ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ

Το Σάββατο 2 Μαρτίου στο «Στέκι» στη Σταυρούπολη Ξάνθης ο ετήσιος χορός των κυνηγών με gust star την υπέροχη Θεανώ Βατίδου

*Απίστευτο κι όμως αληθινό. Πληροφορίες λένε λοιπόν ότι αν ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης, δεν βρει την κατάλληλη φετινή βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, σκοπεύει να ντύσει για …βασίλισσα, τον…Δημήτρη Σταρόβα!

-Θού Κύριε τω στόματί μου…

*Δηλαδή εσύ κύριε Λύρατζη που φέτος μάλιστα επέλεξες κατά την άποψή μου, το πλέον ελκυστικό θέμα όλων των εποχών για τον θεσμό του Καρναβαλιού μας, τον έρωτα…!

-Θα εμπνεύσεις τα όνειρά μας με τον τρόπο αυτό; Ντύνοντας γυναίκα και μάλιστα…Βασίλισσα, τον αξιότιμο κύριο Σταρόβα;1

….

*Μα αν θέλεις να ντύσεις έναν άνδρα για γυναίκα, τότε ιδού η πρόταση της «τσούχτρας»|!

Κάνε βασίλισσα τον….Τόρη Παπαδήμα!! Είναι τόσο απλό…

….

*Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης προσκαλεί τα μέλη στην κοπή βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, στις 18:30 στα γραφεία του Συλλόγου.

ΚΑΚΙΕΣ
Μουσουλμάνοι πήραν τις «Πηρουνιές» κάτω από τα γραφεία του Μαχητή στην οδό Στογιαννίδη κι ήδη όπως λένε οι πληροφορίες μου, βάφουν και ετοιμάζουν το δημοφιλές ταβερνάκι που έγραψε την δική του ιστορία, περιμένοντας παράλληλα να πάρουν από την μια την άδειά τους κι από την άλλη να βελτιωθεί ο καιρός, ώστε να μπορέσουν να βάλουν τραπεζάκια και έξω από αυτό. Πρόκειται για ανθρώπους πολύ εργατικούς και είμαι σίγουρος ότι αν προσέξουν και την κουζίνα τους, σίγουρα θα πάνε πολύ καλά. Καλές δουλειές.

……

*Ορειβατικό. Την καθιερωμένη του διαδρομή πραγματοποίησε την Τετάρτη ο ΕΟΣ Ξάνθης.

Η διαδρομή ξεκίνησε από τη γέφυρα του Σαμακώβ και μέσω του μονοπατιού της Ζωής ανέβηκεστο κάστρο της Ξανθίππης και λίγο παραπάνω.

Μάλιστα όταν οι πεζοπόροι έφτασαν στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία ο σύλλογος έκοψε την βασιλόπιτα του σε ένα πανέμορφο μέρος.

ΣΦΗΝΕΣ
Άκουσα τον Σάκη Ζαϊτίδη στην «Ανοιχτή γραμμή» του Νext tv και στην εκπομπή του Πάνου Παπαδόπουλου και ομολογώ ότι διέκρινα και λίγη πίκρα που αφήνει τη Ξάνθη, έστω κι αν η Θάσος από τον Απρίλιο και μετά είναι πολύ ελκυστική! Μπορεί όμως και να κάνω …λάθος.!

Η ΤΣΟΥΧΤΡΑ