• Επικοινωνία
Δευτέρα, 20 Απριλίου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Ειδήσεις

Σσσς Ψίθυροι. ΕΒΡΟΣ: Διακινητής μετέφερε με «smart» έναν μη νόμιμο μετανάστη! -Φρικτός θάνατος 25χρονης σε εκκοκκιστήριο

9 Οκτωβρίου 2024
in Ειδήσεις, Επιλεγμένα
Σσσς Ψίθυροι. ΕΒΡΟΣ: Διακινητής μετέφερε με «smart» έναν μη νόμιμο μετανάστη! -Φρικτός θάνατος 25χρονης σε εκκοκκιστήριο
Share on FacebookShare on Twitter

«Κυριακή μεσημέρι στους Τοξότες!

Βάρβαροι εκ Θεσσαλονίκης, ανεφώνησαν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους, του ιστορικού προσφυγικού σωματείου Απόλλωνα Καλαμαριάς…

Ακολούθως άφησαν τ’ αποτυπώματά τους στον αυλόγυρο της εκκλησίας μας αλλά και σ’ άλλα σημεία του χωριού…».

(Από την ανάρτηση του Νίκου Ορφανίδη στα «Στραβά και ανάποδα» στο facebook)

………………………………………………………..

Άκου τι είπαν!

«Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιοκτητών Διατηρητέων Κτηρίων και Μνημείων έχει καταγγείλει ότι παρότι υπήρχε ρητή διαβεβαίωση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τα ιδιωτικά κτίρια θα ενταχθεί  στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό ύψους 250 εκ ευρώ, τελικά θα ενταχθεί με το ασήμαντο ποσό των 7 εκατ. ευρώ και  επισημαίνει ότι αυτά τα χρήματα δεν επαρκούν ούτε για 20 κτίρια πανελλαδικά.

Επειδή τα διατηρητέα κτίρια συμβάλλουν στην τοπική και εθνική οικονομία μέσω του τουρισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

-Τι άλλα μέτρα σκοπεύετε να λάβετε για τη στήριξη των ιδιοκτητών ιστορικών κτιρίων στη χώρα και στην Ξάνθη ειδικότερα, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω κατάρρευση της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς;».

(Από την ερώτηση του βουλευτή Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ για τα διατηρητέα –  ιστορικά κτίρια της Παλιάς Πόλης)

 

Το σχόλιο

Όπως είναι γνωστό την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σωφρόνιο Γκουτζίνη, ως Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Πολυστύλου.

Η χειροτονία του Σωφρόνιου  θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης το Σάββατο 19 Οκτωβρίου.

Όποτε προκύπτει και το δικό μου Αφελές ερώτημα…

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μ. Τσέπελη θα «συνοδέψει» τον Δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό στην χειροτονία του Σωφρόνιου;

Π.Π.

 

Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες παραβάσεις από αναβάτες ηλεκτρικών πατινιών
-Πάνω από 150 αφορούν μη χρήση κράνους

Μαζικοί είναι οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης για τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών, με εκατοντάδες παραβάσεις να έχουν καταγραφεί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, από τις 26 Σεπτεμβρίου έως και τις 06 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε κεντρικές οδούς της πόλης και βεβαιώθηκαν συνολικά 248 παραβάσεις.

Πάνω από 156 αναβάτες ηλεκτρικών πατινιών δεν φορούσαν κράνος

Ειδικότερα, οι παραβάσεις που καταγράφηκαν από τους αστυνομικούς έχουν ως εξής:

-156 για μη χρήση κράνους,

-56 για μη χρήση ανακλαστικού γιλέκου,

-10 για μεταφορά επιβατών,

-6 για χρήση κινητού τηλεφώνου,

-12 επειδή ο οδηγός δεν έφερε έγγραφο ταυτοποίησης,

-7 για μη ύπαρξη φώτων και

-1 για οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ.

 

Ισχυρό το ενδεχόμενο να μην επανακατασκευαστεί
η εδώ και 6 χρόνια πεσμένη γέφυρα στην Καβάλα

Σε περίπου ένα μήνα συμπληρώνονται έξι χρόνια από την κατάρρευση της γέφυρας μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο.

Η Εγνατία Οδός Α.Ε. ανέθεσε πρόσφατα την εκπόνηση τριών επιπλέον μελετών.

Παράλληλα, ο Δήμος Καβάλας θα εκπονήσει και τη δική του μελέτη, η οποία θα αφορά την κυκλοφοριακή ρύθμιση και την πρόσβαση οχημάτων από και προς το παλιό Νοσοκομείο.

Η αναμονή για την τελική απόφαση συνεχίζεται και αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες ακόμα…

 

Φρικτός θάνατος 25χρονης σε εκκοκκιστήριο

Τραγικό θάνατο σε εργατικό ατύχημα βρήκε σήμερα τα ξημερώματα μία 25χρονη σε εκκοκκιστήριο, κοντά στο χωριό Γλαύκη Λάρισας, μεταξύ Λάρισας και Βόλου.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες , το τραγικό δυστύχημα έγινε λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα, όταν η άτυχη Π.Σ. εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα που τυποποιούσε το βαμβάκι. Από την πίεση που ασκήθηκε στο σώμα της υπέστη βαρύτατο τραυματισμό στο κεφάλι και στην περιοχή του τραχήλου, με

Για τον απεγκλωβισμό της έσπευσαν συνολικά έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας με δώδεκα άνδρες.

Στο σημείο έσπευσε και το ΕΚΑΒ που μετά τον απεγκλωβισμό της τη μετέφερε στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Δυστυχώς όμως ήταν αργά, καθώς είχε χάσει τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

 

Αίνιγμα

Τελικά το παλιό δημαρχείο Ξάνθης κύριε Αντιδήμαρχε Τάσο Ταρενίδη, αποτελεί αντικείμενο για τον Τουρισμό και την Τουριστική Ανάπτυξη ή απλά είναι ένα ακόμη ανεκμετάλλευτο κτίριο; Διότι αν πράγματι ανήκει στον Διεύθυνση Τουρισμού, γιατί η υπάλληλος Σόφη Μπασματζή παραμένει στα «αζήτητα» σε μια καρέκλα στα γραφεία του κοινωνικού τομέα στον πεζόδρομο της Εθνικής;

 

ΕΒΡΟΣ: Διακινητής μετέφερε με «smart» έναν μη νόμιμο μετανάστη!

Συνελήφθη την Δευτέρα (7-10-2024) το βράδυ, στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, ένας ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

 

Ικανοποιημένοι οι Εκθέτες από τη Μεγάλη Προσέλευση στην 30ή KavalaExpo 2024

Η 30ή Διεθνής Έκθεση KavalaExpo 2024 προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών, γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα τους εκθέτες. Η προσέλευση του κόσμου ήταν σημαντική καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» από τις 4 έως τις 7 Οκτωβρίου.

Οι εκθέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αυξημένη συμμετοχή του κοινού, γεγονός που ενίσχυσε την προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, ενώ παράλληλα τους άνοιξε δυνατότητες για νέες επιχειρηματικές συνεργασίες. Η διοργάνωση είχε στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της τοπικής οικονομίας, και φαίνεται πως κατάφερε να πετύχει τους στόχους της, με πολλούς συμμετέχοντες να επισημαίνουν τον ικανοποιητικό αριθμό επισκεπτών και το ενδιαφέρον που έδειξαν για τα εκθέματα.

Η KavalaExpo παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματικούς θεσμούς της περιοχής, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη και τις διασυνοριακές επιχειρηματικές σχέσεις

 

Ψέκασαν με σπρέι πιπεριού μαθητή στο Διόνυσο

Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων, αυτή τη φορά στον Διόνυσο Αττικής.

Ειδικότερα, ένας 17χρονος δέχθηκε επίθεση μέσα σε ΕΠΑΛ της περιοχής, όταν ομάδα από 10 άτομα, που δεν φοιτούν σε αυτό το σχολείο, του  επιτέθηκε.

Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στον 17χρονο μαθητή παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το συμβάν ερευνάται από τις Αρχές και προς το παρόν δεν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις.

 

Λάρισα: 67χρονος βρέθηκε νεκρός στις τουαλέτες του Υπεραστικού ΚΤΕΛ

Νεκρός μέσα στις τουαλέτες του υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας εντοπίστηκε 67χρονος, το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το onlarissa, ο άνδρας βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στην τουαλέτα, λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρχές και διασώστες του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο, διαπιστώνοντας τον θάνατό του.

Τα ξημερώματα στο χωριό Πρόδρομος της Λάρισας σημειώθηκε εργατικό ατύχημα, όταν μια 25χρονη εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Τουρκία: Ο Ερντογάν υποδέχτηκε τους ψευτομουφτήδες της Θράκης

Επόμενο Άρθρο

ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ. Ημερίδα του Ιατρικού Κέντρου Cardioiasis το Σάββατο στο Ζ-Palace!

Επόμενο Άρθρο
ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ. Ημερίδα του Ιατρικού Κέντρου Cardioiasis το Σάββατο στο Ζ-Palace!

ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ. Ημερίδα του Ιατρικού Κέντρου Cardioiasis το Σάββατο στο Ζ-Palace!

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. «Μη ξύνεστε» στη γκλίτσα του τσομπάνη Μπάμπη Δημαρχόπουλε και Σία και μην μας προκαλείτε…!

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. «Μη ξύνεστε» στη γκλίτσα του τσομπάνη Μπάμπη Δημαρχόπουλε και Σία και μην μας προκαλείτε...!

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ. ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ! Δήμαρχος Τοπείρου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2028 ο Θωμάς Μίχογλου, συνεχίζει το μεγάλο έργο του!

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ. ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ! Δήμαρχος Τοπείρου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2028 ο Θωμάς Μίχογλου, συνεχίζει το μεγάλο έργο του!

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης