Συνάντηση ΣΑΣΟΕΕ με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη για Αρδευτικό και αποζημιώσεις καπνοπαραγωγών!

Συνάντηση με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη είχαν χθες το μεσημέρι στο γραφείο του στο Υπουργείο, η Διοίκηση του ΣΑΣΟΕΕ με επικεφαλής τον  Πρόεδρο Αλέξανδρο Κοντό.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες:

  1. Το κλίμα της όλης συνάντησης ήταν ιδιαίτερα θερμό και φιλικό ανάμεσα στις δυο πλευρές.
  2. Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Αραχωβίτης ήταν ιδιαίτερα απλός και σεμνός στις προθέσεις του και δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για την υλοποίηση του τεράστιου έργου που λέγεται ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ κάμπου Ξάνθης.

Έστω κι αν το ποσόν των 100 εκατ. ευρώ σε δυο δόσεις (50+50) που είχε διατεθεί για την υλοποίησή του από Ευρωπαϊκά προγράμματα επί Υπουργίας Αλέξανδρου Κοντού, δεν υπάρχει πλέον στα διαθέσιμα του Υπουργείου και πιθανόν διατέθηκε σε αγροτικά έργα που έγιναν σε άλλη περιοχή λόγω της τεράστιας καθυστέρησης που προκλήθηκε στην υλοποίησή του μετά την ΠΡΟΣΦΥΓΗ που κατέθεσαν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ στο ΣτΕ. Έτσι ακόμη κι αν δικαιώθηκε η Ξάνθη, η τεράστια ζημιά ήδη έγινε!!! Δυστυχώς.

  1. Ωστόσο ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποσχέθηκε στον Πρόεδρο του ΣΑΣΟΕΕ Αλέξανδρο Κοντό ότι «θα ξαναδεί την όλη υπόθεση από την αρχή και θα ζητήσει να ενημερωθεί από τους υπηρεσιακούς παράγοντες …», προκειμένου να τα ξαναπούν και πάλι για το ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ Ν. Ξάνθης σε μια επόμενη συνάντησή τους.
  2. Επίσης η Διοίκηση του ΣΑΣΟΕΕ έθεσε υπόψη του Υπουργού τις τεράστιες ζημίες που υπέστησαν οι καπνοπαραγωγοί σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Θράκη ζητώντας την παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την άμεση αποζημίωσή τους.

Ο Αλέξανδρος Κοντός ενημέρωσε λεπτομερώς για την κακή ποιότητα των ελληνικών καπνών στη φετινή περίοδο εξ΄αιτίας των συνεχών βροχών και των ακραίων καιρικών φαινομένων.  Και στο θέμα αυτό η ανταπόκριση του κυρίου Αραχωβίτη ήταν θετική.

  1. Τέλος τα μέλη του ΣΑΣΟΕΕ ενημέρωσαν τον Υπουργό για θέματα των συνεταιρισμών και των μελών τους και έθεσαν υπόψη του ένα πλήρες υπόμνημα με τα προβλήματα που υπάρχουν, ζητώντας την συμπαράσταση του Υπουργείου. Και παράλληλα κατέθεσαν το αίτημα του Αγροτικού κόσμου για μειωμένο τιμολόγιο στο πετρέλαιο κλπ

«Οι πόρτες μου είναι ανοιχτές  προκειμένου με συνεργασία να βοηθήσουμε όλοι μας, ώστε ο Αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος και οι συνεταιρισμοί να δουν καλύτερες μέρες…» επεσήμανε ο κύριος Αραχωβίτης στο ΣΑΣΟΕΕ, δείχνοντας καλή διάθεση και καλή πρόθεση να τα συζητήσουν ακόμη κι από μηδενική βάση.