Λες και δεν έχουμε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους στο Νομό Ξάνθης. Στο Νομό Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης αλλά και Αχμέτ Ιλχάν «κινούνται» δραστήρια, κάνουν συναντήσεις, αναφορές στη Βουλή κι εδώ στη Ξάνθη… Άφαντοι άπαντες! Κυβερνητικός Σπύρος Τσιλιγγίρης αλλά και αντιπολιτευτικοί…
……
*Συνάντηση εργασίας με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο του νομού Ροδόπης «Το Κεντρί» είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Η συνάντηση αφορούσε την αναδιοργάνωση της παραγωγής μελιού με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση της μελισσοκομίας στο νομό Ροδόπης, η οποία μπορεί να συμβάλλει σημαντικά και στην βελτίωση της φυτικής παραγωγής.
Ο Βουλευτής Ροδόπης ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει σε επαφή το Σύλλογο με τον αρμόδιο Υπουργό, προκειμένου να προωθηθούν αποτελεσματικότερα τα δίκαια αιτήματα των μελισσοκόμων και να ενταχθεί η μελισσοκομία στις προβλέψεις της νέας ΚΑΠ.
Παράλληλα αποφασίστηκε να συντονιστεί η δράση μεταξύ τους ώστε να προωθηθεί αποτελεσματικότερα το προϊόν τους στην ελληνική και διεθνή αγορά, διασφαλίζοντας με τις κατάλληλες ενέργειες την ονομασία προέλευσης «ΠΟΠ Μελιού».
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν σύντομα αφού προηγουμένως έχουν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να στηριχθεί ο κλάδος.
(σ.σ. Μήπως στη Ξάνθη δεν έχουμε ούτε μελισσοκομία, ούτε μελισσοκόμους;)
……..
*Ψήφισμα κατά πλειοψηφία, με ψήφους 28 υπέρ και 1 κατά, εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής κατά τη συνεδρίαση του την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
Στο ψήφισμα, που υπογράφουν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κλεοπάτρα Στογιαννίδου και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, αναφέρεται:
«Στην Κομοτηνή σήμερα, 8 Νοεμβρίου 2023, ημέρα Τετάρτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, που συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση ύστερα από νόμιμη πρόσκληση της Προέδρου του, Κλεοπάτρας Στογιαννίδου, αποφασίζει κατά πλειοψηφία (με ψήφους 28 υπέρ έναντι 1 κατά επί των καταμετρούμενων) να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη σύγκρουση στην Εγγύς Ανατολή, την εύλογη αλληλεγγύη του στους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αμάχους και την απόλυτη προσήλωσή του στο διεθνές δίκαιο, όπως αυτό αποτυπώθηκε στις αποφάσεις του ΟΗΕ που μένουν επί πολλά χρόνια στα χαρτιά.
Απαντάμε στην εκατέρωθεν προπαγάνδα και στις πολεμοχαρείς ανταποκρίσεις που φτάνουν στην πατρίδα μας ότι η ειρήνη δεν θα έρθει με την εξάλειψη του ενός ή του άλλου λαού αλλά με μια δίκαιη και λειτουργική επίλυση του πιο μακρόβιου προβλήματος στην διεθνή σκηνή, του Μεσανατολικού.
Στα πλαίσια αυτά ελπίζουμε και η χώρα μας, που έχει καλές σχέσεις με το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους, να καταφέρει να συμβάλει σε μια ανακωχή και τελικά σε μια οριστική ειρήνευση για το καλό όλων των λαών της Ανατολικής Μεσογείου.
Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 272/2023. Έγινε, αποφασίσθηκε και υπογράφεται».
-Ερώτημα κρίσεως…. Ο Δήμος Ξάνθης, διαθέτει ….δημοτικό συμβούλιο;
……
*Συνεχίζεται από τον Δήμο Ξάνθης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, η διενέργεια δωρεάν rapid test για την ταχεία ανίχνευση της COVID- 19, που έχει ως στόχο την πρόληψη διασποράς της νόσου και την προστασία της υγείας του γενικού πληθυσμού.
Μαζικές δειγματοληψίες στην Ξάνθη την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιούνται:
Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023
Στο Κέντρο Υγείας Δήμου Ξάνθης- ISOBOX (πρώην ΙΚΑ), από τις 12μ έως τις 14:00
Τρίτη 14 έως Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023
-Στο Κέντρο Υγείας Δήμου Ξάνθης- ISOBOX (πρώην ΙΚΑ) 8:00-14:00
-Στο Ξύλινο Σπιτάκι (πρώην ΔΕΥΑΞ), 8:30-14:00
Οι πολίτες προσέρχονται γνωρίζοντας τον προσωπικό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και έχοντας, απαραίτητα, την αστυνομική τους ταυτότητα.
Προϋποθέσεις για τον έλεγχο ανηλίκων είναι η παρουσία ενός από τους γονείς/κηδεμόνες -διαφορετικά, θα πρέπει να επιδεικνύουν υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα είτε από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr) είτε χειρόγραφη επικυρωμένη δήλωση ή παραπεμπτικό από το σχολείο τους.
Υπενθυμίζεται, ότι δικαίωμα για δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές διάγνωσης covid-19 έχουν όλοι οι πολίτες, ενώ, σχετική βεβαίωση εκδίδεται μόνον για τους εμβολιασμένους.
…..
*Συνελήφθησαν την Πέμπτη (9-11-2023) το απόγευμα στην Εθνική οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης δύο ημεδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι εντόπισαν τον έναν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο οδηγούσε ο δεύτερος δράστης μεταφέροντας παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.
Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.
……
*Απίστευτο κι όμως αληθινό. Παρίσταναν υπαλλήλους της ΔΕΗ και «έγδυναν» ηλικιωμένους στα νότια προάστια -190.000 ευρώ η λεία τους!
Και αναλυτικότερα: Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση μιας συμμορίας που εξαπατούσε ηλικιωμένους στα νότια προάστια είδε το φως της δημοσιότητας.
Στο οπτικό υλικό φαίνονται τρία μέλη της σπείρας, που εμφανίζονταν στα υποψήφια θύματά τους ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, να έχουν εισβάλει στο διαμέρισμα ηλικιωμένου στον Άλιμο
Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ένας απασχολεί τον 87χρονο και, όταν γυρίζει την πλάτη του, οι συνεργοί του μπαίνουν στα υπνοδωμάτια και αφαιρούν χρήματα και κοσμήματα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σπείρα δρούσε από τον περασμένο Ιούλιο σε Βάρκιζα, Γλυφάδα, Άλιμο, Βούλα και Βουλιαγμένη.
…..
*Τα μέλη της συμμορίας χτυπούσαν τα κουδούνια των σπιτιών, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ ή τους συντηρητές ασανσέρ.
Μάλιστα, σε μια περίπτωση έπεισαν το θύμα τους να τοποθετήσει τα χρήματα και τα χρυσαφικά του σε αλουμινόχαρτο, ώστε να μην καταστραφούν από τη δήθεν διαρροή ρεύματος, και στη συνέχεια τα αφαιρούσαν.
Ταυτοποιήθηκαν σε εννέα περιπτώσεις κλοπών και η λεία τους, σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, ξεπερνά τις 190.000 ευρώ.
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Για να δούμε τώρα που ο αγώνας δεν θα είναι «άνισος» και τουλάχιστον δεν θα έχουμε τον «εξοντωτικό» πόλεμο όχι μόνο από τους Δήμους Ξάνθης και Μύκης αλλά και από την Περιφέρεια του Χρήστου Μέτιου – πως θα «αντέξουν» τα ΜΜΕ που «συνήθισαν» επί 4 χρόνια να… «τρώνε» με… χρυσά κουτάλια και απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ και ειδικά κάθε φορά που πλησίαζε το Ξανθιώτικο Καρναβάλι ή το Φεστιβάλ Μουσικής ή οι Γιορτές Π. Πόλης ή η… επιμόρφωση των κατοίκων του Δροσερού!!!
Για να δούμε «επί ίσοις όροις» πόσα αυγά έχει ο σάκος!
Γιατί εμείς «αντέξαμε»… Αυτοί; Ακόμη και να «σπεύσουν» να «γλύψουν» τις νέες εξουσίες…! Χωρίς… τα χιλιάδες ευρώ τι θα κάνουνε και τους αποκλεισμούς των… «αντιπάλων»…;
Η ΚΑΤΙΝΑ