ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Θα ανεξαρτοποιηθεί ο Φερτούν για να πάει με τον Τσέπελη όπως λέει ο Λύρατζης; Ας παραιτηθεί από τώρα από Αντιδήμαρχος καθαριότητας

*Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί  οι πρώην «φίλοι μου» συνεχώς τρέχουν από πίσω μου τον τελευταίο καιρό, όταν εγώ ειδικά, χάρηκα με τον προσωπικό θρίαμβο του γιατρού Ιπποκράτη Καμαρίδη…

Επειδή ωστόσο και χθες είδα να διαψεύδουν όχι αυτούς που μου τα λένε, αλλά εμένα και την Αδέσμευτη, να τους δώσω μια ακόμη αποκλειστικότητα….

Ο Λύρατζης λοιπόν εκεί που μέχρι πρότινος έβριζε τον Φερτούν και τον Ορχάν που δεν κατέβηκαν μαζί του και κατέβηκαν με τον Δημαρχόπουλο (σ.σ. Μολονότι μαζί του διασκέδαζαν με την Μάνια στη Ξανθίππη), ξαφνικά ξανάγινε κολλητός του και μου έδωσε  την Τρίτη μια ακόμη αποκλειστική είδηση.

Ότι ετοιμάζεται να ανεξαρτοποιηθεί από τον συνδυασμό του Δημάρχου Ξάνθης ο νυν αντιδήμαρχος καθαριότητας Χασάν Ογλού Φερτούν για να πάει με τον…Τσέπελη, αφού δεν εκλέχτηκε ο Μάκης ο Καμπριολέ και ο οικισμός δεν μπορεί να μην έχει αντιδήμαρχο την ερχόμενη 4ετία!!!

….

*Τι απάντησα στον Πασχάλη όταν μου το είπε. «Ας παραιτηθεί από τώρα από Αντιδήμαρχος καθαριότητας κύριος Φερτούν. Τι το «παιδεύει» μέχρι τις 30 Αυγούστου;»

-Τσαμπούκ-Τσαμπούκ…!

(σ.σ. Με τον κύριο Δημαρχόπουλο δεν επικοινώνησα για να πάρω την άποψή του…)

….

*Να σου πω και κάτι άλλο με ειλικρίνεια Πασχάλη, γιατί ξέρεις πόσο στο πλευρό σου ήμουνα με αποτέλεσμα να μου κόψει την καλημέρα και ο Δημαρχόπουλος…Έχω την εντύπωση ότι ο τρόπος που φέρθηκες σε όλους σχεδόν τους υποψηφίους συμβούλους σου, δεν ταιριάζει σε επικεφαλής δημοτικής παράταξης και υποψήφιο Δήμαρχο γιατί ξενυχτήσαμε και δώσαμε μάχη για σένα…

*Όπως και δεν σε τιμάει να λές ότι ξόδεψες …20.000 ευρώ για τον αγώνα σου και τα γνωστά, γιατί μόνος σου επέλεξες να κατέβεις υποψήφιος…! Και η αντίστροφη μέτρηση κατά την ταπεινή μου άποψη ξεκίνησε για την ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ μετά την συνέντευξη του Παράσχου στην Ανοιχτή γραμμή του Πάνου Παπαδόπουλου…

Εμείς όμως όλοι δεν σου φταίμε σε τίποτα!

-Όπως και ξέρεις πολύ καλά ότι από τον μόνο που δεν πρέπει να έχεις παράπονα, είναι ο εκδότης του «Μ». Ο πρώτος που σε ενθάρρυνε να κατέβεις και κανείς δεν σε στήριξε όσο αυτός…! Αυτά για σήμερα…γιατί τελικά η «διγλωσσία» σου είναι το χειρότερο ελάττωμά σου…

….

* Αλλάζω θέμα. Φωτιά έχουν πάρει από τώρα οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης σε νησιά κι άλλες παραθεριστικές περιοχές.

Κι ενώ το καλοκαίρι δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, και η ζήτηση δεν έχει ανέβει σε υψηλά επίπεδα, εντούτοις οι γνωστές κερδοσκοπικές πρακτικές της αγοράς καυσίμων έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Έτσι στο Καστελόριζο η αμόλυβδη έχει εκτοξευτεί στα 1,998 ευρώ το λίτρο, στη Σαντορίνη πωλείται έως και 1,989 ευρώ, στη Μύκονο μέχρι 1,959 ευρώ, στη Νάξο φτάνει ακόμη και τα 1,95 ευρώ το λίτρο αλλά και στα Δωδεκάνησα η αμόλυβδη έχει εκτοξευτεί ακόμη και στα 1,88 ευρώ το λίτρο.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, και από την επεξεργασία τους αναδεικνύεται επιπλέον και η μεγάλη χρονο – καθυστέρηση στις μετακύλιση των μειώσεων των διεθνών τιμών στις αντλίες των βενζινάδικων.

*Την Παρασκευή αρχίζει η διαδικασία των υποβολής αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς, με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), της πρόσκλησης. Εκεί περιγράφονται αναλυτικά οι όροι, αλλά και τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσουν οι γονείς για να υποβάλουν την αίτησή τους.

*Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» της ΕΡΤ1, με τον Μάνο Νιφλή και τον Κώστα Αλατζά, ο Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, από το Σάββατο 8 Ιουνίου και μέχρι τις 20 Ιουνίου, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

Πέρσι οι έγκυρες αιτήσεις αφορούσαν 141.000 παιδιά. Από αυτά, όπως είπε ο κ. Γκοτσόπουλος, δόθηκαν βάουτσερ σε 127.000 παιδιά. Φέτος, στόχος είναι να καλυφθούν όλα οι αιτήσεις, ανέφερε.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Την κατάργηση σχολικού βιβλίου που είχε εκτυπωθεί αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας εξαιτίας των αλλαγών της εξεταστέας ύλης σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Πρόκειται για το βιβλίο «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής», το οποίο μέχρι πέρυσι το διδάσκονταν όλοι οι μαθητές ως μάθημα Γενικής Παιδείας. Την επόμενη χρονιά όμως, λόγω του νέου εξεταστικού συστήματος, το μάθημα αυτό θα διδάσκεται στη Γ’ Λυκείου μόνο στους μαθητές των κατευθύνσεων Θετικών Επιστημών και Οικονομίας και μάλιστα επί έξι ώρες εβδομαδιαίως.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, τα περίπου 70.000 βιβλία που έχουν τυπωθεί είναι πλέον άχρηστα ενώ εκπαιδευτικοί των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας υπολογίζουν ότι το ποσό εκτύπωσης των βιβλίων επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του υπουργείου αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Η ΚΑΤΙΝΑ