Σσσσ….Ψίθυροι – Σέρρες: Σε σοβαρή κατάσταση 9χρονος ύστερα από επίθεση σκύλων

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
….σε ό,τι αφορά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, επισημαίνεται ότι, έχουν ήδη καλυφθεί στο σύνολό τους οι προκηρυχθείσες, κατά τις τακτικές μεταθέσεις τ.ε., θέσεις. Υπενθυμίζεται δε ότι, σύμφωνα με τα άρθρα 19 του π.δ/τος 100/2003 και 15 του π.δ/τος 211/2005, παρέχεται η δυνατότητα στο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και στο Διευθυντή της ανωτέρω Διεύθυνσης, να αποσπούν το προσωπικό τους μέχρι το βαθμό του Αστυνόμου Α΄, ανάλογα με τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες.
…Τέλος, στο ως άνω πλαίσιο, το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) Ξάνθης ενισχύεται, από τον Ιούλιο τ.ε., με επιπλέον αστυνομικό προσωπικό και ειδικούς φρουρούς, προς τον σκοπό της βέλτιστης διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.
(Από την απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου στην ερώτηση του βουλευτή Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν)
-Ικανοποίησε με την απάντησή του το Σωματείο Αστυνομικών Ξάνθης ο Υφυπουργός; Η δική μου απορία…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Διάβασα το δελτίο τύπου του βουλευτή Ξάνθης Σπύρου Τσιλιγγίρη για την επίσκεψή του στο γραφείο του Υπουργού Υποδομών Αχιλλέα Καραμαναλή, αλλά ακόμη δεν κατάλαβα γιατί πήγε…
1.Για τα αποκαλυπτήρια των εγκαινίων του Ανδριάντα του Εθνάρχη Κωνστνατίνου Καραμανλή στη Ξάνθη;
2.Για τον κάθετο άξονα του Συνοριακού δρόμου Εχίνος-Βουλγαρία;
3.Για κάποιο σημαντικό έργο στο Νομό Ξάνθης;
Διότι αν κατάλαβα καλά από το κείμενο που εστάλη στα ΜΜΕ, το κυρίως θέμα ήταν ότι η  συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, καθώς «οι σχέσεις του Βουλευτή με την οικογένεια Καραμανλή είναι διαχρονικές.» κι ότι ο Υπουργός άκουσε τις…επισημάνσεις του και ανανέωσε το ραντεβού….τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Άρες μάρες δηλαδή…
Σταύρος Μωρ.
(σ.σ. Πόσο άτυχη τελικά βγήκε η Ξάνθη μετά τις τελευταίας εκλογές…)

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αρχηγική εμφάνιση Πάνου Σταυρακάρα χθες στην Οικονομική Επιτροπή. Η Δημοτική παράταξη ΞΑΝΘΗ για όλους, κερδίζει κατά κράτος τις εντυπώσεις.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Εγκρίθηκε η πληρωμή Νοεμβρίου

Το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε το κονδύλι για την χρηματοδότηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σχετικά με την κάλυψη της δαπάνης για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) μηνός Νοεμβρίου 2019.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 55.299.333 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οικονομικού έτους 2019.

Οι ημερομηνίες κατά τις οποίες αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το ΚΕΑ Νοεμβρίου είναι μεταξύ 25 και 26 Νοεμβρίου.

Θανατηφόρο τροχαίο για 32χρονη στην Ξάνθη

Την 13-11-2019 το μεσημέρι, στο 516,5 χλμ. της Εγνατία Οδού Ηγουμενίτσας – Κήπων (ύψος Βανιάνου), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 67χρονος αλλοδαπός και επέβαιναν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 68, 56 και 51 ετών, συγκρούστηκε νωτομετωπικά με Ι.Χ.Ε. που οδηγούσε 32χρονη ημεδαπή. Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της 32χρονης και ο τραυματισμός των τεσσάρων αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ

Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Ροδόπης-Έβρου είχε σήμερα ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος. Στη διάρκεια της οι καπνοπαραγωγοί εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που έχει ο κλάδος όπως οι μειωμένες επιδοτήσεις και οι καταστροφές της παραγωγής τους από ακραία καιρικά φαινόμενα και ζήτησαν την υποστήριξη του Δημάρχου, ιδιαίτερα για τους καπνοπαραγωγούς της περιοχής.

Ο Δήμαρχος κατανοώντας τα δομικά προβλήματα του κλάδου που είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την τοπική οικονομία, δεσμεύθηκε για μια ολοκληρωμένη συνεργασία των δύο πλευρών και τόνισε ότι θα προωθήσει τα αιτήματα τους σε Ευρωπαϊκό, εθνικό επίπεδο και περιφερειακό επίπεδο.

Νυμφαία: Μετέφεραν παράνομα 20 λίτρα πετρέλαιο

Συνελήφθησαν την 13-11-2019 το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) αλλοδαποί, διότι εντοπίσθηκαν να πραγματοποιούν είσοδο στη χώρα, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, ένα πλαστικό δοχείο, που περιείχε 20 λίτρα πετρέλαιο, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα πετρελαίου.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Έχω απορία όταν αναλάβει Πρόεδρος του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ξάνθης ο Πάνος Αμβροσιάδης πόσες ώρες θα ασχολείται με το fb και πόσο με τα προβλήματα του Τομέα του και του Δήμου αλλά και πως θα την επιβιώνει, διότι η δική του αντιμισθία δεν θα υπερβαίνει τα 350-400 ευρώ ενώ κάποιοι συνάδελφοί του που δεν εκλέχτηκαν θα εισπράττουν 1.710 ευρώ το μήνα ως απλοί πολίτες…

Διαψεύδει η Αθήνα το δημοσίευμα για τουρκική επιχείρηση στην Αλεξανδρούπολη

Ουδέν σχόλιο, ανέφεραν κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια για το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Nordic Monitor το οποίο φέρνει στο φως απόρρητα έγγραφα για στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Αλεξανδρούπολη με στόχο την επιστροφή των 8 Τούρκων αξιωματούχων.

«H πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών δεν επιθυμεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο επί του δημοσιεύματος, το οποίο αφορά τον τότε υπουργό Εξωτερικών και την προηγούμενη κυβέρνηση, που έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σχετικά με την ακρίβεια ή μη των όσων αναφέρονται από το Nordic Monitor» ανέφεραν κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωσαν ότι «η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνει από πλευράς της ότι δεν διανοείται πως μπορεί να έχουν συμβεί τα όσα καταγγέλλονται».

Τουρκία: Η ελληνική ακτοφυλακή πυροβόλησε σκάφος με μετανάστες

Σε μπαράζ καταγγελιών προέβησαν χθες τα τουρκικά ΜΜΕ για βίαιη συμπεριφορά των ελληνικών αρχών κατά μεταναστών. Το κρατικό πρακτορείο «Αναντολού» ισχυρίζεται ότι η ελληνική ακτοφυλακή πυροβόλησε σκάφος μεταναστών στα ανοιχτά του Τσεσμέ της Σμύρνης, ενώ κατευθυνόταν προς τη Χίο.

Στο σημείο έσπευσε το τουρκικό λιμενικό συλλαμβάνοντας τον λαθρέμπορο, ενώ στο σκάφος βρήκαν 17 Σύρους και 10 Σομαλούς, οι οποίοι  κατήγγειλαν ότι η ελληνική ακτοφυλακή άνοιξε πυρ εναντίον τους και τους ανάγκασαν να επιστρέψουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

«Το σκάφος τους δεν είχε φως, αλλά μόλις πλησίασαν περίπου στα 200 μέτρα άναψαν τα φώτα και πυροβόλησαν μερικές φορές στον αέρα. Εμείς δεν σταματήσαμε, συνεχίσαμε και τότε πυροβόλησαν εναντίον μας. Πυροβολούσαν για περίπου 15-20 λεπτά. Έριξαν πάνω από 100 σφαίρες και πάνω στο σκάφος μερικές φορές. Μετά το σκάσαμε, το σκάφος παραλίγο να αναποδογυρίσει. Στο τσακ γλιτώσαμε. Ο καπετάνιος μας έφερε πίσω και εδώ μας βρήκε η τουρκική ακτοφυλακή, που μας πήρε και μας έφερε στα κεντρικά της», ανέφερε στο «Αναντολού», ο Σύρος Μπαζ Μουχάμεντ (21 ετών), διευκρινίζοντας ότι επιβιβάστηκαν στο σκάφος το βράδυ της Τετάρτης και μετά από μισή ώρα πλησίασαν στη Χίο, αλλά 20 μέτρα πριν φτάσουν στο νησί ήρθαν αντιμέτωποι με την ελληνική ακτοφυλακή.

Σέρρες: Σε σοβαρή κατάσταση 9χρονος ύστερα από επίθεση σκύλων

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση 9χρονου μαθητή που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών ύστερα από την επίθεση που δέχτηκε από σκύλους κατά την επιστροφή του στο σπίτι από το σχολείο. Το μικρό παιδί έχει δαγκωματιές σε όλο του το κορμί και κυρίως στη γάμπα και στο μηρό, ενώ  τραύματα έχει υποστεί και στο κεφάλι του.

Το παιδί γλίτωσε από τα δόντια των ζώων με τη βοήθεια της μαμάς του, η οποία ευτυχώς εκείνη την ώρα ήταν στο μπαλκόνι και άκουσε τις φωνές του παιδιού της που καλούσε σε βοήθεια.

Τρομαγμένη είναι και η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου,όπως και οι γονείς που ενημερώθηκαν για το δυσάρεστο αυτό συμβάν και ζητούν επιτέλους να τηρούνται οι νόμοι και να προστατεύονται τα μικρά παιδιά. Οι γονείς του μικρού παιδιού κινήθηκαν νομικά κατά του ιδιοκτήτη ενώ όλοι εύχονται γρήγορα ο μικρός να γίνει καλά και να επιστρέψει στο σπίτι και στο σχολείο του.

Μεταναστευτικό: 380 άτομα σε ένα 24ωρο σε Αλεξανδρούπολη, Χίο, Κω, Σάμο και Λέσβο

Οι κάκιστες καιρικές συνθήκες και οι περιπολίες της ελληνικής ακτοφυλακής και της Frontex στο Αιγαίο δεν φαίνεται να πτοούν τους διακινητές προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία, οι οποίοι, με την ανοχή των τουρκικών αρχών, εξακολουθούν με αμείωτη ένταση να διοχετεύουν απελπισμένους ανθρώπους προς την Ελλάδα, παρ’ ότι παραμένει ενεργή η συμφωνία της Άγκυρας με τις Βρυξέλλες.

Μέσα σε ένα 24ωρο, την Τετάρτη, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 380 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι επιχειρούσαν, μέσω των κυκλωμάτων διακίνησης, να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, δηλαδή στην Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, το μεγαλύτερο βάρος έπεσε πάλι στη Λέσβο, όπου εντοπίστηκαν 163 άτομα και ακολούθησαν η Σάμος με 95, η Χίος με 57, η Αλεξανδρούπολη με 40 και η Κως με 25.