«Θα ήθελα να μας πει ο «δήμαρχος» μαζί με τον αντιδήμαρχο που έχει πάει το κονδύλι για της στειρώσεις για της γάτες, που είχε βάλει και ώρες ο κτηνίατρος λες και θα κυνηγούσαμε τα γατάκια βράδυ για χάρη του κτηνιάτρου που θα πάρει ένα σορό χρήματα, αν δεν βγει ο δήμαρχος δημόσια να πει, θα το ψάξω και θα τους πάω μέχρι το τέλος».
(Ο συμπολίτης μας Παναγιώτης Σαββόπουλος στο fb).
-Αλήθεια, αν υπήρχε κονδύλι που πήγε;… Στα πολυδάπανα …πυροτεχνήματα… κρότου κύριε Δήμαρχε;
…….
*Μας «τελείωσε» και καιρός ήταν… – ο «εργατοπατέρας» συνδικαλιστής Δημήτρης Γαλανόπουλος που παραιτήθηκε και φυσικά δεν είναι και υποψήφιος στις εκλογές του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων που αν δεν κάνω λάθος, ήταν χθες με τον τρομερό και αγαπητό Ηλία Γκίκα να πηγαίνει μάλιστα πολύ καλά και να «σκίζει» μάλιστα σύμφωνα με την τις τελευταίες εκτιμήσεις.
-Να πηγαίνει και με τον γνωστό Γ. Τσιτιρίδη και την «παρέα» του πιο άνετος για καφέδες τα πρωϊνά αφού ούτως ή άλλως ποτέ δεν πατούσε στη Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης…
Κι ας έπαιρνε και επί κορονοϊου και το επίδομα του συνδικαλιστή καλαθοφόρου οχήματος,
Ενώ στα καλάθια ανέβαινε ο … Βαγγέλης Παρασχίδης!!!
Εργατο-ΠΑΤΕΡΑΣ! Σώθηκε η… Ελλάς!
(σ.σ. Να τον πάρει στη… ΣΕΚΕ ο πατήρ Κοντός Αλέκος και να τον “δώσει” μια .. . έμμισθη θέση εκεί! Ξέρει “αυτός”… Γιατί κάποτε χωρίς λόγο επετέθη και στο καλύτερο παιδί της Πιάτσας… Τον Χριστόδουλο)
……
*Αλλάζω θέμα. «Η ελληνική πολιτεία προστατεύει και εγγυάται τη θρησκευτική ελευθερία όλων στην πράξη, τιμά και σέβεται τις κορυφαίες στιγμές κάθε θρησκευτικής κοινότητας και το Ραμαζάνι είναι με τέτοια κορυφαία στιγμή», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στο επίσημο Ιφτάρ (δείπνο κατάλυσης της νηστείας) που παρέθεσαν την Δευτέρα 10 Μαρτίου στην Ξάνθη οι τρεις Τοποτηρητές Μουφτήδες της Θράκης σε θεσμικούς εκπροσώπους και παράγοντες της μουσουλμανικής μειονότητας, στο πλαίσιο του Ραμαζανιού στη «Ξανθίππη».
…..
*«Κατόπιν πρόσκλησης των σοφολογιωτάτων Μουφτήδων της Θράκης να συμμετέχω σε Ιφτάρ, που διοργανώνουν οι ίδιοι, βρίσκομαι και πάλι εδώ, ώστε να είναι σαφές το μήνυμα της υποστήριξης του Ισλάμ στη Θράκη, όπως το γνωρίζουμε, όπως έχει διαμορφωθεί μέσα από τη μακραίωνη παράδοση του συνέχισε στον χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Καλαντζής
Η Θράκη είναι ένας ευλογημένος τόπος όπου η συνύπαρξη διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων, υπό την εγγύηση του ελληνικού κράτους, αποτελεί παράδειγμα για όλη την Ευρώπη συνέχισε
……
*Φέτος το Ραμαζάνι συμπίπτει και με τη χριστιανική νηστεία, οπότε έχουμε ένα έξοχο παράδειγμα πραγματικού και ειλικρινούς αλληλοσεβασμού. Να ευχηθούμε σε όλους τους συμπολίτες μας – χριστιανούς και μουσουλμάνους – αυτή η περίοδος της νηστείας να είναι και για τους δύο μία περίοδος καλών έργων, φιλανθρωπίας και κυρίως πνευματικής ανάτασης και ελπίδας», τόνισε ο κ. Καλαντζής.
……
*Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του Ιφτάρ είχαν οι Τοποτηρητές Μουφτήδες Νεζντέν Χεμσερή της Ξάνθης, Τζιχάτ Χαλήλ της Κομοτηνής και Χαμζά Οσμάν του Διδυμοτείχου, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.
……
*Την Δευτέρα 10/3/2025 στην περιοχή του Νομού Ξάνθης εκδηλώθηκαν 7 πυρκαγιές, 6 Αγροτοδασικές και 1 αστική, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω της ασυνείδητης στάσης μεγάλου μέρους πολιτών, οι οποίοι επιδεικνύουν εξαιρετικά αμελή συμπεριφορά κατά την καύση υπολειμμάτων κλαδεύσεων και βιομάζας, θα εκδοθεί Διάταξη απαγόρευσης καύσης ισχύουσα από 11/3/2025 έως και 16/3/2025 με πιθανότητα ανανέωσης.
Αυτό σημαίνει ότι οι παραβάτες της διάταξης θα έρθουν αντιμέτωποι με Διοικητικές Κυρώσεις (χρηματικά πρόστιμα) τα οποία είναι ιδιαίτερα υψηλά.
…….
*Η Διοικούσα Επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι ο επόμενος κύκλος των μαθημάτων της γραφής και ανάγνωσης BRAILLE θα ξεκινήσει στις 7 Απριλίου 2025 για τα τμήματα της Ξάνθης.
Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου 3 μήνες με διδακτέα ύλη συνολικά 60 ώρες. H παρακολούθηση των μαθημάτων γίνεται 2 φορές την εβδομάδα και το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ανάλογα με την συμμετοχή των εκπαιδευόμενων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά (για τις μέρες, ώρες, δίδακτρα και δικαιολογητικά) στο γραφείο καθώς επίσης να στείλουν μήνυμα (ονοματεπώνυμο, πόλη και τηλέφωνο), στο pst.thrakis@gmail.com.
Τηλέφωνο Γραφείου: 25410-62551
6977934934 – Έφη Γιαχαρά
Οι εγγραφές ξεκίνησαν.
Αμέσως μετά την λήξη των μαθημάτων οι εκπαιδευόμενοι θα συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, το οποίο χορηγεί αποκλειστικά την μοναδική και αναγνωρισμένη (ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ) πιστοποίηση και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα.
…….
*Την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 21 Μαρτίου, αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με βασικό αίτημα την μονιμοποίηση των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων που απασχολούνται σε προγράμματα ΕΣΠΑ.
Την ίδια μέρα, στις 11:00 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας (Δραγατσανίου 8-Αθήνα).
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει σε δελτίο Τύπου ότι οι εργαζόμενοι απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες πολυετείς συμβάσεις στις κοινωνικές δομές των δήμων (Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, παιδικοι σταθμοι, Κέντρα Κοινότητας, κοινωνικές δομές), βιώνοντας εργασιακή ανασφάλεια «ιδιαίτερα αυτή την εποχή που τα προβλήματα χρηματοδότησης είναι υπαρκτά και ρεαλιστικά».
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Προ λίγων μόνο ημερών υπήρξαν δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες της Θεσσαλονίκης για το ενδιαφέρον Ινδών σε ελληνικά λιμάνια.
Πρώτης προτεραιότητας για αυτούς φέρεται να είναι του Βόλου. Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρονταν και στο νέο λιμάνι της Καβάλας. Αν και αυτό προσφάτως ιδιωτικοποιήθηκε.
Νέες πληροφορίες – ανεπίσημες φυσικά- επιβεβαιώνουν λοιπόν τις αρχικές φήμες και τις ενισχύουν. Στηρίζονται σε πρωτοβουλία επιχειρηματιών από την Ινδία να «νομιμοποιήσουν» την παρουσία τους στην Καβάλα, ιδρύοντας εταιρία.
Δηλώσεις για το γεγονός έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος τονίζει πως τίποτα δεν είναι επίσημο, αλλά σε περίπτωση που ισχύσει, θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της περιοχής.
Οπότε μετά τους Περσο-καναδούς και λοιπούς Σωτήρες, οι Ινδοί μόνο μας σώζουν;
Η ΚΑΤΙΝΑ