Σήμερα συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή υπό την Προεδρία του νέου Δημάρχου Ξάνθης Στράτου Κοντού, αύριο Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο και σε λίγες μέρες (την επόμενη εβδομάδα) μπαίνουμε και στον Φλεβάρη. Σε αναμονή των νέων έμμισθων ειδικών συμβούλων και συνεργατών.
….
*Με καλό νέο ξεκινάω σήμερα και συγκεκριμένα με το φλουρί που κέρδισε ένας νέος αντιδήμαρχος Ξάνθης και μάλιστα από τους πιο αγαπητούς. Ο Τάσος Ταρενίδης, Αθλητισμού και Τουρισμού!
Που «λίγος» του έπεφτε προφανώς του Στράτου να του δώσει και την αντιδημαρχία Πολιτισμού!!! Κι ο νοών νοείτω…!
……
*Φυσικά δεν έκανε ο Τάσος για τον Πολιτισμό, αφού σε καμιά… περίπτωση δεν θα πετούσε τη «ΦΩΛΙΑ του Βιβλίου» όπως ο πρώην του Τσέπελη ο Σουά… στα σκουπίδια!
Οπότε ας αρκεστεί στο φλουρί!
……
*Λεπτομέρειες στην ανάρτηση του πρώην δημοτικού συμβούλου Ξάνθης Φάνη Παπαδάκη που ανέφερε χαρακτηριστικά τα παρακάτω:
«Τα σχολεία μας, 9ο και 18ο Δημοτικά Σχολεία Ξάνθης, είχαν τη μεγάλη χαρά και τιμή να διοργανώσουν με επιτυχία την ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διεύθυνσης ΠΕ Ξάνθης, παρουσία των διευθυντών/διευθυντριών των σχολικών μονάδων του νομού Ξάνθης.
Η εκδήλωση λαμπρύνθηκε με την παρουσία των Σχολικών Συμβούλων Εκπαίδευσης κ.κ. Σάββας Μελισσόπουλος Μαίρη Τεκτονοπούλου και Σουρουτζίδου Δέσποινα Θεοδωρακέα»
….
*Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδημάρχος Παιδείας, κ. Γιάνναρου Ελένη (σ.σ. Σύζυγος του ειδικού συμβούλου του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη Ηλία Λαζαρίδη…) και ο Αντιδήμάρχος Αθλητισμού και Τουρισμού, κ. Ταρενίδης Αναστάσιος.
(σ.σ. Πως δεν πήραν μαζί τους και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και ανεψιό του Τσέπελη…Απορώ! Ειδικά μετά την «πόλεμο» που ήδη ξεκίνησε με τους υπαλλήλους κατά της Θρακικής Σκηνής…)
….
*Η Διευθύντρια ΠΕ Ξάνθης, κ. Στυλιανίδου Εύη αφού ευχαρίστησε τα σχολεία μας και τους διευθυντές τους, κκ. Παπαδάκη Φάνη και Μέλλιο Νίκο, για τη φιλοξενία της εκδήλωσης, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους ένα υπέροχο και δημιουργικό νέο έτος, γεμάτο υγεία, χαρά και ευημερία.
Και η είδηση της ημέρας. Τυχεροί της εκδήλωσης που κέρδισαν τα φλουριά ήταν το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και ο Αντιδήμαρχος, κ. Ταρενίδης.
-Άντε Τάσο και….αντ’ αυτού Δήμαρχος!!
……
*Αλλάζω θέμα. Στο πλαίσιο της κυλιόμενης προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., το Κοινοβούλιο του Βελγίου διοργάνωσε στις Βρυξέλλες Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη με θέμα, «Αστικές Πολιτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Στην ελληνική αποστολή από πλευράς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.
Η Διάσκεψη περιελάμβανε τέσσερις θεματικές ενότητες σχετικά με την χρηματοδότηση των αστικών πολιτικών, τη συμμετοχή πολιτών στον σχεδιασμό σημαντικών έργων, την προσαρμογή των αστικών περιοχών στην Κλιματική Αλλαγή και την κινητικότητα στα αστικά κέντρα.
Στην Ελληνική αποστολή εκτός του Ιλχάν Αχμέτ συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, βουλευτή της Ν.Δ., Χρήστο Μπουκώρο και τους βουλευτές, Φωτεινή Αραμπατζή της Ν.Δ. και Μιλτιάδη Ζαμπαρά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
……
*Η νομαρχιακή επιτροπή του Σύριζα Ροδόπης συναντήθηκε με εργαζόμενους του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής και με εκπροσώπους των Φιλοζωικών Σωματείων τη δεύτερη.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση κι η ενημέρωση αναφορικά με τα ζητήματα που άπτονται της ευζωίας των ζώων, όπως αυτά εκφέρονται μέσα από τη λειτουργία του κυνοκομείου κι από τη δράση των φιλοζωικών ομάδων.
……
*Δηλώσεις συμμετοχής για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής, έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 10 το βράδυ, για νέους από 16-30 ετών.
Το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής ολοκλήρωσε με επιτυχία την θητεία του, δίνοντας τη σκυτάλη στο επόμενο.
Κάθε ενδιαφερόμενος νέος μπορεί να δηλώσει την υποψηφιότητά του συμπληρώνοντας την αντίστοιχη αίτηση, η οποία έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono.
……
*Σε αυξημένη επαγρύπνηση και επιτήρηση είναι οι υπηρεσίες της Κτηνιατρικής της ΑΜ-Θ, μετά το κρούσμα Αφρικανικής Πανώλης που εντοπίσθηκε σε μονάδα εκτροφής στο Παγονέρι Δράμας, όπου θανατώθηκαν 174 ζώα.
Σύμφωνα με τον Δ/ντη της Κτηνιατρικής ΑΜ-Θ, Νίκο Φωτεινιά, όλες οι περιοχές στα σύνορα σε απόσταση περίπου 10 χλμ, ισχύει μια ζώνη επιτήρησης, όπου θα μπορούν να προσέρχονται πολίτες που διατηρούν οικόσιτους χοίρους, οι οποίοι θα θανατώνονται, ωστόσο θα μπορούν να αποζημιώνονται, βάσει ενός προγράμματος που τρέχει, μ ε την προϋπόθεση να μην επαναλάβουν την εκτροφή χοίρων.
Αυτή η ενέργεια έχει ως στόχο να προστατευθούν οι συστηματικές εκτροφές Χοιρότροφων, καθώς θεωρείται πως υπάρχει στην άγρια πανίδα η νόσηση, όπως και στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Ελλάδα.
…..
*Ωστόσο, η προσοχή εστιάζεται στις συστηματικές εκτροφές, τηρώντας τα μέτρα βιοσαφάλειας και ελέγχοντας τις διακινήσεις των ζώων και με ένταση του κυνηγιού του άγριου χοίρου στις εν λόγω περιοχές «Αν καταγραφεί κρούσμα σε κάποια οικόσιτη μονάδα, τα ζώα θανατώνονται. Παράλληλα επηρεάζεται και η συστηματική χοιροτροφία σε απόσταση 10 χλμ, με την απειλή να οδηγήσει σε θανάτωση τα ζώα του», τόνισε ο Νίκος Φωτεινιάς.
……
*Την προσφορά της Εθνικής Τράπεζας από μέρα σε μέρα, περιμένουν οι Παραγωγοί της Λαϊκής Αγοράς της Ροδόπης, για να προχωρήσουν την διαδικασία που προβλέπεται για την χρήση τερματικού πληρωμής, POS. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ήδη η Πειραιώς έχει κάνει την προσφορά της.
Αυτό που πρέπει να κάνουν οι παραγωγοί, όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των Παραγωγών της Λαϊκής, Γιώργος Κουτρουλός, θα πρέπει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου να έχουν ανοίξει επαγγελματικό λογαριασμό στο όνομα τους και να έχουν το δελτίο παραγγελίας του τερματικού μηχανήματος.
Το θέμα με την διασύνδεση με το αρμόδιο υπουργείο έχει λυθεί μέσω ΑΑΔΕ και του mydata, οπότε είναι υπ’ ατμόν περιμένοντας την προσφορά της Εθνικής και να αποφασίσουν ποια προσφορά τους συμφέρει και σε αυτή να κατευθυνθούν και να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τερματικό πληρωμής και στις λαϊκές αγορές.
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 23χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι κατηγορείται για τον ανήλικος γιο της συντρόφου του, στα Μέγαρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία και στράφηκε στη σύντροφο του.
Πρόσθεσε ότι η γυναίκα τον υπέδειξε ως δράστη, για λόγους εκδίκησης, καθώς τον ζήλευε παθολογικά.
Ο δράστης υπέβαλε αίτημα στην ανακρίτρια, προκειμένου να καταθέσουν τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, για τον άνθρωπο που τους κακοποιούσε.
Βέβαια, ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του και τον έκριναν προφυλακιστέο.
Και το δικό μου ερώτημα. Καλά βρε κάθαρμα! Δηλαδή το 4χρονο παιδάκι η μητέρα του το χτύπησε σαν «χταπόδι» και το κακοποίησε;
Η ΚΑΤΙΝΑ





