ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΧΡΟΝΗ ΣΤΟΝ ΤΣΕΠΕΛΗ: Από τη μια συνεργασία κι από την άλλη…άγρα συμβούλων! 

ΣΚΛΗΡΗ ήταν η απάντηση που έδωσε στον Δήμαρχο της μειοψηφίας Μανώλη Τσέπελη η δημοτική παράταξη ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ του Γιάννη Παπαχρόνη.

Από την μια ο σημερινός Δήμαρχος  βγάζει ανακοινώσεις ότι δήθεν θέλει τη συνεργασία, ενώ από «πίσω» επιχειρεί να «υποκλέψει» δημοτικούς συμβούλους των άλλων παρατάξεων, αναφέρει χαρακτηριστικά, καθώς τον τελευταίο καιρό πλήθαιναν οι προσεγγίσεις του Τσέπελη και των υπολοίπων σε δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης με σκοπό φυσικά την…άγρα(ν) συμβούλων!

Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗ

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Σε αποκαλούμε έτσι γιατί οι πολίτες σε επέλεξαν απαντώντας ένα και μόνο ερώτημα:

«Ποιος θέλουμε να ηγηθεί μιας προσπάθειας ευρύτερης συνεργασίας».

Διότι – για να μην ξεχνάμε – αυτό ήταν το ερώτημα της εκλογικής μάχης της δεύτερης Κυριακής.

Άσχετα αν κατόπιν εορτής (με τις νέες διατάξεις) το αποτέλεσμα χρησιμοποιήθηκε για να απαντηθεί – και μάλιστα σε μία ακραία έκφανσή του – το ερώτημα της πρώτης Κυριακής των εκλογών: «ποιος συνδυασμός μας εκπροσωπεί».

Εκεί οι πολίτες εμπιστεύτηκαν τον προτεινόμενο από εσένα συνδυασμό σε ποσοστό 25% – ένας στους τέσσερις, δηλαδή.

(Η τραγική ειρωνεία είναι ότι για τη διαστρέβλωση της λαϊκής βούλησης ευθύνεται όποιος – σωστά – κατηγορούσε τους «άλλους» προ τεσσάρων ετών για το γνωστό δημοψήφισμα).

Και επανερχόμαστε:

Μετά τη «νέα τάξη» η διάθεση «να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου» έγινε «ό,τι και να κάνετε, είστε δικοί μου, και αν δεν είστε δικοί μου, δεν είστε τίποτε».

Το μαρτυρά εξάλλου και η (μη) διάθεση οποιασδήποτε ουσιαστικής προσέγγισης.

Τουναντίον, η έννοια της «προσέγγισης» μάλλον εξαντλείται στην άγραν συμβούλων από άλλους συνδυασμούς, μήπως και αποδυναμωθεί η αντιπολιτευτική ισχύς.

Αλλά από ότι φαίνεται, οι όποιες «φυγόκεντρες» τάσεις μάλλον θα συνδράμουν παρά θα παρακωλύσουν το έργο των μη ασκούντων την εξουσία.

Και αυτό γιατί – πολύ απλά – θα ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι.

Το ποιος είναι ποιος, θα αποκαλυφθεί.

(«Αντιπολίτευση» και «συμπολίτευση» στα πρόθυρα νευρικής κρίσης).