Στοχοποίηση Σάββα Μελισσόπουλου από Ξυνίδη-Φανουράκη και φυσικά και Τσέπελη. Ερώτημα απλοϊκών ψηφοφόρου. Στηρίζουν τον επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για όλους» οι Σταυρακάρας, Χαριτωνίδου, Γιώργος Καλογερής, Γιώργος Παπαδόπουλος κλπ;;; ‘Η κάτι τρέχει;

*Μέτρα στήριξης περιμένουν εστιάτορες και καφεποτοπώλες σε Ροδόπη και Ξάνθη από την Κεντρική Διοίκηση όσο και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ειδάλλως τα καταστήματα τους είναι καταδικασμένα να κλείσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα ή να μην ανοίξουν καν. Τι αναφέρουν στην ανακοίνωση τους:
Με την ανακοίνωση των ημερομηνιών άρσης των περιοριστικών μέτρων για την υγειονομική κρίση που βιώνουμε, τα καταστήματα – επιχειρήσεις εστίασης και καφέ δύνανται να επαναλειτουργήσουν από 1η Ιουνίου 2020 με σφιχτά περιοριστικά μέτρα και υπέρογκα πρόστιμα σε περίπτωση παρατυπιών με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί.
Αν αυτά δεν συνοδευτούν με γενναία μέτρα στήριξης του κλάδου εστίασης και καφέ, όπως μειώσεις φόρων, επιδοτήσεις ενοικίων και στήριξη των εργαζομένων τόυς από την Κεντρική Διοίκηση όσο και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως αυτά περιγράφονται από την ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων), τα καταστήματα αυτά είναι καταδικασμένα να κλείσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα ή να μην ανοίξουν καν, με συνεπακόλουθο την ραγδαία αύξηση της ανεργίας και μείωση των εσόδων του κράτους και των δήμων. Περιμένουμε από την κυβέρνηση και τον Δήμο άμεσα να εξαγγείλει ένα γενναίο πακέτο μέτρων στήριξης του κλάδου, που στηρίζει όσο τίποτε άλλο την εργασία και αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
Τα ΔΣ των Σωματείων
- Ζυθεστιατόρων Νομού Ροδόπης,
- Καφεποτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφερείας
- Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΠΕ Ξάνθης
- Καφέ Μπάρ ΠΕ Ξάνθης
….

*Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η είδηση της δολοφονίας ενός Σύρου πρόσφυγα στην Τουρκία, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τον έλεγχο της αστυνομίας.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στα Άδανα της Τουρκίας με τον 19χρονο Σύρος πρόσφυγας Αλί Χεμντάν να έχει πυροβοληθεί θανάσιμα από την αστυνομία επειδή προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο.
….
*Ο Αλί Χεμντάν, σύμφωνα με την αστυνομία πυροβολήθηκε στο πόδι, ωστόσο φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν να έχει δεχθεί σφαίρα στην καρδιά. Ο Αλί δούλευε σε μία βιοτεχνία για να υποστηρίξει την οικογένειά του. Στη διάρκεια του διαλείμματος βγήκε έξω και βρέθηκε μπροστά σε μπλόκο της αστυνομίας. Γνώριζε για την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει για τους νέους κάτω των 20 χρόνων, αλλά δεν είχε ούτε ταυτότητα μαζί του ούτε σχετική άδεια εργασίας. Φοβήθηκε για το πρόστιμο και προσπάθησε να διαφύγει, μπαίνοντας σε σοκάκια. Τότε ένας αστυνομικός άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για να τον σταματήσει, όμως ο Αλί συνέχισε να τρέχει για να ξεφύγει. Μία από τις σφαίρες όμως του αστυνομικού ήταν μοιραία… Διακομίστηκε στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν. Μετά την έντονη κοινωνική κριτική κατά της κυβέρνησης και της αστυνομίας, ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού επικοινώνησε με την οικογένειά του θανόντος για να τους συλλυπηθεί και να τους διαβεβαιώσει ότι ξεκίνησε έρευνα εις βάρος του αστυνομικού που τον πυροβόλησε «κατά λάθος», όπως ισχυρίστηκε η αστυνομία των Αδάνων.
….
*Επιρρεπείς στην παραπληροφόρηση φαίνεται ότι παραμένουν πολλοί πολίτες, εν μέσω της πανδημίας Covid-19, καθώς σε σημαντικό ποσοστό δηλώνουν ότι έχουν επηρεαστεί από κάποια fake news, χωρίς μάλιστα να κάνουν κάτι για αυτό όταν το συνειδητοποίησαν.
….

*Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από την πρώτη έρευνα, που μελετά τη σχέση του κοινού με τα ΜΜΕ και την ενημέρωση, τόσο πριν από την πανδημία, όσο και κατά τη διάρκειά της, η οποία δείχνει ακόμα αισθητή αύξηση της εμπιστοσύνης στα επαγγελματικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ). Την έρευνα πραγματοποίησε σε δύο φάσεις το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας (International Peace Journalism Laboratory) του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ μαζί με την εταιρία ierax analytix.
……
*Η πρώτη φάση της πραγματοποιήθηκε στα μέσα Μαρτίου 2020 και η δεύτερη στα μέσα του τρέχοντος μηνός. Και οι δύο φάσεις της έρευνας έγιναν διαδικτυακά και βασίστηκαν σε δείγμα 1.300 συμμετεχόντων άνω των 17 ετών και από τα δύο φύλα η καθεμία.
Μεταξύ δε των δύο φάσεων της έρευνας καταγράφεται μείωση του ποσοστού των πολιτών που δηλώνουν ότι έχουν επηρεαστεί από κάποια fake news (παρότι παραμένει μεγάλο), διπλασιασμός του αριθμού όσων ενημερώνονται από την τηλεόραση και μικρή αύξηση της ενημέρωσης από επιστημονικές πηγές.
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
17 Μαΐου ανοίγουν οι εκκλησίες για τους πιστούς!
Όπως ανέφερε χθες η Υπουργός Υγείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως οι χώροι λατρείας θα είναι ανοιχτοί για ατομική προσευχή από τη Δευτέρα 4 Μαϊου.
Από τις 17 Μαϊου, οι λειτουργίες θα μπορούν να πραγματοποιούνται με συμμετοχή πιστών.
Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, που θα αποσαφηνιστούν πάντοτε σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
Τέλος καλό όλα καλά;
Ο Θεός ξέρει και οι…μπερδεμένοι επιστήμονες, που άλλα μας λένε τη μια μέρα κι άλλα την άλλη!
Φυσικά όλα εξαρτώνται από την πορεία του κορωνοϊού! Αυτό θα καθορίσει το παρόν αλλά και το μέλλον της χώρας μας…
Η ΚΑΤΙΝΑ




