ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Δίκτυο Wi-Fi στον ποταμό Έβρο αναπτύσσει το Δ’ Σώμα Στρατού

*Την είδηση ότι το Δ’ Σώμα Στρατού κατασκευάζει ένα αυτόνομο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi στον ποταμό Έβρο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του, έκανε γνωστή ο πρώην Διοικητής του Δ ‘ ΣΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, στη διάρκεια ημερίδας για την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες στις ένοπλες δυνάμεις.

….

 

*Όπως σημείωσε, καμία εταιρία δεν καλύπτει τον ποταμό Έβρο που είναι κρίσιμος επιχειρησιακά για το μεγαλύτερο στρατιωτικό σχηματισμό της χώρας, με αποτέλεσμα να αναπτύσσει σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες ένα αυτόνομο δίκτυο για να καλύπτει τις ανάγκες του Στρατού για παροχή ίντερνετ σε όλο το μήκος του ποταμού, που αποτελεί φυσικό σύνορο με την Τουρκία.

….

*Το Δ’ Σώμα Στρατού διοργάνωσε την ημερίδα, στο αμφιθέατρο του στρατοπέδου Στεφανίδη στην Ξάνθη, την περασμένη Τετάρτη. Όπως ανέφερε ο πρώην Διοικητής του Δ’ ΣΣ ο Στρατός στη Θράκη συνεργάζεται με την ακαδημαϊκή κοινότητα και ιδιωτικές δομές στον τομέα της καινοτομίας ενώ στόχος είναι η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη των τεχνολογιών, βγαίνοντας και έξω από τα στενά όρια των ενόπλων δυνάμεων καθώς, όπως σημείωσε, μοιραία, η αμυντική προπαρασκευή είναι ένα πεδίο όπου αναπτύσσονται νέες τεχνολογίες. “Δεν πρέπει να περιμένουμε τους άλλους για την καινοτομία αλλά να ανεβούμε σε αυτό το τρένο” είπε και ευχαρίστησε τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δ’ΣΣ

….

*Στην ημερίδα παρουσίασαν εισηγήσεις καθηγητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, Καθηγητές της εκπαιδευτικής ρομποτικής, αξιωματικοί και οπλίτες του Δ’ΣΣ που ασχολούνται με τις εφαρμογές νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής καινοτομίας στο πλαίσιο του Στρατού. Συμμετείχαν στελέχη του στρατού και των ενόπλων δυνάμεων, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων.

Χαιρετισμό απηύθυναν στην εκδήλωση ο πρώην Πρυτανεύων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Σταύρος Τουλουπίδης, ο οποίος τιμήθηκε από το πρώην Διοικητή του Δ’ΣΣ, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Παπαθανασίου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ξάνθης Θεοδώρα Γιαννώτα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ρομποτικής Ξάνθης Μαρία Γκαγκώνη. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Διοικητής του Δ Σώματος Στρατού Γεώργιος Καμπάς.

….

*Σε 16 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη την Τρίτη σε Βορειοανατολικό Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα συνολικά 12 τουρκικά αεροσκάφη (οκτώ F-16, δύο F-4, ένα CN-235 και ένα ελικόπτερο), προέβησαν επίσης σε οκτώ παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Δύο από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

….

*Bολές αρμάτων μάχης με πραγματικά πυρά των πιο μάχιμων ταξιαρχιών της ΧΙΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΕΒΡΟΥ», ανακοινώθηκαν από την Τετάρτη 13 Μαρτίου μέχρι και την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 (από 08:00 έως 15:00),  στην περιοχή Πεδίου Βολής «ΑΕΤΟΥ».

Το προσωπικό των τεθωρακισμένων ταξιαρχιών της εν λόγω μεραρχίας θα υλοποιήσουν άσκηση ετοιμότητας μονάδων, με τις βολές να ακούγονται μέχρι την απέναντι πλευρά, η οποία υποτίθεται ότι υλοποιεί μια μεγάλη έκταση αεροναυτική και χερσαία άσκηση με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα».

…..

(φώτο ΜΥ ΜΑΡΚΕΤ)

*Για απίστευτη βλακεία και κοινωνική αναλγησία έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, σχολιάζοντας το έγγραφο διευθύντριας των My Market και προανήγγειλε έλεγχο από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

«Μας χαροποιεί η αντίδραση του κόσμου και τα κοινωνικά αντανακλαστικά που ενεργοποίησαν την απάντηση της επιχείρησης, η οποία είπε ότι δεν αποτελεί πολιτική της επιχείρησης» σημείωσε ο Ανδρ. Νεφελούδης μιλώντας στην ΕΡΤ1 και τόνισε ότι το υπουργείο παρακολουθεί, ελέγχει και προστατεύει την αξιοπρέπεια στους χώρους εργασίας.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Θα συμβούλευα λίαν φιλικώς ορισμένους υποψήφιους Δημάρχους να αποφεύγουν τα ψέματα και τις δηλώσεις πριν «κλείσουν» έναν υποψήφιο, διότι στο τέλος αυτοί που τα διαδίδουν…εκτίθενται δυστυχώς!
Καθότι το ψέμα δεν έχει μόνο κοντά ποδάρια αλλά έχει πάρει και τρομερές διαστάσεις με αποτέλεσμα αυτά που ακούω τις τελευταίες μέρες ειλικρινά δεν τα έχω ακούσει ποτέ σε άλλες δημοτικές ή Περιφερειακές εκλογές.
Με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους να «εξαγοράζονται» …έναντι 25 αργυρίων ή μάλλον…25.000 ευρώ αν διάβασα καλά σε τοπική εφημερίδα
Ποσά που θα έλεγα ότι αρκούν και παραφθάνουν για την προεκλογική υποψηφιότητα ενός υποψηφίου Δημάρχου!
Ποιοι στ’ αλήθεια έχουν τόσο χρήμα αν αληθεύουν αυτά που ακούγονται;
Η ΚΑΤΙΝΑ