ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Θρίαμβος της Κατερίνας Μαυρομάτη στις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο των Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης

Δεν κλέψανε τον Χριστούλη μόνο από την Φάτνη στη Λάρισα αλλά και στη πόλη της Ξάνθης, επαναλήφθηκε το ίδιο πράγμα. Έτσι ενώ στην επίσημη έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων η Φάτνη είχε μέσα Χριστούλη, χθες που πέρασα από εκεί, είχε…κλαπεί! Τι να πει κανείς…
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Σε προσωπικό θρίαμβο της Κατερίνας Μαυρομάτη εξελίχθηκαν οι εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο των Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης αφού αν και μεμονωμένη υποψήφια -και «κόντρα» στο σύστημα Γαλανόπουλου- πήρε 52 ψήφους και εκλέχτηκε πανηγυρικά! Από την άλλη ο Γαλανόπουλος υποστήριξε το ψηφοδέλτιο του Συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων κατόρθωσε να βγάλει μόνο την Αναστασία Βασίλα.

Αντίθετα δεν εκλέχθηκε παρά τη στήριξη Γαλανόπουλου η πρώην ιδιαιτέρα του Φίλιππα Τσαλίδη Ευγενία Τζατζίδου.

Πολλά συγχαρητήρια από τη στήλη στην Κατερίνα Μαυρομάτη.

……

*Στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM και το δημοσιογράφο Κώστα Παπαδάκη παραχώρησε συνέντευξη την Τρίτη ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

Αναφορικά με το πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο της Θεσσαλονίκης σημείωσε « Ήταν ένα ενδιαφέρον συνέδριο που δεν αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τη Θεσσαλονίκη γιατί η ανάπτυξη της πόλης σημαίνει ότι συνολικά η Βόρεια Ελλάδα αποκτά δυναμική, μια νέα σελίδα στη μεταμνημονιακή εποχή. Η  Θεσσαλονίκη, όπως και η και Βόρεια Ελλάδα, μπορεί και πρέπει  να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο των Βαλκανίων.

….

*Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών  ο Στάθης Γιαννακίδης ανέφερε ότι γενικότερα, η επίλυση ζητημάτων με τους βόρειους γείτονες και οι οικονομικές συνέργειες πρέπει να αποτελέσουν το επόμενο βήμα. «Αν δεν έχουμε συνεργασίες με τις γειτονικές χώρες και περιοριζόμαστε σε στείρους ανταγωνισμούς και εθνικισμούς καταλαβαίνουμε ότι δεν επιτρέπεται η πρόοδος και η ανάπτυξη  της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας»  είπε και εκτίμησε ότι η συμφωνία έχει οδηγήσει τη ΝΔ σε πιο ακραίες θέσεις..

….

*Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του Αντιδήμαρχου Ξάνθης και Προέδρου του Δημοτικού Ραδιόφωνου Μιχάλη Λομβαρδέα στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, να ευχαριστήσει δημόσια τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρη Στογιαννίδη γιατί έβγαλε χορηγία από το Υπουργείο Τουρισμού για το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης ύψους 4.500 ευρώ!

-Κι εγώ που νόμιζα ότι με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι χορηγίες δεν δίνονται με ….κομματικές παρεμβάσεις αλλά κει αξιοκρατικά κριτήρια και διαφάνεια!!!

(Σ.Σ. Ο Μιχάλης Λομβαρδέας πάντως με τον Γρηγόρη Στογιαννίδη είναι φίλοι από την εποχή που ο πρώτος δούλευε στο Καζίνο Ξάνθης και ο δεύτερος ήταν (και είναι) Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων).

…..

*Στον Δήμαρχο Ξάνθης η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας του Καναδά

Αναλυτικότερα: Την Πολιτική Σύμβουλο και Επιτετραμμένη της Πρεσβείας του Καναδά στην Ελλάδα Debbie DesRosiers, συνοδευόμενη από τον Υπεύθυνο Μεταναστευτικής Πολιτικής Martin Doucet  υποδέχθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2018, στο Δημαρχείο της πόλης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Στη συνάντηση τόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης όσο και η Επιτετραμμένη της Καναδικής Πρεσβείας, επιβεβαιώνοντας τις παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και διερεύνησαν τις προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας σε τομείς όπως ο πολιτισμός, η επιχειρηματικότητα και ο τουρισμός.

Η κα Debbie DesRosiers μεταξύ άλλων εξήρε την ξανθιώτικη φιλοξενία και δήλωσε γοητευμένη από τις ομορφιές της πόλης μας.

………

*Ένας ακόμη υποψήφιος για το ψηφοδέλτιο «Αγάπη για την Ξάνθη Μας», του υποψηφίου Δήμαρχου Ξάνθης Γιάννη Παπαχρόνη, δημοσιοποίησε με επιστολή του την απόφασή του να κατέβει με το ψηφοδέλτιό του στις δημοτικές εκλογές του Μάιου 2019. Πρόκειται για τον Ελευθέριο Καραμανλή του Μιχαήλ.

Ιδού και η επιστολή του:

«Ξανθιώτισσες και Ξανθιώτες

Είμαι ο Ελευθέριος Καραμανλής,

γεννημένος στην πόλη της Ξάνθης πριν από 45 χρόνια, γεωπόνος – ελεύθερος επαγγελματίας,  παντρεμένος και πατέρας τριών υπέροχων αγοριών.

Αποφάσισα να κατέβω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου,

με το συνδυασμό του Γιάννη Παπαχρόνη

<<Αγάπη για την Ξάνθη μας>>,

ενός ανθρώπου με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινά όνειρα, κοινές ανησυχίες, κοινές φιλοδοξίες και έχουμε

ως κοινό στόχο το καλό αυτής της πόλης.

Δεσμεύομαι:

Να αγωνιστώ,

Να διεκδικήσω,

Να φωνάξω,

Να συγκρουστώ εάν χρειαστεί για το Δήμο των Ξανθιωτών που ονειρευόμαστε,

για τον Δήμο των Ξανθιωτών που μας αξίζει.

Είμαστε εδώ! Είμαι ΕΔΩ!

Με εκτίμηση,

Καραμανλής Ελευθέριος του Μιχαήλ.

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Παπαχρόνη, << Αγάπη για την Ξάνθη μας».

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ