ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Στην Καβάλα την Τρίτη ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου

Ένα πράγμα ακόμη δεν κατάλαβα. Αν ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Ματθαίος Σαββίδης έχει δικαίωμα να κρίνει τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων επειδή ψηφίζουν…λευκό ή δεν έχει, οπότε και δικαίως ο Λύρατζης του απάντησε επί προσωπικού με …κολωτούμπα καλαθιά!

*Την ερχόμενη Τρίτη 18 Φεβρουαρίου πρόκειται να επισκεφθεί την Καβάλα ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάσει στην περιοχή το πρωί και θα παραμείνει έως το βράδυ ενώ προγραμματίζεται, τις επόμενες ημέρες, επίσκεψή του και στο νησί της Θάσου. Το πρόγραμμα των επαφών και συναντήσεων στην Καβάλα πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα.

….

*Ιδού και μια πρόσκληση που έλαβα από τον ΣΕΑΝ Ξάνθης:

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ξάνθης έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2020 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 πρωινή στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης.

……

*Η παρακάτω ανακοίνωση από την  Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας ΑΜΘ:

Σε συνέχεια του από 27/01/2020 Δελτίου Τύπου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ, με αφορμή την ανεύρεση νεκρών ψαριών σε παραπόταμο του ποταμού Έβρου αλλά και στον ίδιο τον ποταμό Έβρο, στο έδαφος της Βουλγαρίας, ανακοινώνουμε ότι σύμφωνα με τα υπ’ αριθμ Π-573/10-02-2020 και Π-704/13-02-2020 έγγραφα της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού/ Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Π.Ε  Έβρου , τα μέχρι τώρα εξετασθέντα δείγματα των που απεστάλησαν  είναι αρνητικά και ως εκ τούτου καταργούνται  όλες οι συστάσεις της Δνσης Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ που αφορούσαν  την αλιεία και το πότισμα  των ζώων από τον ποταμό Έβρο.

…..

*Σύσκεψη με θέμα την ορθή συλλογή και την ολοκληρωμένη επεξεργασία των απορριμμάτων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος με τη συμμετοχή του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ (ΠΕΔ ΑΜΘ), Δημάρχου Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη, του Προέδρου της εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ), Δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας, των Δήμων και της ΔΙΑΑΜΑΘ.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε αναλυτικά η πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕΣΔΑ ΑΜΘ).

………..

*Συγκεκριμένα, εξετάστηκε διεξοδικά η πρόοδος των έργων που βρίσκονται σε φάση κατασκευής και ορίστηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να ξεκινήσουν άμεσα και τα υπόλοιπα έργα για τα οποία έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση.

Διαπιστώθηκε επίσης η ανάγκη να επιταχυνθούν οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και για επιπλέον έργα και δράσεις σχετικά με τις υποδομές, τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, τα πράσινα σημεία και την ανακύκλωση.

……

*Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ανάγκη σχεδιασμού νέων έργων και παρεμβάσεων ενόψει της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

Για όλα αυτά τα θέματα συμφωνήθηκε να υπάρξει ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια, τους Δήμους και τη ΔΙΑΜΜΑΘ.

*Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης σας προσκαλεί στην εκδήλωση – συζήτηση με τους Διονύση Τεμπονέρα και Θοδωρή Μπαλτά με θέμα «Η επιστροφή στην κανονικότητα του Εργασιακού Μεσαίωνα» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην Αίθουσα του ΕΒΕ Ξάνθης.

*Δεκαπέντε νέοι θάνατοι δηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα από επιπλοκές της γρίπης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 53. Την τελευταία εβδομάδα νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 24 ασθενείς με γρίπη.

Συνολικά, από την έναρξη της περιόδου γρίπης καταγράφηκαν 187 σοβαρά κρούσματα. Οι 169 νοσηλεύτηκαν στην εντατική, μεταξύ αυτών ήταν και 20 παιδιά. Από το σύνολο των ασθενών μόνο 70 (δηλαδή, 37,4%) είχαν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Κάποιες κυρίες και κάποιοι κύριοι, νομίζουν ότι με το να κάνουν like στον κύριο Φανουράκη ή τους «υπαρχηγούς» του κυρίου Τσέπελη, θα ωφελήσουν τον…εαυτό τους ή θα τύχουν κάποιας ιδιαίτερης μεταχείρισης…
Και δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι με τον τρόπο αυτό δυστυχώς ενθαρρύνουν αυτούς που έχουν εξουσία να κάνουν ότι θέλουν και να μη λογαριάζουν κανέναν, πιστεύοντας ότι τα like τους δίνουν…επί πλέον εξουσία!
ΛΑΘΟΣ!
Διότι αν αρχίσει η κάλτσα και ξηλώνεται, τότε οι πρώτοι που θα φύγουν από αυτά τα «αρπαχτικά» που τώρα τους γλύφουν, θα είναι οι φίλες και οι φίλοι που τους κάνουν Like!
Απλά πράγματα…
Η ΚΑΤΙΝΑ