Σέντρα ξανά στη Σούπερ Λίγκα

H δράση επιστρέφει στη Σούπερ Λίγκα. Έπειτα από δύο και πλέον ώρες ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (4/1) η ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ, παρουσία του Γιώργου Βασιλειάδη και φυσικά των Βαγγέλη Γραμμένου, μελών της ΚΕΔ και της Σούπερ Λίγκας.

Η αποχή των διαιτητών μετά τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου τερματίζεται, αν και απομένει το τυπικό του θέματος, αφού θα ακολουθήσει η ψηφοφορία των διαιτητών για να αποφασίσουν.

Εκ μέρους της ΚΕΔ παρόντες ήταν ο αρχιδιαιτητής, Μέλο Περέιρα, ο αναπληρωτής πρόεδρος Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν και το μέλος της, Λιφ Λιντμπεργκ.

Τη Σούπερ Λίγκα εκπροσώπησε ο πρόεδρος, Βαγγέλης Μπαταγιάννης και την Αστυνομία ο Ταξίαρχος Αθανασόπουλος.

Εκτός του προέδρου Γραμμένου, παρόντες από την ΕΠΟ ήταν και ο εκτελεστικός γραμματέας Αλέξης Δέδες, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Νίκος Βακάλης και ο νομικός σύμβουλος, Νίκος Μπάρτζης.

Τις ΦΙΦΑ – ΟΥΕΦΑ εκπροσώπησε ο υπερσύμβουλος της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ.

Από τους διαιτητές, στο τραπέζι κάθισαν οι Τάσος Παπαπέτρου, Γιάννης Παπαδόπουλος και οι επόπτες Πολυχρόνης Κωσταράς και Λάζαρος Δημητριάδης.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο Βασιλειάδης είπε: «Πρέπει να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα βίας. Η νέα δομή της διαιτησίας δίνει αυτονομία».

Όπως τόνισε, η Αστυνομία έκανε ακαριαίες ενέργειες για τους δράστες της επίθεσης και άμεσα θα βρεθούν οι ένοχοι.

«Πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει το μπούλινγκ στους διαιτητές. Ό,τι δεν καταγγέλλετε δεν τιμωρείτε», είπε χαρακτηριστικά προς τους εκπρόσωπους των ρέφερι της Σούπερ Λίγκας ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόσθεσε: «Η Πολιτεία και η Ομοσπονδία ήρθαμε εδώ για να σπάσουμε αυγά και να αλλάξουμε τη γκρίζα πραγματικότητα του ποδοσφαίρου».

Ο Γραμμένος με τη σειρά του αρχικά εντός της σύσκεψης είπε προς τους διαιτητές: «Μην φοβάστε να πείτε και να γράψετε την αλήθεια στα Φ.Α.».

Οι τέσσερις εκπρόσωποι διαιτητών και βοηθών της μεγάλης κατηγορίας ζήτησαν να εφαρμοστεί ο ανενεργός νόμος Κοντονή για το θέμα των δημοσιευμάτων για να απαντήσει ο Βασιλειάδης ότι: «Κρύβει παγίδες ο νόμος Κοντονή αναφορικά με το δημόσιο λόγο και τα ΜΜΕ, εκτός αν είναι κάτι εξόφθαλμο… Για αυτό και είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί. Δεν μπορούμε να ελέγχουμε το δημόσιο λόγο. Ό,τι παραβατικό υπάρχει όμως πηγαίνει χωρίς τυμπανοκρουσίες και δημοσιότητα από εμένα στον εισαγγελέα, σας διαβεβαιώνω».

Από την πλευρά του, ο Περέιρα κάλεσε τους ρέφερι να καταγγέλλουν κάθε μπούλινγκ που δέχονται, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το έργο τους: «Καταγγείλτε, μην φοβάστε και θα δείτε την αντίδραση μας. Οι διαιτητές είναι καλοί και επαρκείς για το πρωτάθλημα αλλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και δεν μπορεί να υπαρξει ανάπτυξη στο ποδόσφαιρο.  Όταν δέχονται μπούλινγκ πριν και μετά τον αγώνα και δεν ξέρουν τι κάνουν στο σπίτι οι γυναίκες και τα παιδιά τους, κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες».