ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΙΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: Οι γονείς και τα παιδιά του Δροσερού πρέπει να έχουν παιδίατρο κάθε μέρα! 

Ξυνίδης, Πούλιος, Φανουράκης Τσέπελης και Τσεγγελίδης είχαν ψηφίσει ΛΕΥΚΟ στην πρόταση της παράταξης Δημαρχόπουλου για τον Ιπποκράτη Καμαρίδη στο κοινωνικό Ιατρείο του Δροσερού!

«Οι γονείς και τα παιδιά του Δροσερού πρέπει να έχουν παιδίατρο κάθε μέρα!  Θα πρέπει να συνεργαστούμε με τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης προκειμένου να αναβαθμιστεί η ιατρική περίθαλψη τον παιδιών. Κάθε μέρα απαιτείται ο ευαίσθητος οικισμός του Δροσερού να έχει παιδίατρο κι όχι μια φορά την εβδομάδα. Ας αυξήσουμε το ποσόν που δίνει ο Δήμος Ξάνθης για το Κοινωνικό Ιατρείο, αρκεί να υπάρχει παιδίατρος σε καθημερινή βάση..!»

Την καθαρή αυτή θέση διατύπωσε η δημοτική σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης (Πολίτες για τη Ξάνθη) Αριάννα  Παπαϊωάννου κι όσοι άκουσαν την τοποθέτησή της στο Next tv είπαν ΜΠΡΑΒΟ!

Το θέμα συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης και είχε ως εξής:

«Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου για το ΕΠ «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ξάνθης» με κωδικό ΟΠΣ 5002534 στον άξονα προτεραιότητας «Ανθρώπινοι πόροι και Κοινωνική συνοχή – ΕΚΤ» του ΕΠ «Αν. Μακ. Θράκη 2014-2020 (εισηγητής Εμμανουήλ Φανουράκης, Αντιδήμαρχος Ξάνθης)»

Περιέργως λοιπόν κι ενώ έχει ΕΝΝΟΜΟ συμφέρον για το συγκεκριμένο θέμα, ο επί χρόνια έμμισθος γιατρός του κοινωνικό ιατρείου Δροσερού Ιπποκράτης Καμαρίδης όχι μόνο τοποθετήθηκε, αλλά επιχείρησε αν και αυτήν τη στιγμή είναι και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ με αντιμισθία 1.710 ευρώ το μήνα, να «διατηρήσει» και τη θέση του στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δροσερού, εκδηλώνοντας το…ενδιαφέρον να πάρει ο ίδιος τη σύμβαση εκ νέου όπως την είχε χρόνια», κάτι που είναι ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ με τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και αποτελεί παράβαση καθήκοντος που τιμωρείται με αργία όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της παράταξης ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθη Γιάννης Παπαχρόνης για να…δεχτεί μάλιστα και προσωπική επίθεση από τον γιατρό!!

(σ.σ. Έχω την εντύπωση ότι η υπόθεση του Δροσερού θα έχει και συνέχεια…)

Στο συγκεκριμένο θέμα παρενέβη ο δημαρχεύων Μανώλης Φανουράκης προκειμένου να υποστηρίξει τον Ιπποκράτη Καμαρίδη όπως και ο Προεδρεύων Ματθαίος Σαββίδης που υποστήριξε ότι πρόκειται επί…προσωπικού θέμα, στην ουσία όμως «έκαψε» κι αυτός τον γιατρό, αφού επιβεβαιώνει το επαγγελματικό του συμφέρον για τη θέση…

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτός ωστόσο που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος όταν αποκάλυψε δυο αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου με τις οποίες οι σημερινοί «υποστηριχτές» του Ιπποκράτη Καμαρίδη, τότε είχαν ψηφίσει…λευκό!

ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ…ΓΙΑΤΡΟ;

Κι ενώ όλα αυτά αποκαλύφτηκαν και στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ με εικόνα και ήχο, ξαφνικά ο γιατρός της παράταξης ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ Βασίλης Παπαδόπουλος, έβγαλε ανακοίνωση που δυστυχώς εκθέτει τον ίδιο και την παράταξή του, αφού προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες, χωρίς ενδεχομένως να γνωρίζει τις  γενικές δραστηριότητες του γιατρού επί τόσα χρόνια στο κοινωνικό ιατρείο αλλά και το ότι κι άλλοι γιατροί πέρασαν από το συγκεκριμένο Κοινωνικό Ιατρείο.

Ιδού και η ατυχής ανακοίνωση του γιατρού Βασίλη Παπαδόπουλου.

ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:        ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΤΟΣΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ
ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ

Το Παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ξάνθης έχει να παρουσιάσει επί σειρά ετών μία ιδιαίτερα σημαντική προσφορά στον πληθυσμό του Δροσερού με πρωτεργάτη τον  ιατρό κ. Καμαρίδη Ιπποκράτη.

Σημαντικό βήμα προς μία ολοκληρωμένη παρέμβαση σε επίπεδο προληπτικής ιατρικής στον πληθυσμό του Δροσερού θα αποτελέσει η παρουσία, σε καθημερινή βάση, τόσο παιδιάτρου όσο και παθολόγου. Πρέπει να σημειωθεί ότι η προληπτική ιατρική, που στοχεύει τόσο σε λοιμώδη όσο και σε μη λοιμώδη νοσήματα που αποτελούν σοβαρή απειλή για την ατομική και δημόσια υγεία, δεν αφορά μόνο τα παιδιά, όπου πολύ ορθώς επικεντρώθηκαν οι μέχρι τώρα προσπάθειες του Παραρτήματος, αλλά και τους ενήλικες.

Μία τέτοια πολυδύναμη μονάδα, εφόσον καταστεί δυνατόν να λειτουργήσει σε καθημερινή βάση, θα αποτελέσει έναν από τους πυλώνες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Δήμο μας. Σε συνδυασμό με ένα Δημοτικό Πολυϊατρείο και υπό το συντονισμό ενός ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο μας θα επιφέρει ουσιαστική τομή στην κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού και δη των ομάδων αυτού με πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πάντως χρήζοντα ιδιαίτερης εστίασης, όπως οι Ρωμά.

Τα πιο πάνω αποτελούν στόχους αλλά και όραμα για την Παράταξη “ΑΓΑΠΗ για την ΞΑΝΘΗ μας” και για αυτά παλεύουμε με συγκεκριμένες και ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις. Ήδη η προοπτική δημιουργίας Δημοτικού Πολυϊατρείου ως Νομικού Προσώπου του Δήμου Ξάνθης με παράλληλη αναζήτηση χρηματοδότησης από αντίστοιχη δράση του ΕΣΠΑ που ευρίσκεται σε ισχύ δε φάνηκε να αποτελεί προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής. Επιπρόσθετα, παρατηρείται μία αρκετά σημαντική χρονική καθυστέρηση στο θέμα του ΚΕΠ Υγείας, παρότι δεν είναι εμφανή εμπόδια που να μπορούν να τη δικαιολογήσουν. Παρόλα αυτά, ελπίζουμε να ωριμάσουν οι συνθήκες ώστε να υποστηριχθούν αυτές οι δομές, οι οποίες πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα βοηθήσουν αποφασιστικά την Υγεία στο Δήμο μας.

Δημοτική Παράταξη «ΑΓΑΠΗ για την ΞΑΝΘΗ μας»

Παπαχρόνης Ιωάννης

Παπαδόπουλος Βασίλειος

Γεωργιάδης Δημοσθένης

Σπανίδης Μιχαήλ

Διαφωνίδης Χαράλαμπος

Τσακιρίδης Αφεντούλης