• Επικοινωνία
Παρασκευή, 24 Απριλίου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Ειδήσεις

Σσσσ…..Ψίθυροι – Η αλήθεια για τον πολίτη στη Ροδόπη που παρακαλούσε για το ηλεκτρικό ρεύμα

17 Δεκεμβρίου 2020
in Ειδήσεις, Επιλεγμένα
Σσσσ….Ψίθυροι – Οδηγούσε μηχανάκι χωρίς δίπλωμα και μεθυσμένος σε οικισμό της Ξάνθης
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ

Σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο μάγειρας, ο υπάλληλος του τουρκικού προξενείου τον στρατολόγησε και του ζητούσε να του μεταφέρει πληροφορίες για το ποτέ αλλάζει η φρουρά στο Καστελόριζο, τα νούμερα που αναγράφονται στα πολεμικά πλοία που ήταν το καλοκαίρι στην περιοχή, να τα βγάζει φωτογραφίες και να του περιγράφει ακριβώς τι έχουν πάνω. Οι συναντήσεις των δυο ανδρών γίνονταν σε καφενεία της Ρόδου και ο μάγειρας υποστηρίζει ότι δεν εισέπραττε χρήματα αλλά ότι το έκανε γιατί ο υπάλληλος του προξενείου τον είχε πείσει ότι ήταν υποχρέωση τους να βοηθούν τη χώρα της … «Μητέρας» Τουρκίας.

«Δεν έκανα τίποτα για τα χρήματα. Μόνο ένα καλό κινητό πήρα για να βγάζω λεπτομερείς φωτογραφίες. Ό,τι έκανα το έκανα για τη «μητέρα πατρίδα» την Τουρκία», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

(Από το κατασκοπικό θρίλερ για την λειτουργία του υπαλλήλου του  Τουρκικού Προξενείου Ρόδου και του  μουσουλμάνου μάγειρα)

-ΦΙΔΙΑ  στον κόρφο μας για να υπηρετήσουν την…Μητέρα Πατρίδα Τουρκία!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

Ειλικρινά περιμένω με αγωνία να δω τι θα απαντήσει ο Υπουργός Υγείας κύριος Κικίλιας μετά την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων η Ελληνική Λύση για την περίφημη «δωρεάν» της γνωστής κινητής μονάδας οξυγόνου στο γενικό νοσοκομείο Ξάνθης με χρηματοδότηση εργολάβων του….DEB! Ειλικρινά έχω μεγάλη απορία και περιμένω από τον κύριο Κικίλια να «ξεκαθαρίσει» επιτέλους, πως η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης όχι μόνο την αποδέχτηκε, αλλά και…. φωτογραφήθηκε με τον Δήμαρχο κ.Τσέπελη, θέλοντας με τον τρόπο αυτό όχι μόνο να «νομιμοποιήσει» αλλά και να….πανηγυρίσει για τη δωρεά!

Όπως περιμένουμε βέβαια από τον Υπουργό Υγείας να μας ξεκαθαρίσει και την ιστορία με την…έκτακτη νοσοκομειακή μονάδα των…ράντζων στο Αμοιρίδειο! Και κατά πόσο ΝΟΜΙΜΕΣ ήταν οι ενέργειες του Δημάρχου Ξάνθης για  το συγκεκριμένο θέμα..!

Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στην διαδρομή προς Αυγό από το παρατηριτηριο. Κλέβει την φωτογραφία. Ας προστατεύει αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα το βουνό.

(Aπό την ανάρτηση του Άγγελου Σπετσιώτη στο fb)

 

Η αλήθεια για τον πολίτη στη Ροδόπη που παρακαλούσε για το ηλεκτρικό ρεύμα

Την υπόθεση πολίτη από τη Ροδόπη που παρακαλούσε να μην του κόψουν το ρεύμα για να κάνει μάθημα το παιδί του επικαλέστηκε στο Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο συγκεκριμένος πολίτης αφού δημιούργησε χρέος περίπου 9.000 ευρώ, πήγε διαδοχικά σε άλλες δύο εταιρείες και τελικά ήταν η τρίτη κατά σειρά εταιρεία- και όχι η ΔΕΗ που του έκοψε το ρεύμα.

Έβρος: Πούλησε σε αστυνομικό που προσποιούνταν τον αγοραστή, ναρκωτικά και όπλα

Συνελήφθη την Τρίτη (15-12-2020) το πρωί, σε παρέβρια περιοχή της Γεμιστής Έβρου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, έπειτα από ενδελεχείς έρευνες σχετικά με τη δράση κυκλώματος που διακινεί όπλα και ναρκωτικά στην ελληνική επικράτεια, οι αστυνομικοί σχεδίασαν και υλοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλων ανακριτικών πράξεων, ορίστηκε ραντεβού αγοραπωλησίας όπλων και ναρκωτικών δισκίων, όπου εμφανίσθηκε ο δράστης, ο οποίος προηγουμένως είχε εισέλθει παράνομα στη Χώρα μας και πούλησε σε αστυνομικό που προσποιούνταν τον αγοραστή, 8.000 ναρκωτικά δισκία, 10 πιστόλια και 6 φυσίγγια έναντι του ποσού των 14.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πιστόλια, φυσίγγια και ναρκωτικά δισκία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Κορωνοϊός: Τρεις δικηγόροι ζητούν από το ΣτΕ να ανασταλούν τα απαγορευτικά μέτρα στις Εκκλησίες

 

Αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) είναι η κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει από 13 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021 την τέλεση των θρησκευτικών λειτουργιών και άλλων εκκλησιαστικών πράξεων, με μόνο τους ιερείς, κ.λπ., επισημαίνουν τρεις δικηγόροι στις αιτήσεις τους που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι δικηγόροι ζητούν από τους συμβούλους Επικρατείας να εκδώσουν προσωρινή διαταγή με την οποία να «παγώνουν», να αναστέλλουν και να ακυρώνουν την υπ΄ αριθμ. Δ1α/ΓΠοικ.80189/12.12.2020 κοινή υπουργική απόφαση (και την προγενέστερη αυτής) που προβλέπει έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19, ως προς το σκέλος εκείνο που προβλέπει «την τέλεση λειτουργιών θρησκευτικών τελετών, κ.λπ. αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό, χωρίς την παρουσία φυσικών προσώπων».

Υποστηρίζουν, ότι ο περιορισμός αυτός προσβάλλει τη θρησκευτική αυτονομία τους, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, δηλαδή το δικαίωμα της θρησκευτικής κοινότητας να αυτοοργανώνεται. Επίσης, υποστηρίζουν ότι είναι μη αναλογική, καθώς δεν περιέχει την ελάχιστη προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, δηλαδή θίγει το δικαίωμα του θρησκευτικού πυρήνα, καθώς «επιβάλλει καθολική απαγόρευση της τελετής των λατρευτικών καθηκόντων παρουσία, έστω ενός αριθμού πιστών, την στιγμή μάλιστα που προβλέπονται ηπιότερα μέτρα σε άλλα πεδία δραστηριοτήτων».

Έκλεψαν δύο μηχανές και επιχείρησαν να διαρρήξουν Ιερό Ναό της Ξάνθης

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, σε βάρος ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε, την 29/30-9-2020 ενεργώντας με άγνωστο συνεργό του, αφαίρεσαν από την πόλη της Ξάνθης δύο (2) δίκυκλες μοτοσικλέτες και επιχείρησαν να διαρρήξουν έναν Ιερό Ναό σε οικισμό της Ξάνθης, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη του καθόσον έγιναν αντιληπτοί. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε η μία αφαιρεθείσα μοτοσικλέτα, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Θεσσαλονίκη: Αναζητούσε αγοραστή στο διαδίκτυο για 2 εικόνες- Συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία

Το ποσό των 6.000 ευρώ ζητούσε 57χρονος στη Θεσσαλονίκη για να πουλήσει δύο παλιές θρησκευτικές εικόνες, εκ των οποίων μία τρίπτυχη της Παναγίας.

Ο ίδιος φέρεται να αναζητούσε αγοραστή μέσω του διαδικτύου, όπου είχε αναρτήσει σχετική αγγελία. Αστυνομικοί του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν την αγγελία και ταυτοποίησαν τα στοιχεία του 57χρονου, τον οποίο στη συνέχεια συνέβαλαν.

Οι δύο εικόνες κατασχέθηκαν και από την γνωμάτευση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων προέκυψε ότι η τρίπτυχη εικόνα της Παναγίας εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ η δεύτερη εικόνα αποτελεί νεότερο πολιτιστικό αγαθό με ιστορική αξία και χρήζει τεκμηρίωσης.

Εις βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγείται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης

Βρούτσης: Στο τέλος του 2021 θα έχουμε τελειώσει με τις 160.000 εκκρεμείς συντάξεις

Για τις εκκρεμείς συντάξεις μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης δίνοντας μάλιστα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98,8 και τους δημοσιογράφους Κώστα Τσιτούνα και Βίκυ Καρατζαφέρη, εκκρεμούν αυτή τη στιγμή 160.000 κύριες συντάξεις που όπως τόνισε «θα τις αντιμετωπίσουμε και σας το λέω με τη σιγουριά του 99% επειδή κάποιοι υπάλληλοι δεν εργάζονται λόγω κορωνοϊού».

Ανέφερε δε πως «θα έχουμε τελειώσει στο τέλος του 2021» δεσμευόμενος ότι το 85% των συντάξεων θα εκδίδεται σε λίγα δευτερόλεπτα. Δεν παρέλειψε δε να χαρακτηρίσει την προσπάθεια που γίνεται σε αυτό το θέμα ως «άθλο» σημειώνοντας ότι είναι μία παθογένεια του συστήματος που διαρκεί περισσότερα από 50 χρόνια.

Επανέλαβε πάντως για τις συντάξεις χηρείας ότι «τις αυξήσαμε από το 50% στο 70%» προσθέτοντας ότι η δεύτερη προσπάθεια που θα γίνει θα είναι να λαμβάνονται αυτόματα. Ο Γιάννης Βρούτσης είπε πως το 2020 απονεμήθηκαν 34.500 συντάξεις περισσότερες από ό,τι το 2019.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Όταν τελικά διαπιστώνεις ότι δεν σε «παίρνει» και κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να βρεθείς στον Εισαγγελέα επειδή….άλλα σε συμβούλευε ο Νομικός κι εσύ άλλα αποφάσιζες και τον έγραφες στα υποδήματά σου, τότε τι κάνεις; Τα «βρίσκεις» και… «γλύφεις» το χέρι του…Νομικού που  επί μήνες αμφισβητούσες και λοιδορούσες δημόσια..! Ποιος είναι ο παράγοντας;

Μείωση ενοικίων: Ποιους «πιάνει» το κούρεμα 80% στα ενοίκια Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου

Κούρεμα 80% στα ενοίκια που θα πληρώσουν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο θα δικαιούνται όσες επιχειρήσεις παραμείνουν κλειστές την περίοδο των εορτών.

Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει οτι το «κούρεμα» θα εφαρμοστεί σε περίπου 200.000 επιχειρήσεις στους κλάδους εστίασης και λιανεμπορίου, αθλητισμού και πολιτισμού ενώ περιλαμβάνει και τα καταστήματα εκείνα τα οποία έχουν ενταχθεί και στη μέθοδο του Click away.

Επι της ουσίας μπαρ, εστιατόρια, καφέ, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και λοιπές λιανεμπορικές επιχειρήσεις, θέατρα, σινεμά και γυμναστήρια που έχουν κλείσει τον Δεκέμβριο θα πληρώσουν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο μόνο το 20% του ενοικίου. Οι ιδιοκτήτες των εν λόγω ακινήτων υποχρεώνονται να αποδεχθούν μείωση ενοικίων κατά 80% για τους δυο μήνες, όμως θα αποζημιωθούν χρηματικά με βάση το 60% επί του ονομαστικού ενοικίου και όχι επι της ζημιάς, όπως ισχύσει σήμερα.

Φυλάκια του Έβρου επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ ενόψει των εορταστικών ημερών

Το διήμερο 13 και 14 Δεκεμβρίου 2020, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός επισκέφθηκε Μονάδες, Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, διαπίστωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό επίπεδο ηθικού του προσωπικού και αντάλλαξε μαζί του ευχές εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πέρασαν 7 λαθρομετανάστες με βάρκα στον Έβρο – Συνελήθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (15-12-2020) το πρωί, σε αγροτική περιοχή του Σάκκου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν του δράστες να καθοδηγούν πεζή στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχαν περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο.

Κατασχέθηκε μία πλαστική βάρκα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ

Επόμενο Άρθρο

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Έκτακτη χρηματοδότηση 90.000 ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ για την κάλυψη άμεσων αναγκών της ΜΕΘ του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης

Επόμενο Άρθρο
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – 20 νέα κρούσματα Covid-19 στη χώρα μας στις 30/6/2020 . Τέσσερα από Ξάνθη, 9 εισαγόμενα με πτήσεις!

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ - Έκτακτη χρηματοδότηση 90.000 ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ για την κάλυψη άμεσων αναγκών της ΜΕΘ του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Δυο συνεχείς οικονομικές ενισχύσεις στις δια…περιφοράς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης στον ΠΗΓΑΣΟ

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Θράκης επισκέφθηκε τον αντιδήμαρχο Ξάνθης Ζερενίδη Γιάννη και τον Προϊστάμενο Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Ξάνθης κ. Νικολόπουλο

Επιστολή Ε. Στυλιανίδη για «Πρωτοβουλία Συλλόγου Ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων Ν. Ροδόπης ΠΕΡΠΑΤΩ για  την αξιοποίηση του μέρους του camping Φαναρίου»

Επιστολή Ε. Στυλιανίδη για «Πρωτοβουλία Συλλόγου Ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων Ν. Ροδόπης ΠΕΡΠΑΤΩ για την αξιοποίηση του μέρους του camping Φαναρίου»

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης