«Εδώ και ένα χρόνο αυτή η κατάσταση στη πλατεία Ελευθερίας και με πάνω από τέσσερις αναφορές και τηλέφωνο στην αρμόδια υπηρεσία δεν έγινε τίποτα θα κολλήσουμε καμιά ελονοσία», σχολιάζει στο facebook ο Sakis Kostopoulos την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η συγκεκριμένη βρύση!
………………………………………………..
Άκου τι είπαν
«Βγάλατε τους εκλεγμένους (σ.σ. από τις λίστες)», με το Σπύρο Μπιμπίλα να παρεμβαίνει εκτός μικροφώνου και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της πλειοψηφίας να σχολιάζει: «Αφήστε κ. Μπιμπίλα, εσείς έχετε άλλες ιστορίες αυτές τις μέρες».
«Βάλατε κολλητούς και φίλους. Μέχρι και το σύντροφό σας. Έτσι σέβεστε τους πολίτες και τη δημοκρατία…», συνέχισε σε ανάλογο ύφος, ενώ έβαλε στην εξίσωση και τον πατέρα της Ζωής, Νίκο Κωνσταντόπουλο, λέγοντας πως όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως νέος βουλευτής πρότεινε την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, εκείνος δεν συνυπέγραψε.
(Από την προσωπική επίθεση του βουλευτή της Ν.Δ. Καβάλας Μακάριου Λαζαρίδη κατά της Προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου)
-Εδώ που τα λέμε, δεν έχει άδικο…!
Το σχόλιο
Καλά ο Δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης που εκλέχτηκε με τους Μπροστά, ειλικρινά δεν «ντρέπεται» από τη μια υποτίθεται να διαφωνεί ριζικά με τον «ηγέτη» της Παράταξης Σάββα Μελισσόπουλο αλλά και τους Σταύρο Αμοιρά και Πάνο Σταυρακάρα, να μην πηγαίνει στην εκδήλωση στα Φαναράκια αλλά να πηγαίνει στο «μάζεμα» των 25 στελεχών της παράταξης, να τους τα… «σέρνει» στην αρχή και να φεύγει, αφήνοντας και «διαρροές» μάλιστα στα ΜΜΕ…
Και παράλληλα να… υπογράφει τις δυο ερωτήσεις που κατέθεσε η παράταξη των ΜΠΡΟΣΤΑ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης το βράδυ της Πέμπτης 27 Μαρτίου; Έλεος πιά! Τέτοια διγλωσσία και τέτοιος εμπαιγμός της νοημοσύνης μας; Έλεος πια…. !
(σ.σ. Και συνεχίζει τα γραφικά σχόλιά του και στο fb)
«Α»
Νέο Μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις: Από τον Απρίλιο
οι πρώτες αυξήσεις, πλήρης υλοποίηση τον Οκτώβριο
Με στόχο να μπει «φρένο» στο κύμα παραιτήσεων αλλά και να τονωθεί το ενδιαφέρον των νέων για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές έγιναν χθες Παρασκευή 28/3/2025 οι ανακοινώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια για το νέο Μισθολόγιο των Στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Τους τελευταίους μήνες πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχουν επεξεργαστεί και καταλήξει σε σχέδιο για νέο Μισθολόγιο, το οποίο προβλέπει σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές, με έμφαση στους νέους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και ΕΠΟΠ και έχει ως ενδεικτικό κατώτατο καθαρό μισθό για τον νέο Ανθυπολοχαγό τα 1200 ευρώ. Ακολούθησαν εντατικές επαφές με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια.
Ήδη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «νέες σημαντικές αυξήσεις στους ένστολους» δίνοντας το στίγμα των αποφάσεων και όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες οι αυξήσεις προσεγγίζουν την εισήγηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Η Νέα Δομή Δυνάμεων σύμφωνα με την οποία εξοικονομούνται σημαντικοί πόροι, αλλά και η αύξηση των φορολογικών εσόδων από την οποία προκύπτουν μεγάλα πλεονάσματα, δίνουν πλέον τη δυνατότητα αυξήσεων οι οποίες θα συνδυαστούν με το νέο βαθμολόγιο.
Καβάλα: Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της
Νεκρή μέσα στο σπίτι της βρέθηκε μια γυναίκα στην Ελευθερούπολη της Καβάλας,
Επρόκειτο για γυναίκα, ηλικίας 60 ετών με καταγωγή από την Αλβανία, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να έδωσε η ίδια τέλος στη ζωή της.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Αστυνομία.
ΑΑΔΕ: Κοκαΐνη αξίας 5,9 εκατ. ευρώ κατασχέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά
Δύο νέες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών εντόπισαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ Τελωνεία και της Ελληνικής Αστυνομίας, σε εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες προερχόμενα από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τον Πειραιά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο 3ο Τελωνείο Πειραιά, με τη χρήση αυτοκινούμενου οχήματος x-ray, εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα των εμπορευματοκιβωτίων.
Στην πρώτη περίπτωση, μετά από θετική ένδειξη των σκύλων ανιχνευτών MAX και KYBERR, ακολούθησε φυσικός έλεγχος όπου κατασχέθηκαν 67 συσκευασίες με κοκαΐνη, μεικτού βάρους 78 κιλών. Η αξία της κατασχεθείσας κοκαΐνης εκτιμάται περίπου στα 3,51 εκ. ευρώ.
Στη δεύτερη περίπτωση, κατά τον φυσικό έλεγχο από τους τελωνειακούς ελεγκτές και την ΕΛΑΣ, κατασχέθηκαν 47 συσκευασίες με κοκαΐνη, μεικτού βάρους 53 κιλών και η αξία τους υπολογίζεται περίπου στα 2,39 εκ. ευρώ.
Το συνολικό μεικτό βάρος της κοκαΐνης αγγίζει τα 131 κιλά και η αξία της τα 5,9 εκατ. ευρώ. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο σύνδεσης της υπόθεσης με άλλες παρόμοιες, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την εξάρθρωση διεθνούς δικτύου εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Αίνιγμα
Δεν θέλω να υποστηρίξω τον πρώην βουλευτή και γεν. διευθυντή της ΣΕΚΕ Αλέκο Κοντό, αλλά δεν θα συμφωνήσω και με τον βετεράνο δημοσιογράφο Τάσο Κοντογιαννίδη που τον προσκάλεσε λέει σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου (σ.σ. Του βετεράνου αστυνομικού συντάκτη Πάνου Σόμπολου στη Ξάνθη.) και… δεν πήγε! Και γιατί… να πάει;
ΕΚΣΥΓXΡΟΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ADESMEUTI.GR ME ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ
–ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025 TO ADESMEFTI–THRAKIS.BLOGSPOT.COM
Εσωτερικές αλλαγές στην Αδέσμευτη Θράκης που δυναμώνει πλέον από 1/4/2025 το ήδη υψηλά σε θεαματικότητα adesmeuti.gr ενώ καταργείται από 1/4/2025 το adesmeftithrakis.blogspot.com αφού τα blog ανήκουν πλέον στο παρελθόν, αφού το site της εφημερίδας είναι ήδη αναγνωρισμένο επίσημα και από το Υπουργείο Τύπου.
Λεπτομέρειες προσεχώς.
Προχωράμε μπροστά και μόνο μπροστά.
Καθαρισμός οικοπέδων: Υποχρεωτικός από την 1η Απριλίου
-Η διαδικασία δήλωσης και τα πρόστιμα
Στον καθαρισμό των οικοπέδων τους υποχρεούνται από την Τρίτη 1η Απριλίου οι ιδιοκτήτες τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη σχετική δήλωση στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr.
Ειδικότερα, σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης καθαρισμού στο Εθνικό Μητρώο, το πρόστιμο για τον ιδιοκτήτη ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.
Όσοι δηλώσουν ψευδώς ότι συμμορφώθηκαν κινδυνεύουν με φυλάκιση έως 2 έτη και πρόστιμο έως 54.000 ευρώ.
Σε περίπτωση παράλειψης καθαρισμού, οι δήμοι θα καθαρίζουν αυτεπάγγελτα και θα χρεώνουν το κόστος στον ιδιοκτήτη.
Ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου, στόχος του αρμόδιου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι να ολοκληρωθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες εντός του Απριλίου.
Η δήλωση καθαρισμού υποβάλλεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στον σύνδεσμο: https://akatharista.apps.gov.gr. Η πλατφόρμα δήλωσης και καταγγελιών θα ανοίξει την 1η Απριλίου.
Aλλαγή ώρας 2025: Μία ώρα μπροστά γυρίζουν τα ρολόγια
τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Μαρτίου
Μία ώρα μπροστά γυρίζουν οι δείκτες του ρολογιού, αφού την Κυριακή 30 Μαρτίου γίνεται μετάβαση στη θερινή ώρα.
Οι δείκτες θα αλλάξουν στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής και θα δείξουν 04:00 η ώρα. Η θερινή ώρα θα αλλάξει ξανά στις 26 Οκτωβρίου 2026.
H ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αλλαγή της ώρας έχει ως εξής:
«Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025 ολοκληρώνεται η εφαρμογή της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.
Συνεπώς, οι πολίτες θα πρέπει να προσαρμόσουν τα ρολόγια τους μετακινώντας τα μία ώρα μπροστά, δηλαδή από τις 03:00 π.μ. στις 04:00 π.μ.».
Κάθειρξη 25 ετών σε 64χρονο που βίασε την 7χρονη ανιψιά του και την τράβηξε φωτογραφίες
Σε συνολική κάθειρξη 25 ετών (με εκτιτέα τα 20) καταδικάστηκε ένας 64χρονος που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σερρών, έπειτα από καταγγελία της ανιψιάς του ότι τη βίασε όταν ήταν 7 ετών και επιπλέον τη φωτογράφισε γυμνή.
Οι πράξεις, σύμφωνα με την καταγγελία, συνέβησαν το 2013, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, την ώρα που ο κατηγορούμενος πρόσεχε την ανιψιά του και το αδελφάκι της, επειδή απουσίαζαν από το σπίτι οι γονείς τους. Η ίδια κατήγγειλε ότι βιάστηκε δύο φορές σε διάστημα τριών ημερών.
Πέρασαν 10 χρόνια, ώσπου το 2023 η παθούσα αποφάσισε να καταγγείλει όσα είχε βιώσει στα χέρια του θείου της (ετεροθαλούς αδελφού του πατέρας της).
Με ομόφωνη απόφαση, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου, όπως επίσης για παιδική πορνογραφία.
Ανασκευάζοντας όσα είχε πει στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, ο 64χρονος αρνήθηκε τις βαρύτατες πράξεις, αποδίδοντας την καταγγελία σε «σκευωρία» από την οικογένεια της ανήλικης με σκοπό να αποσπάσουν περιουσιακά του στοιχεία. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου οδηγήθηκε στις φυλακές.





