• Επικοινωνία
Παρασκευή, 17 Απριλίου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Editor's Pick

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη: Καλή χρονιά σε όλες και σε όλους, με υγεία και πολλά χαμόγελα. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας!

31 Δεκεμβρίου 2024
in Editor's Pick, Πολιτική
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη: Καλή χρονιά σε όλες και σε όλους, με υγεία και πολλά χαμόγελα. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας!
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του αναφέρθηκε στην αύξηση μισθών και συντάξεων, τη μείωση των φόρων και της ανεργίας, ενώ μίλησε επίσης για την επιστολική ψήφο, τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί το μήνυμα του πρωθυπουργού:

Αποχαιρετούμε το ταραγμένο 2024 εν μέσω σοβαρών γεωπολιτικών κλυδωνισμών στη γειτονιά μας και στον κόσμο. Υποδεχόμαστε, όμως, το 2025 με την αυτοπεποίθηση μιας χώρας που, παρά τα εμπόδια, κρατά το τιμόνι της στραμμένο στην πρόοδο, δυναμώνοντας την άμυνα και την οικονομία της και προσπαθώντας, μέρα με την ημέρα, να κάνει καλύτερη τη ζωή όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Ήταν πολλά όσα κατακτήσαμε μαζί μέσα σε δώδεκα μήνες. Ύστερα από χρόνια αυξήθηκαν μισθοί και συντάξεις, οι φόροι και η ανεργία συνέχισαν να μειώνονται, ενώ είδαμε αλλαγές και έργα που κάποιοι πίστευαν ότι δεν γίνονται: από την επιστολική ψήφο ή τα μη κρατικά πανεπιστήμια, μέχρι τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και, βέβαια, το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Μεγάλες αλλαγές, όμως, που ήδη αποτελούν πραγματικότητα.

Το 2024 είχε, ασφαλώς, και προβλήματα. Τη χώρα μας, όπως και άλλες, την χτύπησε η κλιματική κρίση. Όπως και στην εσωτερική σκηνή δεν έλειψαν οι αστοχίες. Όμως, το ξαναλέω: σε έναν ασταθή πλανήτη η Ελλάδα μένει σταθερή και σ’ ένα περιβάλλον καθήλωσης, εκείνη προχωρεί. Έτσι, στην αυγή του 2025, αντικρίζουμε με ρεαλισμό τις δυσκολίες, ώστε, με σχέδιο και δουλειά, να τις κάνουμε νέες ευκαιρίες.

Από αύριο, άλλωστε, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα δουν βελτιωμένες αποδοχές και μειωμένες τις εισφορές τους. Οι επαγγελματίες θα ελαφρυνθούν από το τέλος επιτηδεύματος, ενώ ξεκινά και το Πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ». Από τη νέα χρονιά, επίσης, μηδενίζονται ή μειώνονται πολλές τραπεζικές επιβαρύνσεις. Τον Απρίλιο αυξάνονται και πάλι ο βασικός μισθός και οι αμοιβές στο Δημόσιο, για να ακολουθήσει η νέα στήριξη των Ενστόλων μας.

Το ημερολόγιο θέλει, τέλος, την Ελλάδα να προχωρά γρήγορα στην αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, με νέα σχολεία, με ψηφιακούς πίνακες διδασκαλίας στις τάξεις και με πολλά ηλεκτρικά λεωφορεία στις πόλεις. Ένα κράτος μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που θα παραλαμβάνει την πρώτη του φρεγάτα Belh@rra, δίπλα στα μαχητικά Rafale και τα πολλά αναβαθμισμένα F-16.

Μία χώρα που δίνει σημασία στα μεγάλα ζητήματα, αλλά και σε όσα φαίνονται ίσως μικρά, όμως κρύβουν μεγάλους κινδύνους: από τη βαριά εγκληματικότητα μέχρι τη νεανική παραβατικότητα και τα γήπεδα χωρίς βία και από τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους ενήλικες μέχρι μέτρα προστασίας από την ψηφιακή εξάρτηση των παιδιών και την αλόγιστη χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Αφήνουμε πίσω, λοιπόν, τις φουρτούνες και τη μιζέρια του χθες. Νιώθω, βέβαια, πως καμία πρόοδο δεν πρέπει ποτέ να τη θεωρούμε αρκετή. Όμως αυτή είναι πλέον ορατή, πολύ περισσότερο αν σκεφτούμε τον δρόμο που διανύσαμε έως τώρα, κάτι που μας δίνει νέα αυτοπεποίθηση ώστε ενωμένοι να κάνουμε τις ελπίδες βεβαιότητες, τα βήματα της πατρίδας να τα κάνουμε άλματα, από το σήμερα που ζούμε στο αύριο που θέλουμε.

Καλή χρονιά σε όλες και σε όλους, με υγεία και πολλά χαμόγελα. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Αλεξανδρούπολη: Αστυνομικός συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία! Δικάζεται στις 2/1/2025

Επόμενο Άρθρο

Οι ξεχωριστές ευχές του δημοτικού συμβούλου Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη για το 2025! Στην υγειά τους… Στην υγειά μας…

Επόμενο Άρθρο
Οι ξεχωριστές ευχές του δημοτικού συμβούλου Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη για το 2025! Στην υγειά τους… Στην υγειά μας…

Οι ξεχωριστές ευχές του δημοτικού συμβούλου Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη για το 2025! Στην υγειά τους... Στην υγειά μας...

Πούτιν διακόπτει τη ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας

Πούτιν διακόπτει τη ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας

4 νεκροί και δύο τραυματίες από φωτιά σε σιδηροδρομικό σταθμό

4 νεκροί και δύο τραυματίες από φωτιά σε σιδηροδρομικό σταθμό

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης