• Επικοινωνία
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Ειδήσεις

Σσσσ….Ψίθυροι – Νεκρός 26χρονος μοτοσικλετιστής στη Χρυσούπολη Καβάλας

6 Μαΐου 2020
in Ειδήσεις, Επιλεγμένα
Σσσσ….Ψίθυροι – Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης δωρίζει το 50% της παραγωγής χειρουργικών μασκών
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
….σας θέτουμε τις παρακάτω ερωτήσεις για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας.
Αρχικά, στο δελτίο τύπου σας αναφέρετε την διενέργεια 247 τεστ στο υγειονομικό προσωπικό, θα θέλαμε να μάθουμε αν τα τεστ αυτά επαναλήφθηκαν και με ποια συχνότητα. Επίσης, όπως αναφέρετε, τα κρούσματα που αντιμετώπισε το Νοσοκομείο δεν είχαν καμία συσχέτιση μεταξύ τους. Με βάση αυτό το δεδομένο, πού αποδίδετε επιστημονικά την εξάπλωση του ιού σε διάσπαρτες περιοχές του νομού; Θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε σχετικά με το πώς αντιμετωπίστηκε η μόλυνση των τεσσάρων κλινικών του Νοσοκομείου, εξαιτίας της οποίας μετέβη και ο αρμόδιος Υφυπουργός στην περιοχή μας; Πώς αντιμετωπίστηκαν τα κρούσματα που βρέθηκαν στο υγειονομικό προσωπικό και δη στη Νεφρολογική κλινική; Πώς εξηγείτε τα κρούσματα στο τμήμα του νεφρού και πώς αντιμετωπίζετε τώρα την καραντίνα 10 εργαζομένων από το συγκεκριμένο τμήμα;
(Από την επιστολή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ στην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενα Ροφαέλα)
-Περιμένουμε όλοι με αγωνία της απαντήσεις..

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Αυστηρή προειδοποίηση ότι οι υφασμάτινες μάσκες είναι παντελώς ακατάλληλες για χρήση και τελικά επικίνδυνες για τους πολίτες, έκανε μέσω της ΕΡΤ, ο καθηγητής  πνευμονολογίας-εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θ. Βασιλακόπουλος.
Οπως είπε η μόνη χρήση μάσκας που είναι σχετικά αποτελεσματική είναι η χειρουργική, γιατί η υφασμάτινη συγκρατεί ελάχιστα σταγονίδια, αλλά νωτίζει εύκολα και επομένως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να την αλλάζουμε κάθε μισή ώρα.
Η άποψή του αυτή στηρίζεται σε βρετανική μελέτη σε υγειονομικούς και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις του καθηγητή Σ. Τσιόδρα, που εδώ και μέρες, ως επικεφαλής της επιτροπής του ΕΟΔΥ, συστήνει την χρήση υφασμάτινης ή και χάρτινης μάσκας αν δεν είναι δυνατή η χρήση της χειρουργικής.
Κι εγώ ο αφελής κοινός θνητός, απλά ρωτάω…Τελικά ποιόν να πιστέψω; Τον κύριο Τσόρδα, ή τον κύριο Βασιλακόπουλο; Που λένε ακριβώς τα αντίθετα για τις μάσκες; Ποιος θα με διαφωτίσει;
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί το πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Νεκρός 26χρονος μοτοσικλετιστής στη Χρυσούπολη Καβάλας

Την 4-5-2020 και ώρα 14.10, στη Χρυσούπολη Καβάλας, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 78χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 26χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της δίκυκλης μοτοσικλέτας.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου.

Η κηδεία του άτυχου νέου έγινε χθες στις 4 το απόγευμα στη Χρυσούπολη.

Μετά τις 18 Μαΐου οι οριστικές αποφάσεις για την εστίαση – Συζητείται μήπως ανοίξουν νωρίτερα τα εμπορικά κέντρα

Μετά τις 18 Μαΐου θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την εστίαση, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι γίνεται μια συζήτηση μήπως ανοίξουν νωρίτερα και τα εμπορικά κέντρα, ενώ – όπως είπε – εξετάζεται να λειτουργήσουν και εσωτερικοί χώροι υπό τη μορφή ημιυπαίθριων.

«Πρωταρχικό ρόλο και αξία έχει η δημόσια υγεία, επομένως θα πρέπει να μετρήσουμε το πρώτο βήμα που έγινε χθες, στη συνέχεια το δεύτερο βήμα που θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και μετά θα αποφασίσουν οι ειδικοί αν μπορούμε να φέρουμε την εστίαση νωρίτερα» διευκρίνισε.

Σχετικά με τους όρους λειτουργίας, είπε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η εστίαση να ανακτήσει τη δυναμική που είχε πριν, δηλαδή να καλύψει τα τ.μ. και να έχει πάλι τους πελάτες που είχε.

Αναφέρθηκε στις σχετικές συζητήσεις που γίνονται με τους δήμους και την ΚΕΔΕ ώστε να δοθούν παραπάνω τ.μ. σε δημόσιους χώρους και πεζοδρόμια -χωρίς επιπλέον χρέωση. «Ακόμη και στο οδόστρωμα μπορεί να βρεθεί χώρος όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες» είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της τιμής των μασκών μίας χρήσης, σημειώνοντας ότι έχουν πέσει στα 55 λεπτά και θα πέσουν κάτω και από τα 50 λεπτά. «Σίγουρα δεν βρίσκονται στις τιμές που ήταν προ κρίσης αλλά είναι και θέμα πρώτης ύλης, που είναι πιο ακριβή», είπε.

Ψηφιακά η προσωρινή άδεια οδήγησης

Ψηφιακά μέσω του gov.gr θα παραλαμβάνεται η προσωρινή άδεια οδήγησης, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρακτικής εξέτασης του εξεταζόμενου. Με τον τρόπο αυτό οι νέοι οδηγοί θα μπορούν άμεσα να οδηγήσουν στην Ελληνική Επικράτεια, χωρίς μεσοδιάστημα αναμονής, ενώ παράλληλα αποφεύγεται ο συνωστισμός στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η ψηφιοποίηση της προσωρινής άδειας είναι το πρώτο έργο που υλοποιείται, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Στόχος είναι να διευκολυνθεί ουσιαστικά η καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών, αλλά και να επιταχυνθεί σημαντικά το έργο των αρμοδίων αρχών με την απομείωση διοικητικών βαρών και την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών υστερήσεων.

Το «Παγκάκι του Κορονοϊού» στην πλατεία του Κεχρόκαμπου της Καβάλας

Οι κάτοικοι του Κεχρόκαμπου στην Καβάλα, μετά την άρση των μέτρων, αποφάσισαν με μια συμβολική κίνηση να υπενθυμίζουν στους συμπολίτες τους πως, αν και «δεν μένουμε σπίτι», πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις ασφαλείας.

Με οδηγό τη φαντασία και το χιούμορ τους, λοιπόν, έφτιαξαν «Το παγκάκι του κορονοϊού» τονίζοντας την ανάγκη και κοινωνική απόσταση μέχρι να ξεπεραστεί εντελώς ο κίνδυνος της πανδημίας.

Ένα μπλε κλασικό παγκάκι που συναντάμε συχνά στις πλατείες κόπηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να κάθονται μόνο δύο άτομα και μάλιστα τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, γράφοντας πάνω με μπογιά «Το παγκάκι του κορονοϊού».

Μπορεί στο καταπράσινο χωριό που βρίσκεται 49 χιλιόμετρα από την Καβάλα να είναι εύκολο να κρατηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας αφού φιλοξενεί 360 κατοίκους, όμως σε κάθε περίπτωση, τέτοιες πρωτοβουλίες μας θυμίζουν ό, τι είναι σημαντικό αυτήν την περίοδο να την αντιμετωπίζουμε με έναν πιο χιουμοριστικό τρόπο.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Άντε ν’ ανοίξουν τα ξενοδοχεία της πόλης κύριε Πρωθυπουργέ στις 1 Ιουνίου και στη Ξάνθη. Με τι τουρισμό και με ποιους ξένους  τουρίστες, αφού τα σύνορα είναι κλειστά; Και μήπως το κάνετε αυτό για να μην πληρώσετε τα 800άρια στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις; Διότι χωρίς τουρίστες και γκρούπ, πως μπορεί να επέλθη τουριστική ανάπτυξη και να λειτουργήσουν ξενοδοχεία 100 κλινών όπως το 5στερο Z’ Palace για παράδειγμα…;

Κορωνοϊός: Προαιρετικό το διαχωριστικό προστασίας στα ταξί

Διαχωριστικό προστασίας θα μπορεί να τοποθετείται πλέον στα ταξί, διαχωρίζοντας τις δυο μπροστινές θέσεις από τους λοιπούς επιβαίνοντες στο όχημα, για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με σχετική απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Με την εν λόγω απόφαση ορίζεται η δυνατότητα τοποθέτησης διαχωριστικού, σε προαιρετική και προσωρινή βάση, σε Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα για την προστασία επιβατών και οδηγού έναντι του κορωνοϊού.

Το διαχωριστικό θα τοποθετείται κατά τρόπο που θα διαχωρίζει τη σειρά καθισμάτων οδηγού – συνοδηγού από τους λοιπούς επιβαίνοντες στο όχημα, θα είναι διαφανές, άχρωμο, ασφαλώς στερεωμένο και δεν θα επηρεάζεται η ορατότητα των επιβαινόντων.

Σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίζεται, με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή εκμεταλλευτή του Ε.Δ.Χ. Οχήματος, -όπως επισημαίνεται- η ασφάλεια και η άνεση των επιβατών.

Υπενθυμίζεται ότι και στις μετακινήσεις με ταξί συνεχίζεται το μέτρο μεταφοράς ενός επιβάτη, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους, ενώ η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι απαραίτητη.

Νεκρή χελώνα καρέτα – καρέτα στην παραλία των Αβδήρων

Μια νεκρή θάλασσια χελώνα, καρέτα-καρέτα, εντοπίστηκε στην παραλία των Αβδήρων, στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με το xanthinea.gr, το άτυχο ζώο εκβράστηκε στη στεριά ενώ από τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται πως φέρει χτυπήματα.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα συχνό θέαμα, καθώς κάθε χρόνο δεκάδες θαλάσσιες χελώνες καταλήγουν νεκρές στις ακτές της περιοχής, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με δελφίνια.

Δύο συλλήψεις στην Κομοτηνή για αγοραπωλησία λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθησαν την 4-5-2020 το μεσημέρι, στην  Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν δράστη να διαθέτει, έναντι χρηματικού ποσού, στον δεύτερο πενήντα (50) πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων και το χρηματικό ποσό των 405 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του πρώτου δράστη.

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη ημεδαπός με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας

Συνελήφθη την 4-5-2020 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ οι γνήσιες είχαν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία. Κατασχέθηκε το παραπάνω ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.

Υπάρχει περίπτωση μετάδοσης του κορονοϊού στη θάλασσα;

Η καραντίνα έληξε και το καλοκαίρι πλησιάζει.

Στην ερώτηση για το αν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού, οι Έλληνες επιστήμονες απαντούν αρνητικά!

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας Δημήτρη Παρασκευή είναι γνωστό, έως τώρα, ότι τα σωματίδια και ο ιός μπορούν να επιβιώσουν στο γλυκό νερό μιας λίμνης ή ενός ποταμού για κάποια ώρα. Ωστόσο στο θαλασσινό νερό λόγω της τεράστιας αραίωσης ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός.

Με αυτή την άποψη φαίνεται να συμφωνεί και το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Το ίδιο υποστηρίζει και η παθολόγος – λοιμωξιολόγος Βησσαρία Σακκά, Επιμελήτρια Α στον Ερυθρό Σταυρό και το ίδιο έχει επισημάνει πριν μερικές μέρες και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ

Επόμενο Άρθρο

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Στον Εισαγγελέα στέλνουν την διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενα Ροφαέλα οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ

Επόμενο Άρθρο
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Επαναλειτουργούν οι λαϊκές αγορές στους Δήμους Αβδήρων και Τοπείρου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ - Στον Εισαγγελέα στέλνουν την διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενα Ροφαέλα οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκε ο γιατρός του Νοσοκομείου Ξάνθης που κόλλησε κορωνοϊό

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - Σήμερα (19.00) η σύσκεψη του ΕΒΕ Ξάνθης με ταβέρνες, καφέ, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχεία!

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον Έβρο

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον Έβρο

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Elementor #142343
  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης