
*Απλήρωτοι παραμένουν οι ιδιοκτήτες που νοικιάζουν σπίτια σε πρόσφυγες παρά τις διαμαρτυρίες τους στους 3 βουλευτές μας αλλά και στον πρώην συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ κο Χατζηθεοδώρου. Όπως μάλιστα μου είπε ο φίλος συνδημότης που μου τηλεφώνησε, τους χρωστάνε ενοίκια δυόμισι χρόνων, δηλαδή τα έτη 17, 18 και 19 μέχρι σήμερα ενώ πληρώνουν φόρο και ΕΝΦΙΑ κανονικά. Θεωρεί ότι τους κοροϊδεύουν και λύση δεν βλέπουν στο πρόβλημά τους παρά τις υποσχέσεις που τους δώσανε και την τελευταία φορά τους είπανε πως δεν πρόκειται να τα χάσουν τα λεφτά τους….
Θα τα πάρουν, αλλά πότε; Κανείς δεν ξέρει. Για την ώρα πληρώνουν Φόρους και ΕΝΦΙΑ και αν παραλείψουν να πληρώσουν τους βάζουν και πρόστιμο και παίρνουν και προσαυξήσεις τα πρόστιμα.
– Κε Χατζηθεοδώρου μάλλον για σας χτυπάει η καμπάνα !!!
………..

*Τη Θράκη επισκέπτεται ξανά η υποψ. Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μάρκου.
Το Σάββατο 30 Μαρτίου θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα παραστεί στην ομιλία του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ και πρ. Προέδρου κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη την οποία οργανώνει η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Έβρου, στο Ξενοδοχείο «Astir Egnatia» στις 19.00.
Την Κυριακή 31 Μαρτίου θα βρίσκεται στην Κομοτηνή και θα παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι ΝΟΔΕ και ΟΝΝΕΔ Ροδόπης με ομιλητή τον κ. Μεϊμαράκη στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης στις 18.00.
Η κ. Μάρκου θα παραμείνει στη Θράκη μέχρι την Τρίτη και, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και με τον κόσμο.
……..

*Ο καθηγητής σεισμολογίας κ. Ακης Τσελέντης στα πλαίσια της Πανελλήνιας περιοδείας του, εν όψει της υποψηφιότητάς του για τις Ευρωεκλογές 2019 θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη από το μεσημέρι του Σαββάτου 30/3 στα πλαίσια της εκδήλωσης της ΝΟΔΕ και της ομιλίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη , που ηγείται του Ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ. Ο καθηγητής θα απευθύνει χαιρετισμό. (Ξενοδοχείο Astir Egnantia ώρα 19.00)
Την Κυριακή 31/3 θα αναχωρήσει για Κομοτηνή στα πλαίσια της ομιλίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ( στο επιμελητήριο της πόλης ώρα 18.00) και θα απευθύνει χαιρετισμό.
Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ξάνθη μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας , όπου θα απευθύνει χαιρετισμό συμμετέχοντας στην ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη . (ξενοδοχείο Z Palace ώρα 20.00)
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. καθηγητής θα είναι διαθέσιμος να συναντήσει τους πολιτικούς του φίλους.
…

*Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ του Χριστόδουλου Τοψίδη για την Βιομηχανία Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης:
Η βιομηχανία λιπασμάτων στην Νέα Καρβάλη Καβάλας αποτελεί μια βιομηχανία η οποία αποτελεί οικονομικό πυλώνα για την οικονομία της περιοχής και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αλλά και την ελληνική γεωργία και ευρύτερα την εθνική οικονομία.
Στην παρούσα στιγμή είναι αυτονόητη αλλά και επιτακτική ανάγκη να διευκολυνθεί η βιομηχανία στη λειτουργία της με βάση τα ισχύοντα στην αγορά και στην οικονομία αντί να της επιβάλλονται ασφυκτικοί όροι, οι οποίοι μπορούν να τη φέρουν σε δυσχερή θέση.
Επίσης αποτελεί ανάγκη να επανεξεταστούν τα επίπεδα φορολόγησης του φυσικού αερίου, το οποίο αποτελεί για τη βιομηχανία πρώτη ύλη και όχι καύσιμο.
Η παράταξη μας απευθύνει έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους, να ληφθούν οι αποφάσεις εκείνες, οι οποίες θα διασφαλίσουν τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της βιομηχανίας προς όφελος των εργαζομένων, της τοπικής και της εθνικής οικονομίας και της ελληνικής γεωργίας.
Επίσης απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα περιφερειακά όργανα, τις περιφερειακές παρατάξεις και τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια.
…….

*Δημοσκόπηση της Rass για το in.gr δίνει στη Νέα Δημοκρατία ποσοστό 30,8% και στον ΣΥΡΙΖΑ 21,7%, δηλαδή η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφώνεται στις 9,1 μονάδες.
Σε σχέση με την έρευνα του Ιανουαρίου υπάρχει ένα μικρό κλείσιμο της ψαλίδας καθώς τότε τα ποσοστά ήταν 31,4% και 21,6%, δηλαδή διαφορά 9,8%. Φαίνεται μια μικρή υποχώρηση της ΝΔ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στα ίδια επίπεδα.
Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό 9,7% (από 8,8% τον Ιανουάριο), το ΚΚΕ με 7,3% και η Χρυσή Αυγή με 7,1%. Βλέπουμε ότι κι εδώ υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα πεντακομματικής Βουλής, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να είναι στο 11,8%.
Τέλος, ως προς τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων:
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα 12,1% φεύγει προς τη ΝΔ, 4,9% προς το ΚΙΝΑΛ, 3,1% προς το ΚΚΕ. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 15,4%. Από τη ΝΔ, ποσοστό 1,1% φεύγει προς τη Χρυσή Αυγή, 1,9% προς το ΚΙΝΑΛ, 1,8% προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 7,3%.
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Παρατείνεται μέχρι και τις 5 Απριλίου 2019, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων από τους Έλληνες που διαμένουν σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν στις προσεχείς ευρωεκλογές στη χώρα διαμονής τους.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) και στις οικείες ελληνικές πρεσβευτικές και προξενικές αρχές στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι Έλληνες κάτοικοι της ΕΕ θα ψηφίσουν σε εκλογικά τμήματα που θα συσταθούν σε ορισμένες πόλεις της χώρας όπου διαμένουν. Επισημαίνεται ότι ειδικά για τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, η προθεσμία έχει ήδη παραταθεί μέχρι τις 10 Απριλίου.
Η ΚΑΤΙΝΑ





