ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: «Τελείωσαν» στις τρεις τα ξημερώματα την συνεδρίαση  κι ακόμη δεν έβγαλαν…άκρη!

Η Νομική γνωμάτευση του δικηγόρου του Δήμου Ξάνθης Θωμά Ξανθόπουλου που μετά τον Γιάννη Παπαχρόνη επιτέθηκε και στον Σάββα Μελισσόπουλο, δημιουργεί  μείζον θέμα!

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης το βράδυ της Δευτέρας. Ξεκίνησε στις 20:00 και ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης 15 Οκτωβρίου.

Στην συνεδρίαση εγκρίθηκαν ομόφωνα όλα τα υπηρεσιακά θέματα, ενώ αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση των παρακάτω πολιτιστικών συλλόγων με 2.000 ευρώ για τις δραστηριότητές τους.

Πρόκειται για τους εξής συλλόγους:

Θάμυρις, Πήγασος, Βασίλισσες της Θράκης, Πολιτιστικός Σύλλογος Λυκοδρομίου και Xanthi Runners.

Αίσθηση και πολλές αντιδράσεις ωστόσο προκάλεσε η νομική γνωμάτευση του δικηγόρου του Δήμου Ξάνθης Θωμά  Ξανθόπουλου που εξέφρασε  την άποψη ότι «η εκλογή των αντιπροσώπων των Νομικών προσώπων του Δήμου Ξάνθης, θα πρέπει να γίνεται με διορισμό από την παράταξη του Δημάρχου», γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και την αποχώρηση τελικά της παράταξης ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ του επικεφαλής Γιάννη Παπαχρόνη.

Τελικά μέσα σε ένα κυριολεκτικά αλαλούμ, διεξήχθηκε μια διαδικασία που στην ουσία δεν αναγνωρίζει όμως η αντιπολίτευση και για το σκοπό αυτό καταφεύγει μάλιστα και στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ.

Σύμφωνα λοιπόν με την νομική γνωμάτευση του δικηγόρου Θωμά Ξανθόπουλου,  ο Δήμαρχος όρισε εκτός από τους Προέδρους και τους….αντιπροέδρους των Νομικών προσώπων.

Έτσι νέος Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού ορίστηκε από τον κύριο Τσέπελη ο Ηλίας Ασκαρίδης με αντιπρόεδρο την Φένια Τσαγκάλα.

Επίσης νέος Πρόεδρος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ορίστηκε ο ίδιος ο Μανώλης Τσέπελης με αντιπρόεδρο τον δημοτικό σύμβουλο του….fb Παναγιώτη Αμβροσιάδη.

Τέλος ορίστηκε νέα  Πρόεδρος στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (σ.σ.  Από τον Ιούλιο 2019 είχαμε αποκαλύψει τη σχετική είδηση) η Χρυσούλα Δημούδη με αντιπρόεδρο την κυρία Γιάννα Παγκοσιάν.

Τέλος έγινε ο ορισμός των αιρετών αντιπροσώπων του Δήμου Ξάνθης στο Διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων. Τέσσερις από την παράταξη του Δημάρχου Ξάνθης με αντίστοιχους αναπληρωματικούς και δυο από τις λοιπές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης.

Πάντως η Νομική γνωμάτευση του δικηγόρου του Δήμου Ξάνθης Θωμά Ξανθόπουλου  που μετά τον Γιάννη Παπαχρόνη επιτέθηκε και στον Σάββα Μελισσόπουλο στη συνεδρίαση της Δευτέρας, δημιουργεί  μείζον θέμα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατέφυγαν στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ζητώντας να ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ και να μη διορίζονται οι αντιπρόεδροι στα Νομικά Πρόσωπα. Σε αναμονή λοιπόν.

Παραίτηση «βόμβα» του Δημοτικού Συμβούλου με την Παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας» Βασίλη Παπαδόπουλου από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων

Τα όσα πάντως συνέβησαν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου και της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου είχαν ως αποτέλεσμα να τα «ΒΡΟΝΤΗΞΕΙ» και να παραιτηθεί  από τη θέση του Τακτικού Εκπροσώπου του Δήμου Ξάνθης στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.)!!!

Ιδού αυτούσια η δήλωση:

Ξάνθη, 15 Οκτωβρίου 2019

Προς:   Το Δημοτικό Συμβούλιο διά του Προέδρου αυτού

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Διά της παρούσης υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Τακτικού Εκπροσώπου του Δήμου Ξάνθης στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.).

Ξεκίνησα με μεγάλη ελπίδα και πολλή διάθεση να εργασθώ καθώς πίστεψα στο ευρύτερο πνεύμα συναίνεσης, το οποίο ευαγγελίσθηκε ο Δήμαρχος της Πόλης μας.

Δυστυχώς, το πνεύμα αυτό απωλέσθη μετά τα όσα διαδραματίσθηκαν στις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης και της 14ης Οκτωβρίου 2019 και συγκεκριμένα κατά τις διαδικασίες εκλογής Νομικών Προσώπων.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους που μου εμπιστεύτηκαν τη θέση αυτή και τους υπηρεσιακούς παράγοντες με τους οποίους συνεργάστηκα γόνιμα καίτοι βραχυχρόνια.

Ζητώ συγγνώμη από τους πολίτες που με εξέλεξαν Δημοτικό Σύμβουλο και που ίσως απογοητεύσω με την κίνησή μου αυτή.

Πρέπει όμως να αναλάβω την ευθύνη των όσων πιστεύω και να είμαι ειλικρινής απέναντι σε όλους.

Με τιμή,

Παπαδόπουλος Βασίλειος,

Δημοτικός Σύμβουλος με την Παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας»