• Επικοινωνία
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – ΣτΕ: Παράνομη η σφαγή ζώων σε μουσουλμανικές και εβραϊκές τελετές χωρίς νάρκωση

27 Οκτωβρίου 2021
in Ειδήσεις, Επιλεγμένα
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Ισμέτ Μπουγιουκαταμάν: «Ίσως χρειαστεί να κολυμπήσετε μέχρι τη Σικελία»
Share on FacebookShare on Twitter

*87 νέα κρούσματα στη Ξάνθη και 366 συνολικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ανακοίνωσε χθες Τρίτη 26 Οκτωβρίου ο ΕΟΔΥ.

Αναλυτικότερα: Σε όλη τη χώρα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.165, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 144 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.876 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 25, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.707 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

…

*Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 380 (61.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 79.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 327 (86.05%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 53 (13.95%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.290 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 261 (ημερήσια μεταβολή +19.18%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 236 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

…..

*Τα κρούσματα στην περιφέρεια ΑΜΘ:

Δράμα 72

Έβρος 93

Θάσος 9

Καβάλα 44

Ξάνθη 87

Ροδόπη 61

Σύνολο 366

….

*Ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας κοινή υπουργική απόφαση του 2017 σχετικά με τη σφαγή των ζώων στο πλαίσιο θρησκευτικών εκδηλώσεων λατρευτικών τύπων αλλοθρήσκων. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκανε δεκτή προσφυγή φιλοζωικών οργανώσεων κρίνοντας ότι η σφαγή ζώων στο πλαίσιο θρησκευτικών λατρευτικών τελετών της μουσουλμανικής και εβραϊκής θρησκείας, χωρίς προηγούμενη αναισθητοποίηση, είναι παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

…..

*Συγκεκριμένα, το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ (1751/2021) στην απόφασή του αναφέρει ότι ο Έλληνας νομοθέτης παρέλειψε να προβεί σε στάθμιση μεταξύ της υποχρέωσής του να προστατεύσει τα ζώα και αυτής να σεβασθεί τη θρησκευτική ελευθερία των θρησκευόμενων μουσουλμάνων και Εβραίων που ζουν στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι εσφαλμένα επέτρεψε τη θρησκευτική σφαγή χωρίς προηγούμενη αναισθητοποίηση των ζώων «παρά το γεγονός ότι η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του νόμου 1197/1981 που απηχεί τις σύγχρονες και σύμφωνες με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιλήψεις περί της μεταχείρισης των ζώων κατά τη σφαγή τους, απαγορεύει ήδη τη θανάτωση θηλαστικών στα σφαγεία χωρίς προηγούμενη αναισθητοποίηση».

..

*Η προσβαλλόμενη απόφαση (951/44337/21.4.2017) ακυρώθηκε, μετά την προσφυγή της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, προκειμένου «η διοίκηση να ρυθμίσει το ζήτημα της σφαγής ζώων στο πλαίσιο λατρευτικών τύπων με τρόπο που να εξασφαλίζει τόσο την προστασία των ζώων από κάθε ταλαιπωρία κατά τη σφαγή τους όσο και τη θρησκευτική ελευθερία των θρησκευόμενων μουσουλμάνων και Εβραίων που ζουν στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχουν οι ανωτέρω διατάξεις του άρθρου 26 του Κανονισμού 1099/2009».

…

*Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε φοιτητής του που φοιτά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή, ο οποίος όμως άργησε να ενημερώσει.

Σύμφωνα με τα «Φοιτητικά Νέα» ο φοιτητής βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό μετά από rapid test που πραγματοποίησε σε φαρμακείο το Σάββατο 23 Οκτωβρίου μετά από αδιαθεσία που ένιωσε κατά τη διάρκεια μαθήματος όπου και αποχώρησε.

Όπως αναφέρει ο φοιτητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ, την επόμενη ημέρα ο ΕΟΔΥ επικοινώνησε μαζί του και ο ίδιος τους ενημέρωσε ότι είναι θετικός και τους ανέφερε σε ποιο Τμήμα και Πανεπιστήμιο φοιτά.

…..

*Παράλληλα, ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ πως όλη την εβδομάδα έκανε τεστ με το τελευταίο αρνητικό να είναι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου. Ακόμη τους είπε ότι την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου πήγε στη Σχολή να παρακολουθήσει ένα μάθημα όμως κατά τη διάρκεια του μαθήματος ένιωσε μια αδιαθεσία και επέστρεψε στο σπίτι να ξαπλώσει.

Ωστόσο δεν ενημέρωσε αμέσως το Πανεπιστήμιο όταν βρέθηκε θετικός, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, και κατέληξε λέγοντας στα «Φοιτητικά Νέα» ότι ενημέρωσε την Τρίτη 26 Οκτωβρίου τη σχολή.

…..

*Στις 5 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου όσοι έκαναν το μονοδοσικό εμβόλιο να μπορούν να κάνουν ενισχυτική δόση.

Προϋπόθεση είναι να έχουν περάσει τουλάχιστον δυο μήνες από τη χορήγηση της πρώτης (και μοναδικής) δόσης.

Οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κάνουν ενισχυτική δόση με Johnson & Johnson ή να επιλέξουν mRNA εμβόλιο, αρχικά της Pfizer και αργότερα της Moderna.

Οπως είπε η Μαρία Θεοδωρίδου εξετάζεται το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να κάνουν τρίτη δόση όσοι είναι κάτω των 50. «Θα έχετε πληροφόρηση σύντομα από την επιτροπή», είπε.

H καθηγήτρια έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον επικείμενο χειμώνα. Όπως είπε, όταν η θερμοκρασία υποχωρήσει στους 6 βαθμούς Κελσίου, ο κορωνοϊός αντέχει 10 φορές περισσότερο.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Άστραψε και βρόντηξε χθες ο πολιτευτής της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και υποψήφιος σύμβουλος του Τσέπελη Κώστας Κουτελίδης υποστηρίζοντας τον πρώην δήμαρχο Σταυρούπολης Γιάννης Τσεγγελίδη και αφήνοντας αιχμές κατά του Λύρατζη που τον παίρνει τηλέφωνο!!!

Και για πιο λόγο παρακαλώ; Μα γιατί ενώ εδώ και 2 χρόνια ζητούσε το τρενάκι της η Σταυρούπολη για την Τουριστική Ανάπτυξης της περιοχής, ο Δήμαρχος Τσέπελης δεν τους το έδωσε με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε..!

Να καούν δηλαδή χθες και τα δυο τρενάκια του Δήμου από άγνωστη αιτία και μάλιστα η φωτιά να πιάσει το μεσημέρι! Τρενάκια που το κόστος τους, υπολογίζεται στις 300.000 ευρώ!!!

Πλήρωνε δημότη της Ξάνθης και της Σταυρούπολης…

Η ΚΑΤΙΝΑ

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Σσσσσ…..Ψίθυροι – Προφασιζόμενος τον υπάλληλο λογιστηρίου αφαίρεσε 3.000 ευρώ από επιχείρηση της Ξάνθης

Επόμενο Άρθρο

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Την τρίτη υπενθυμιστική δόση εμβολίου έναντι του Covid-19 πραγματοποίησε χθες ο Γιάννης Παπαχρόνης

Επόμενο Άρθρο
ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Καταδίωξη διακινητή παράνομων μεταναστών και τροχαίο στην Ξάνθη!

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - Την τρίτη υπενθυμιστική δόση εμβολίου έναντι του Covid-19 πραγματοποίησε χθες ο Γιάννης Παπαχρόνης

Σσσσ…Ψίθυροι – Βόρεια Ελλάδα: 54 νεκροί από covid 19 σε μια εβδομάδα, όλοι ανεμβολίαστοι!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η πανδημία αυξάνεται, η κυβέρνηση μας καθησυχάζει

Σε περιοχές της Ροδόπης, της Δράμας και του Έβρου: Συνελήφθησαν 6 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς 15 μη νόμιμων μεταναστών

Σε περιοχές της Ροδόπης, της Δράμας και του Έβρου: Συνελήφθησαν 6 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς 15 μη νόμιμων μεταναστών

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Elementor #142343
  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης