Τσιλιγγίρη.
……
*Ιδιαίτερη σημασία δίνει φέτος η κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς θα εκπροσωπηθεί με τρεις υφυπουργούς και δύο γενικούς γραμματείς σε όλες τις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας.
Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης θα παραστούν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την εθνική επέτειο της έναρξης της Επανάστασης του 1821, ενισχύοντας το μήνυμα ενότητας και σεβασμού στην ιστορική μνήμη.
….
*Αναλυτικά η εκπροσώπηση της κυβέρνησης:
-Κομοτηνή: Ο Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Νίκος Παπαϊωάννου, θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.
-Αλεξανδρούπολη: Εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα είναι ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης, συμμετέχοντας στη δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση και την παρέλαση.
-Δράμα: Τιμητική παρουσία θα δώσει ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της πόλης.
-Ξάνθη: Στην Π.Ε. Ξάνθης θα παραστεί ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημήτρης Κάρναβος.
-Καβάλα: Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.
Η παρουσία ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων σε όλη την Περιφέρεια ενισχύει τη σημασία των εκδηλώσεων και τη σύνδεση του κράτους με την τοπική κοινωνία, σε μια ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και μνήμης.
…….
*Αστυνομικό. Δύο ημεδαποί συνελήφθησαν την Κυριακή 23-3-2025 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε οικισμό της Ξάνθης, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών, του τοπικού Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ξάνθης, και του Τμήματος Συνοριακής Φυλακής Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.
…….
*Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, διότι νωρίτερα, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, μετέβησαν σε οικισμό της Ροδόπης και αφαίρεσαν από μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ τρία πηνία χαλκού. Από την περαιτέρω έρευνα, δε, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 14-1-2025 έως 22-3-2025, διέπραξαν σε περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης ακόμη είκοσι μία τετελεσμένες κλοπές μετασχηματιστών και μία απόπειρα, προκαλώντας φθορές και αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χαλκό, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 155.160 ευρώ.
Στο εσωτερικό του οχήματος που χρησιμοποίησαν οι δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα τρία αφαιρεθέντα πηνία χαλκού, ενώ από την οικία του ενός συλληφθέντα κατασχέθηκαν καλώδια χαλκού από μετασχηματιστές συνολικού βάρους 160 κιλών, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.
Επιπλέον κατασχέθηκαν το όχημα των δραστών και πλήθος εργαλείων που βρέθηκαν εντός αυτού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
……
*Την (23.3.2025) ΕΟΣ Ξάνθης πραγματοποίησε την προγραμματισμένη του εξόρμηση στο “χαμένο εκκλησάκι της Παναγίας” από την Ισαία, στην πραγματικότητα βέβαια είναι του Αγίου Παντελεήμονος!!! Συμμετείχαν 23 άτομα, μικροί μεγάλοι. Ευτυχώς ο καιρός ήταν σύμμαχος σε όλη την διάρκεια της πεζοπορίας και άρχισε να ψιλοψιχαλίζει μόλις έφτασε στο τέλος!!! Κάποιοι από τους συμμετέχοντες “μάζεψαν” τα σκουπίδια των προηγούμενων!!! Υπενθυμίζουμε ότι ο σύλλογος στις 6/4/25 διοργανώνει την γιορτή μονοπατιών. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι διαδρομές που θα πραγματοποιηθούν έτσι ώστε θα έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε την διαδρομή που σας ταιριάζει!!! Σας περιμένουμε!!!!
……
*ΜΠΡΑΒΟ για ακόμη φορά στον τρομερό σύλλογο «Φίλοι της Σημαίας Ξάνθης Χίλια μπράβο.
«Παραμονή λοιπόν της 25ης Μαρτίου χθες και η Ελληνική σημαία κυματίζει ξανά πάνω από την Ξάνθη, στο ύψωμα «Αυγό», με την εντυπωσιακή θέα στη Ξάνθη!
Οι «Φίλοι της Σημαίας Ξάνθης» το πρωί της Κυριακής πραγματοποίησαν πεζοπορική εκδρομή στο ύψωμα Αυγό που δεσπόζει σε ύψος 650 μέτρων για την επισκευή του ιστού της σημαίας (καινούργια βάση στήριξης και ρουλεμάν περιστροφής) και την τοποθέτηση μιας καινούργιας σημαίας. Η τελευταία σημαία που τοποθέτησαν τα μέλη του συλλόγου ήταν στις 20 Οκτωβρίου ενόψει της Εθνικής Επετείου της 28η Οκτωβρίου 1940 η οποία όμως λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν πάντα στην περιοχή και των καιρικών συνθήκων καταστράφηκε και ο ιστός έσπασε.
……
*Παρόντες σε αυτήν την μοναδική πεζοπορική εκδρομή ήταν πολλοί φίλοι της Σημαίας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά των μελών του συλλόγου και βοήθησαν στην επισκευή και ανύψωση του ιστού. Μετά την έπαρση της νέας σημαίας όλοι όσοι βρέθηκαν στο σημείο έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο, μη κρύβοντας την χαρά τους που η γαλανόλευκη κυματίζει ξανά πάνω από την πόλη.
Το ύψωμα Αυγό ή αλλιώς «Σταύρος Τσακίρης» βρίσκεται δίπλα στην πόλη της Ξάνθης. Η κορυφή του με υψόμετρο 650 μ. και μήκος μονοπατιού λίγο πάνω από 2,5 χλμ. είναι ένα σημείο που μπορεί να προσεγγίσει εύκολα ο κάθε πεζοπόρος – περιπατητής που θα βρεθεί στην Ξάνθη.
…….
*Η αρχή του μονοπατιού της κλασικής διαδρομής απέχει δέκα λεπτά από το κέντρο της πόλης της Ξάνθης οπότε καθιστά το ύψωμα έναν πολύ εύκολο και όμορφο προορισμό για όποιον αγαπάει την φύση. Η ανάβαση – κατάβαση γίνεται από το κλασικό μονοπάτι που ξεκινάει από το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης. Επίσημα το ύψωμα μετονομάστηκε σε «Σταύρος Τσακίρης», σε ανάμνηση του Ξανθιώτη ορειβάτη που έχασε την ζωή του στις Άνδεις. Γύρω από την κορυφή του βουνού υπάρχουν τα ερείπια ενός φρουρίου σε σχετικά καλή κατάσταση που χρησιμοποιήθηκε κατά τη Μεσοβυζαντινή περίοδο.
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Ξέρω ότι δεν θα αρέσει σε «πολλούς», αλλά εγώ ως απλή και φτωχή Κατίνα το στηρίζω με 1000!
Η γειτονική Βουλγαρία λοιπόν προχωρά στη δημιουργία κρατικών καταστημάτων που θα πωλούν προϊόντα με κέρδος έως 10%. Η πρόταση, που κατατέθηκε από τον βουλευτή Γιορντάν Τσόνεφ του Κινήματος για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες – Νέα Αρχή, εγκρίθηκε με 117 ψήφους υπέρ, 102 κατά και δύο αποχές.
Μάλιστα το υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων θα αναλάβει τη διαχείριση του κεφαλαίου της νέας εταιρίας, ενώ τα καταστήματα θα λειτουργούν κυρίως με προϊόντα από Βούλγαρους παραγωγούς. Οι βουλευτές έδωσαν προθεσμία ενός μήνα στο υπουργικό συμβούλιο για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας της εταιρίας, με αρχικό κεφάλαιο 10 εκατομμύρια λέβα.
Στις 13 Μαρτίου, η επιτροπή Προϋπολογισμού και Οικονομικών του κοινοβουλίου ενέκρινε την ίδρυση των κρατικών καταστημάτων που θα προσφέρουν βουλγαρικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές. Ο βουλευτής Γιορντάν Τσόνεφ τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα συντομεύσει την αλυσίδα εφοδιασμού και θα βοηθήσει στη μείωση των τιμών, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, πολλές φορές είναι υπερβολικές. Παρόμοια καταστήματα υπάρχουν πάντως ήδη σε χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία.
Στην Ελλάδα γιατί όχι;; Το απλό ερώτημα μιας απλής…
Η ΚΑΤΙΝΑ