Στην μεγάλη «οικογένεια» του ΣΑΣΟΕΕ ο οινοποιητικός συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου

Ένα νέο μέλος προστέθηκε την περασμένη Παρασκευή 2 Αυγούστου στην μεγάλη “οικογένεια” του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ).

Πιο συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Παραγωγικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου “Η ΔΗΜΗΤΡΑ” είναι ο πρώτος οινοποιητικός συνεταιρισμός που έγινε μέλος του ΣΑΣΟΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ κ. Αλέξανδρος Κοντός μαζί με τον β´αντιπρόεδρο του Συνδέσμου κ. Διονύση Κακολύρη και τα μέλη του ΔΣ κκ. Χρήστο Μπαρλιά και Ανδρέα Καλαφάτη ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Οινοποιητικού συνεταιρισμού στη Νέα Αγχίαλο από τον πρόεδρο του κ. Γιάννη Κίτσιο.

Ο Αγροτικός Παραγωγικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου “Η ΔΗΜΗΤΡΑ” ιδρύθηκε το 1918 και έκτοτε δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς της μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του.

O θεσσαλικός συνεταιρισμός απασχολεί 40 εργαζόμενους σε μόνιμη βάση και αποτελεί μια σύγχρονη συνεταιριστική οργάνωση, με 152 ενεργά μέλη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΘΑΣΟΥ

Στο μεταξύ το περασμένο Σάββατο ο Πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ και πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, είχε συνάντηση στη Θάσο και με την Διοίκηση του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θάσου, προκειμένου να συζητήσουν τον τρόπο διακίνησης του εξαιρετικού προϊόντος του στο Εξωτερικό με ένα νέο πλαίσιο και μάρκετινγκ αλλά και της γενικότερης οργάνωσής του ως μέλος του ΣΑΣΟΕΕ πλέον.

Λίγα λόγια για το Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Θάσου.

Το 1973 στο γραφικό νησί της Θάσου 46 μελισσοκόμοι αποφασίζουν να δώσουν νομική μορφή στη μέχρι τότε παραδοσιακή και φιλική συνεργασία τους, ιδρύοντας τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Πρίνου Θάσου. Σκοπός τους η κοινή αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, η επαγγελματική κατοχύρωση και η συστηματική προώθηση των προϊόντων τους.

Σήμερα ο Συνεταιρισμός αποτελείται από 104 μελισσοκόμους, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας ορθές μελισσοκομικές πρακτικές, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών για ασφαλή και υγιεινά προϊόντα, διαθέτοντας σε επώνυμη αλλά και οικολογική συσκευασία, μέλι καστανιάς, μέλι δάσους, κηρήθρα, κερί, πρόπολη, βασιλικό πολτό και γύρη, με αντιπροσωπευτικότερα το καταξιωμένο και γνωστό πευκόμελο αλλά και το ιδιαίτερο ανθόμελο της περιοχής.

Τέλος, ο Συνεταιρισμός διαθέτει και καλλυντικά με βασικό συστατικό προϊόντα μέλισσας όπως αγνό μέλι, πρόπολη και βασιλικό πολτό.

Ως μέλος δε του ΣΑΣΟΕΕ είναι σίγουρο ότι ανοίγονται πλέον νέες μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης για τον Συνεταιρισμό στην Ελλάδα και κυρίως στο Εξωτερικό.