
*Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Επιμελητηρίου Ξάνθης οι Συστάσεις ΙΚΕ θα γίνονται αποκλειστικά μέσω της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης (e – ΥΜΣ).
Αναλυτικά:
Σας ενημερώνουμε ότι από 01/11/2020 η σύσταση Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ) πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης (e -ΥΜΣ) σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν. 4712/2020 (ΦΕΚ 146/29-07-2020) και την Υπουργική Απόφαση με αριθ. Πρωτ. 109491/16-10-2020 (ΦΕΚ τεύχος Β 4619/20-10-2020).
Ως εκ τούτου μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας δεν είναι δυνατό να γίνονται δεκτές συστάσεις ΙΚΕ μέσω της «Υπηρεσίας Μιας Στάσης» του Επιμελητηρίου μας.
*Στις περιπτώσεις που ως ιδρυτής είναι αλλοδαπό νομικό πρόσωπο η έκδοση ΑΦΜ θα γίνεται στην αρμόδια ΔΟΥ πριν την διαδικασία ιδρύσεως (e -ΥΜΣ).
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
………

*Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης θα λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό και θα εξυπηρετεί το κοινό με προτεραιότητα μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΦΑ Ξάνθης. Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει αναλυτικά:
Ενημερώνουμε το κοινό ότι κατ’ εφαρμογή της απόφασης «΄Εκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (ΦΕΚ 4829/Β/2-11-2020) και της αριθμ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/132/οικ.20413/3-11-2020 σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και καθώς η Π.Ε. Ξάνθης εντάσσεται στη ζώνη αυξημένου κινδύνου (Β), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης θα λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό και θα εξυπηρετεί το κοινό με προτεραιότητα μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού. Στην περίπτωση αυτή θα χρησιμοποιείται η υπηρεσιακή είσοδος του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων.
Υπενθυμίζουμε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας κατά τη διάρκεια της παραμονής του κοινού στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης.
………

*Να διασφαλιστεί η προστασία και η συνέχιση της καλλιέργειας ενός από τα πιο εξαγώγιμα εθνικά μας προϊόντα, του επιτραπέζιου σταφυλιού, σε μία από τις τρεις μεγαλύτερες ζώνες παραγωγής του, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ζητά με επιστολή του από τον Υπουργό Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης. Ακόμη ζητά να εξετάσει τη δυνατότητα χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης στους παραγωγούς σταφυλιών είτε μέσω του προγράμματος De minimis είτε από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα είναι αυτή εφικτή.
………….

*«Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας είναι από τις κυριότερες σε παραγωγή σταφυλιών. Καλλιεργούνται 30.000 στρέμματα, εξ αυτών τα 22.000 για επιτραπέζια και τα υπόλοιπα για οινοποιήσιμα σταφύλια. Παράγονται 50.000 τόνοι επιτραπέζιων σταφυλιών τω 80% των οποίων εξάγονται» ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας ο κ. Αντωνιάδης προσθέτοντας ότι καιρικά φαινόμενα και πανδημία έχει μειώσει δραματικά τα έσοδα των παραγωγών ενώ οι υποχρεώσεις τους διαρκώς αυξάνονται.
Στην επιστολή του προς τον Υπουργό, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας τονίζει ότι η μείωση στο εισόδημα των αμπελοκαλλιεργητών για το 2020 πλησιάζει, και σε πολλές περιπτώσεις, υπερβαίνει κατά πολύ το 50%, προκαλώντας τους οικονομική απόγνωση.
……
*Κριτική άσκησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με αφορμή τις εικόνες ντροπής των προηγούμενων ημερών, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρ. ΑΣΟΕΕ) κρεμώντας στον λαιμό του μια ταμπέλα, η οποία έγραφε «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις».
…..

* Ό υπουργός Ανάπτυξης τόνισε σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1, πως ο κ. Χρυσοχοΐδης (απέφυγε να πει το όνομα του, είπε μόνο ο «αρμόδιος υπουργός») απέτυχε επειδή δρούσε στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Αναλυτικά:
«Ο αρμόδιος υπουργός (σ.σ. ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) που απέτυχε διότι κι αυτός δρούσε μέχρι στιγμής στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς παίρνει ως «καμπανάκι» αυτό που έγινε χθες (σ.σ. ίδρυση νέου σώματος αστυνομίας για τα πανεπιστήμια). Ελήφθησαν χθες πρωτοβουλίες από τον κ. Πρωθυπουργό, πλέον θα μπαίνει η Αστυνομία στα Πανεπιστήμια, θα φτιαχτεί ειδικό αστυνομικό σώμα στα Πανεπιστήμια και θ’ αλλάξουμε γρήγορα τη Νομοθεσία ώστε να γίνουν όλα αυτά τα αδικήματα πολύ βαρύτερα και όλοι αυτοί οι φασίστες οι κόκκινοι της άκρας Αριστεράς θα μπούνε φυλακή. Τελεία και παύλα».
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Επί χρόνια η εταιρεία ΦΥΣΙΣ, με….στυλοβάτη τον Τσέπελη, επιβάρυνε το Δήμο Ξάνθης με χιλιάδες ευρώ. Και επί χρόνια για το συγκεκριμένο ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, οι κύριοι Θανάσης Ξυνίδης, Δημήτρης Μπένης, Γιάννης Ιερόπουλος, Θωμάς Ξανθόπουλος (δικηγόρος) μάχονταν τον κύριο Τσέπελη, αποκαλύπτοντας μάλιστα την περίοδο εκείνη ότι είχε αγοράσει και δεκάδες ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ στρέμματα εκεί που θα λειτουργούσε το ΦΥΣΙΣ για να έχει και προσωπικό όφελος!
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, μια και η συγκεκριμένη εταιρεία είναι υπό εκκαθάριση και αποδείχτηκε ότι τελικά ήταν ένα ακόμη σκάνδαλο που ξεκίνησε ναι μεν επί Αειμνήστου Δημάρχου Φ. Αμοιρίδη, ο πρωταγωνιστής όμως λέγονταν Μανώλης Τσέπελης.
Και ερωτώ. Τα χρήματα που ξόδεψε ο Δήμος Ξάνθης ποιος τα πλήρως και συνεχίζει να πληρώνει; Μήπως και πάλι οι δημότες κι όχι φυσικά ο κύριος Τσέπελης;





