• Επικοινωνία
Κυριακή, 3 Μαΐου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Ειδήσεις

Σσσσ….Ψίθυροι – Τραγωδία στις Σέρρες: Νεκρός 22χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο

30 Ιουνίου 2020
in Ειδήσεις, Επιλεγμένα
Σσσσ….Ψίθυροι – Νεκρός 87χρονος μοτοσικλεστικής στο Χρυσοχώρι Χρυσούπολης
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ

«Είναι ευρέως γνωστό πως ο τουρισμός της περιοχής μας είναι κυρίως οδικός και προέρχεται και από τη γείτονα Τουρκία. Η απαγόρευση εισόδου Τούρκων πολιτών στην Ελλάδα αποτελεί τροχοπέδη για την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής, που ακόμη δεν έχει κατορθώσει να σταθεροποιηθεί από το lockdown των προηγούμενων μηνών» τονίζει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και του Εμπορικού Συλλόγου Ροδόπης και καταλήγει ως εξής:

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτή την απόφαση – συναρμόδιους υπουργούς και τοπικούς φορείς – να πάρουνε σχετικά θέση επί των παραπάνω θεμάτων και είμαστε σε αναμονή για περαιτέρω αντιδράσεις ώστε εκ νέου και επί άλλης βάσεως να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για το άνοιγμα των συνόρων.

(Από την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης)

-Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας  Επαγγελματιών Ν. Ξάνθης συνυπογράφει την παραπάνω ανακοίνωση;

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

Δεν ξέρω τι «παίζει» με τα τραπεζοκαθίσματα στη πόλη, από μια βόλτα ωστόσο που έκανα το  Σαββατοκύριακο αλλά και καταγγελίες που έχω στα χέρια μου για τον αντιδήμαρχο Αδειοδότησης Γιάννη Ζερενίδη, φαίνεται ότι σε άλλους επιχειρηματίες ο Δήμος «κλείνει» τα μάτια ακόμη κι αν κάνουν τις πλέον προκλητικές παρανομίες και σε άλλους είναι υπερβολικά αυστηρός σε σημείο γνωστός επιχειρηματίας να θέλει να καταφύγει ακόμη και στη δικαιοσύνη εναντίον του….

Η δική μου άποψη είναι ότι η υπηρεσία αδειοδότησης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος (σ.σ Μήπως με εντολές του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη…) κάνουν ότι δεν βλέπουν για παράδειγμα στη λεγόμενη «παραλία» με τις καταπατήσεις ακόμη και στο πράσινο, ενώ αντίθετα κοινόχρηστο χώρο τον χαρακτηρίζουν κατά το δοκούν ή «κυνηγάνε» συγκεκριμένο καφέ της πλατείας…

Βέβαια και οι επαγγελματίες που δεν αντιδρούν, έχουν κι αυτοί τις ευθύνες τους….

Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Γενική άποψη του παζαριού της Ξάνθης το περασμένο Σάββατο. Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις…

Τραγωδία στις Σέρρες: Νεκρός 22χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 22χρονο μοτοσικλετιστή σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιουνίου στον οδικό άξονα που συνδέει την Μεσορράχη με την Αμφίπολη, στις Σέρρες.

Υπό συνθήκες που ερευνώνται, η δίκυκλη μηχανή που οδηγούσε o 22χρονος ξέφυγε από την πορεία της και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο νεαρός αναβάτης.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο που μετέφερε τον 22χρονο στο Νοσοκομείο των Σερρών, όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου διενεργεί το τμήμα τροχαίας Σερρών, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ σε μπαρ στην Κρήτη

Πρόστιμο για συνωστισμό ύψους 10.000 ευρώ επιβλήθηκε σε επιχείρηση εστίασης στο Ηράκλειο Κρήτης.

Κλιμάκιο της ΕΛ.Α.Σ. σε έλεγχο που πραγματοποίησε, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε περισσότερος κόσμος από ό,τι θα έπρεπε στο νυχτερινό μαγαζί, οπότε και επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο αλλά και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι είναι αυστηροί και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερο βάρος στα μέτρα που έχουν θεσπιστεί.

Ανέστης Βαφειάδης: «Παράλογο που άνοιξε το τελωνείο των Κήπων μόνο για τους Έλληνες»!

Παράλογο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ροδόπης, Ανέστης Βαφειάδης, το γεγονός πως από το Τελωνείο των Κήπων, μπορούν πλέον να περνούν και να επιστρέφουν πολίτες με Ελληνικό Διαβατήριο, όχι όμως Τούρκοι πολίτες από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

«Μόνο οι Τούρκοι πολίτες που θα έκαναν κατανάλωση κουβαλούν τον κορονοϊό και όχι οι Έλληνες πολίτες που αγοράζουν από τα τουρκικά καταστήματα της Κεσσάνης;», αναρωτήθηκε ο κ. Βαφειάδης, ο οποίος υπογράμμισε πως θα διαμαρτυρηθούν τις επόμενες μέρες στους αρμοδίους, καθώς το θέμα είναι πρωτίστως υγειονομικό και φυσικά και οικονομικό.

Ροδόπη: Ημεδαποί διακινητές μετέφεραν με φορτηγό 12 μετανάστες

Συνελήφθησαν την Παρασκευή (26-6-2020) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, τρείς (3) ημεδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τους τρεις δράστες να επιβιβάζουν σε ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι σε αγροτική έκταση της Ροδόπης.

Ακολούθως, ο ένας από τους διακινητές, οδηγώντας το παραπάνω όχημα, μετέφερε τους μη νόμιμους μετανάστες στην ενδοχώρα, ενώ οι άλλοι δύο δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Ας μη γελιόμαστε…Και βέβαια στο παζάρι οι πάγκοι δεν είχαν απόσταση 10 μέτρα ο ένας από τον άλλον και γενικά τα μέτρα ήταν πολύ ελαστικά….Απο κει μετά ωστόσο η δική μου απορία είναι άλλη. Αφού ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ οι αποφάσεις τους….γατί τις παίρνουν και τις αναγγέλλουν μάλιστα; Μήπως για τα μάτια του κόσμου τελικά γίνονται όλα;

Σεισμός 5.4 ρίχτερ στη Ρόδο, πολύ κοντά στα παράλια της  Τουρκίας

Σεισμός εντάσεως 5,4 Ρίχτερ χτύπησε τη Ρόδο το βράδυ της Κυριακής σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο. Ο σεισμός έλαβε χώρα 29 χιλιόμετρα βόρεια της Ρόδου, ενώ φαίνεται πως είχε εστιακό βάθος 50,9χλμ.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο rodiaki.gr, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή άλλα προβλήματα, αλλά υπήρξε σχετική ανησυχία ειδικά στην πόλη της Ρόδου όπου ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός στη Μαρμαρίδα της Τουρκίας

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο σεισμός έλαβε χώρα πολύ κοντά στα παράλια της Τουρκίας και συγκεκριμένα στο τουριστικό θέρετρο της Μαρμαρίδος.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 20.43 και η τουρκική CNN Turk δίνει εστιακό βάθος 67,1 χιλιόμετρα. Το τουρκικό σεισμολογικό ινστιτούτο εκτιμά την ένταση του σεισμού στα 5,2 Ρίχτερ.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα αποξηραμένα βερίκοκα SUNSWEET

Αποξηραμένα βερίκοκα χωρίς κουκούτσι ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ προέβη σε δειγματοληψία του τροφίμου με την εμπορική ονομασία «SUNSWEET», «αποξηραμένα βερίκοκα χωρίς κουκούτσι», σε συσκευασία των 175 γραμμαρίων, με στοιχεία: L0027Η162, ανάλωση κατά προτίμηση 01/2021 με εισαγωγέα/διανομέα την εταιρεία ΕΛΓΕΚΑ ΑΕ.

Μετά την εργαστηριακή εξέταση του δείγματος από το Α’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γ.Χ.Κ διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω δείγμα «Βερίκοκα Αποξηραμένα» είναι μη κανονικό και μη ασφαλές διότι:

– Περιέχει το συντηρητικό «σορβικό οξύ» σε συγκέντρωση 1474±112mg/Kg ενώ το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου είναι 1000 mg/Kg (ΚΑΝ (ΕΚ) 1333/2008, Παράρτημα ΙΙ, Μέρος Ε, (κατηγορία 04.2.1) και ΚΑΝ(ΕΚ) αριθμ. 178/2002 άρθρο 14, όπως ισχύουν και

– το συντηρητικό «διοξείδιο του θείου» παρότι περιλαμβάνεται στο παράρτημα ΙΙ του Καν. (ΕΕ) αριθ. 1169/2011 (Ουσίες ή προϊόντα που προκαλούν αλλεργίες ή δυσανεξίες), δεν τονίζεται με είδος χαρακτήρων που κάνει σαφή διάκριση της ονομασίας αυτών των συστατικών από το υπόλοιπο του καταλόγου των συστατικών.

Η πρώτη κοινότητα στην Ελλάδα με μηδέν αδέσποτους σκύλους

Η Αίγινα φιλοδοξεί να γίνει το 2021 η πρώτη κοινότητα στην Ελλάδα με μηδέν αδέσποτους σκύλους και ήδη βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για να κατακτήσει τον στόχο της. Πριν λίγες ημέρες, ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση με τσιπ των πρώτων 1.000 ζώων, δηλαδή περίπου του μισού πληθυσμού σκύλων που εκτιμάται ότι ζει στο νησί, σημείο ορόσημο για τον έλεγχο των αδέσποτων.

«Η γενεσιουργός αίτια για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς είναι οι εγκαταλείψεις. Το κάθε αδέσποτο ήταν κάποτε ιδιοκτησία κάποιου ο οποίος το εγκατέλειψε, ή, αν δεν εγκατέλειψε το συγκεκριμένο, εγκατέλειψε κάποιον πρόγονο του» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Σοφία Τζονίκη, γενική γραμματέας της εθελοντικής φιλοζωικής οργάνωσης Zero Stray Pawject, η οποία συντονίζει όλη την προσπάθεια. Η ανωνυμία καθιστά τα ζώα ευάλωτα στην εγκατάλειψη, αφού είναι αδύνατο να εντοπιστεί ο ανεύθυνος ιδιοκτήτης και παρόλο που ο νόμος προβλέπει αυστηρές ποινές, πρακτικά, όσο δεν υφίσταται η καθολική σήμανση και καταχώρηση των ζώων, η εφαρμογή του παραμένει κενό γράμμα.

ΔΕΗ: Παράταση τριών μηνών στην έκπτωση 8%

Η ΔΕΗ παραμένει κοντά στους πελάτες της και το καλοκαίρι. Κατανοώντας τις ιδιαίτερα αυξημένες ενεργειακές ανάγκες της θερινής περιόδου διατηρεί την έκπτωση 8% για τις καταναλώσεις πάνω από 2.000 KWh για τους οικιακούς πελάτες έως τις 30.09.2020, αναφέρει ανακοίνωση της επιχείρησης.

Παράλληλα, στηρίζει την επανεκκίνηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενισχύοντας την προσπάθεια να ψηφιοποιήσουν περαιτέρω τις δραστηριότητές τους και προσφέρει έκπτωση €5 (ή €2,5 μηνιαίως) στους λογαριασμούς e-bill για όλους τους πελάτες, ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα επιλέξουν να εγγραφούν και να λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό.

Η ΔΕΗ θα συνεχίσει να εμπλουτίζει τις επιλογές και τα προϊόντα που προσφέρει στους πελάτες της και στο αμέσως επόμενο διάστημα, διευρύνοντας το εμπορικό της χαρτοφυλάκιο, ενώ παράλληλα βελτιώνει τις υπηρεσίες της και τα εναλλακτικά κανάλια εξυπηρέτησης.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ – Η καλοκαιρινή μας πρόταση έχει μόνο ένα όνομα. ΚΤΗΜΑ!

Επόμενο Άρθρο

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Βατόπουλος για κορονοϊό: «Πυρκαγιά η Ξάνθη, μπορεί να επεκταθεί»

Επόμενο Άρθρο
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Ερώτηση για τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 35% στις επιχειρήσεις κατέθεσε ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ - Βατόπουλος για κορονοϊό: «Πυρκαγιά η Ξάνθη, μπορεί να επεκταθεί»

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Μόνο ένα θετικό κρούσμα στα 390 τεστ COVID 19 στην Π.Ε. Ροδόπης

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - Μ. Αμοιρίδης: Ζητούσαμε να συγκληθεί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, δεν έκαναν τίποτα και η Ξάνθη το πληρώνει

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Κορονοϊός: 55 νέα κρούσματα χθες στην Ελλάδα – Τα 43 εντοπίζονται στην Ξάνθη με το 90% αυτών στον Εχίνο

Μερική άρση της καραντίνας στον Εχίνο Ξάνθης αποφάσισε ο Χαρδαλιάς, περιοριστικά μέτρα και στη Μύκη!

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Elementor #142343
  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης