ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ: Δικαίωση του Θρακιώτικου λαού και των  Επιμελητηρίων Θράκης!

Με τον πλέον επίσημο τρόπο έκλεισε κάθε ενδεχόμενο δημιουργίας Νομικής Σχολής στην Πάτρα η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, έχοντας στο πλευρό της τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης σύσκεψης μεταξύ τους για θέματα του Υπουργείου το πρωί της Παρασκευής.

Η κ. Κεραμέως στη δήλωση της ανέφερε πως η μη ίδρυση νέας Νομικής Σχολής δεν έχει να κάνει με τον τόπο που θα ιδρυθεί, αλλά με το ότι η αγορά εργασίας είναι κορεσμένη από δικηγόρους, οπότε το να ιδρυθεί μια τέταρτη Νομική Σχολή δεν θα ωφελήσει.

Άμεσα αναμένεται να εκδοθεί Υπουργική απόφαση με την οποία θα ανακληθεί η επιτροπή που συγκροτήθηκε προ ημερών με απόφαση του πρώην Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόβλου, με αφορμή την ίδρυση της 4ης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιου Πατρών.

Στην σύσκεψη που άρχισε στις 9 το πρωί συμμετείχαν ακόμα η υφυπουργός αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ανώτατης εκπαίδευσης Βασίλης Διγαλάκης. Τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στα βασικά θέμα της ατζέντας της νέας υπουργού Παιδείας είναι ακόμα τα πρότυπα σχολεία, η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και οι προσλήψεις που θα γίνουν καθως και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Η ΜΗ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ 4ΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Την ίδια ώρα, δικαίωση των Επιμελητηρίων της Θράκης μετά την εξαγγελία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας. Νίκης Κεραμέως για τη μη ίδρυση της τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, χαρακτηρίζει την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ακυρώσει την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης.

Αναλυτικότερα με δήλωσή του ο κ.Στέλιος Μωραϊτης αναφέρει τα παρακάτω:

Δικαίωση των Επιμελητηρίων της Θράκης μετά την εξαγγελία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας. Νίκης Κεραμέως για τη μη ίδρυση της τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Η νέα Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δικαιώνει την Θράκη και τον επιχειρηματικό κόσμο από την πρώτη κιόλας ημέρα διακυβέρνησης της χώρας.

Συγχαίρουμε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, για την ορθή και γενναία πολιτική απόφασή τους.

Επισυνάπτουμε την επιστολή διαμαρτυρίας των Επιμελητηρίων της Θράκης, η οποία εστάλη στον πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου στις 20 Μαρτίου 2018

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΛΑΚΗΣ: ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΠΘ

Με λιτή δήλωση που έκανε στο Next tv ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Κώστας Μαλάκης, έσπευσε να χαιρετίσει την ακύρωση της απόφασης ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στη Πάτρα, αναφέροντας τα παρακάτω:

«Σαν Δικηγορικός σύλλογος Ξάνθης, συγχαίρουμε τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση για την γενναία απόφασή τους να ακυρώσουν την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στη Πάτρα.

Η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από νέες Νομικές σχολές, αλλά από μέτρα που θα προστατεύουν, θα κατοχυρώνουν και θα σέβονται το επάγγελμα των δικηγόρων και κυρίως των νέων συναδέλφων μας. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης θα συνεδριάσει και θα βγάλει σχετική ανακοίνωση για την απόφαση της Κυβέρνησης με την οποία εκτός των άλλων θα ζητάει να ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ακόμη περισσότερο ο ρόλος της ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του ΔΠΘ. Η Νομική μας Σχολή άλλωστε είναι ήδη από τις καλύτερες Σχολές στην Ελλάδα και την Ευρώπη.»