ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Το ΚΥ των Αβδήρων μετατρέπεται ουσιαστικά σε Περιφερειακό Ιατρείο(!) και το Νοσοκομείο Ξάνθης σε πολυδύναμο Κέντρο Υγείας! Μας το «έλεγαν» εδώ και καιρό και να που άρχισε η υλοποίηση, της διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας εν μέσω πανδημίας (με κλειστή τη ΜΕΘ, χωρίς προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, με αδυναμία κάλυψης του προγράμματος της παθολογικής, με μείωση του προσωπικού σε σχέση με το 2020). Καμία πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καμία φροντίδα για τη δημόσια υγεία.
Όλα αυτά βέβαια αποτελούν ψιλά γράμματα για όσους έχουν τη μοίρα μας στα χέρια τους, αφού ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ούτε η Περιφερειακή αλλά ούτε και ο τοπικός βουλευτής της Ν.Δ., ο οποίος σημειωτέον είναι και γιατρός, φαίνεται να ανησυχούν. Βλέπετε έκαναν το καθήκον τους μέσα από τις Λίστες Πέτσα και τις αναθέσεις, για τη δήθεν ευαισθητοποίηση των ευπαθών ομάδων και η όποια ευθύνη εξαντλήθηκε εκεί.
(Από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης)
-Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης σε αυτά που λέει…έχει απόλυτο δίκαιο. Δυστυχώς…
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου και η κατάθεση Στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ήταν ίσως μια αφορμή για να δούμε και τους σημερινούς εκπροσώπους του Ξανθιώτικου λαού, των λεγόμενων….αρχών του τόπου μας. Τον Δήμο λοιπόν εκπροσώπησε το «δίδυμο» Τσέπελης-Φανουράκης οπότε κάθε σχόλιο περιττεύει, την αντιπεριφέρεια Ξάνθης ο Νίκος Ευφραιμίδης των…απευθείας αναθέσεων και της περίφημης «κλοπής» του αγριογούρουνου στην περιοχή του Δαφνώνα και ο βουλευτής της Ν.Δ Σπύρος Τσιλιγγίρης που είναι κυριολεκτικά άφαντος από παντού….
Έχετε δει εσείς στην πολύχρονη ιστορία της Ξάνθης, τέτοια «φτωχή» εκπροσώπηση; Και περιμένετε ειλικρινά με όλους αυτούς τους εκπροσώπους, να πάει μπροστά ο τόπος μας;
(σ.σ. Δείτε σε άλλες πόλεις και Νομούς τι γίνεται και θα καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ…)
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Επανήρθε στα καθήκοντά του ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμων αναρρώνοντας από τον κορονοϊο στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου
ΠΝΟ: 48ωρη πανελλαδική απεργία στα επιβατηγά πλοία την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου

Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία στα επιβατηγά πλοία (Ακτοπλοϊκά-Μεσογειακά/Τουριστικά-Πορθμεία) με έναρξη την 06:01 της 10-11-2021 ημέρα Τετάρτη έως και 06:00 ώρα της 12-11-2021 ημέρα Παρασκευή, με προοπτική κλιμάκωσης, αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, κατά τη συνεδρίασή της στις 27-10-2021.
Η ΠΝΟ, σε χθεσινή ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για πλήρη απροθυμία και στείρα αρνητική συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς, προκειμένου να καταρτιστεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021, μετά παρέλευση διετίας από την προηγούμενη του έτους 2019.
Τονίζει, επίσης, ότι τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Ναυτεργατών, και τα οποία δυστυχώς παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες μας και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων, όχι μόνον δεν επιλύονται αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την σειρά αντεργατικών νόμων με την πρόφαση και της πανδημίας και την εξακολούθηση εφαρμογής του ν. 4150/2013 για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία.
Αύξηση 8,8% του ετήσιου τζίρου στο λιανεμπόριο τον Αύγουστο

Αύξηση 8,8% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Αύγουστο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2020. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2021 κατέγραψε αύξηση 0,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Αύγουστο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2020, παρουσίασε αύξηση 6,6% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2021 αύξηση 1,2%.
Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Αύγουστο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2021 παρουσίασε μείωση 0,6%.
Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Αύγουστο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2021, παρουσίασε μείωση 0,9%.
Σύλληψη ημεδαπού σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης γιατί δεν πρόσεχε τα σκυλιά του

Συνελήφθη την 27-10-2021 το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, μετά από σχετική καταγγελία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής ένας ημεδαπός, διότι εντοπίσθηκαν σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δυο (2) δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς (σκύλοι), για τα οποία δεν τηρούσε τους κανόνες ευζωίας τους. Επιβλήθηκαν στον δράστη τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.
Καβάλα: Είχε ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του

Συνελήφθη την Τετάρτη (27-10-2021) το πρωί, σε οικισμό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του εντόπισαν και κατέσχεσαν:
- 3 κυνηγετικά όπλα
- 2 πολεμικά τυφέκια
- 2 πιστόλια
- 1 πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων
- 2 ξιφολόγχες
- 1 χειροβομβίδα αμυντικού τύπου
- 270 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου.
Συνελήφθη ημεδαπός στην Ξάνθη σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη την 28-10-2021 το βράδυ στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ένας ημεδαπός διότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών και άλλες διατάξεις. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
ΑΙΝΙΓΜΑ
Θα γίνει Εισαγγελική έρευνα για τις δεκάδες εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις του Δήμου Ξάνθης με την υπογραφή του Φανουράκη, κατά την διάρκεια της Πανδημίας; Και θα γίνει το ίδιο και με τις απευθείας αναθέσεις του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη σε συγκεκριμένη εκλεκτή εταιρεία με offshore στην Κύπρο;
Πώς θα διανεμηθούν στους μαθητές τα self tests του Νοεμβρίου

Λεπτομέρειες – διευκρινίσεις για την προμήθεια των self tests από τους μαθητές για τον Νοέμβριο ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από τη Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου ως και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, μία συσκευασία με πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 5 έως 22 Νοεμβρίου και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι από την 1η Νοεμβρίου και εφεξής, η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες θα δηλώνεται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία νέα πλατφόρμα θα εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
H πλατφόρμα αφορά επί του παρόντος μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες.
Επίθεση σε Μητροπολίτες: Σε απόπειρα ανθρωποκτονίας μετατράπηκε η κατηγορία για τον 37χρονο

Στην αναβάθμιση της κατηγορίας σε βάρος του υπό καθαίρεση ιερά, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο είχε επιτεθεί με βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη, προχώρησε η ανακρίτρια που ερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Πλέον, ο προφυλακισμένος κατηγορούμενος για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως ήταν η δίωξη που του είχε ασκηθεί από την εισαγγελία μετά τη σύλληψή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια προχώρησε στην μετατροπή της κατηγορίας με βάση τις καταθέσεις των μητροπολιτών, αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι. Μάλιστα, η δικαστική λειτουργός ενημέρωσε τον κατηγορούμενο για την μετατροπή της κατηγορίας και του έδωσε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.
Θ. Πλεύρης: Δεν θα γίνουν τοπικά lockdown

Τα «χαρτιά» της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας άνοιξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Όπως επισήμανε ο υπουργός, με βάση τα τωρινά δεδομένα, δεν βρίσκεται στις σκέψεις της κυβέρνησης η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και το μοναδικό σενάριο που θα ανοίξει τη συγκεκριμένη συζήτηση είναι να αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να υπάρξουν ομάδες όπου η υποχρεωτικότητα θα είναι συνταγματικά επιτρεπτή. «Η υποχρεωτικότητα μπαίνει όπου πραγματικά υπάρχει ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας και όχι ο κίνδυνος της ατομικής επιλογής», εξήγησε ο ίδιος.
Ερωτηθείς για την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις κόκκινες περιοχές, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα ούτε τοπικά λοκντάουν. «Περιορισμοί μπορεί να τεθούν σε ισχύ στους κοινούς χώρους που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, για να προστατευτούν οι δεύτεροι», πρόσθεσε ο υπουργός.





