*Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 στο Διοικητήριο Ξάνθης, παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που βρίσκονται στον Νομό μας, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ξάνθης, μελών του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, καθώς και της Διοίκησης του Νοσοκομείου Ξάνθης.
Στην συνάντηση αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωναϊό COVID-19 σε όλο τον Νομό Ξάνθης.
…..

*Όπως αναφέρει το γραφείο τύπου του Δήμου Τοπείρου:
«Στην περιοχή μας οι δράσεις ενημέρωσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 στην πλατεία πλησίον του Δημαρχείου στο Εύλαλο στις 18:00 και στον αύλειο χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου στον Κύρνο στις 19:30.
Επίσης, την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 θα πραγματοποιηθούν από 11:00 έως 19:00 στο Αγροτικό Ιατρείο Ευλάλου και στο Αγροτικό Ιατρείο Κύρνου προληπτικές δειγματοληψίες για τον COVID-19 στον γενικό πληθυσμό από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
Η συνεργασία όλων μας με την αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής είναι απαραίτητη προκειμένου να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία»
….

*Ένας άνδρας 82 ετών ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, το βράδυ της Κυριακής. Ο ηλικιωμένος άνδρας νοσηλευόταν σε κλίνη ΜΕΘ διασωληνωμένος από τις 12 Ιουνίου και έπασχε από πολλά υποκείμενα νοσήματα.
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε 9 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες τα 5 εντοπίστηκαν στην περιοχή της Ξάνθης, 2 στην Αττική, 1 στη Ροδόπη και ένα σε ταξιδιώτη.
……
*Συγκεκριμένα, μια 36χρονη γυναίκα από το Αγίασμα Ροδόπης νοσηλεύεται από το Σάββατο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με Covid 19. Θετικό στον κορονοϊό βγήκε και το ανήλικο παιδί της.
Και μια 70χρονη γυναίκα από τον Εχίνο της Ξάνθης εισήχθη την Κυριακή.
…..

*Ο Δήμος Αβδήρων ενημερώνει τους καταναλωτές και τους δραστηριοποιούμενους στις λαϊκές αγορές ΓΕΝΙΣΕΑΣ, ΣΕΛΕΡΟΥ & ΑΒΔΗΡΩΝ ότι σύμφωνα με την απόφαση με αριθ. 9359/11-06-2020 του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναστέλλεται η λειτουργία τους από 12.06.2020 έως 19.06.2020.
………..

*Πράσινο φως άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την πρόσληψη 480 νέων συνοροφυλάκων ορισμένου χρόνου.
Η νέα προκήρυξη αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα. Η αύξηση των οργανικών θέσεων αποσκοπεί στην αποτελεσματική φύλαξη των Προαναχωρησιακών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.), που λειτουργούν στην Αττική, Κόρινθο, Ξάνθη και Δράμα, όπου κρατούνται παράτυποι μετανάστες.
…..
*Εκτός των άλλων, οι υποψήφιοι για τις θέσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους, να είναι απόφοιτοι λυκείων όλων των τύπων, να μη φέρουν τατουάζ σε εμφανές σημείο -είτε με τη χειμερινή είτε με τη θερινή στολή- ή το περιεχόμενό του να είναι ουδέτερο και να μην προκαλεί, να είναι ύψους πάνω από 1,70 (άνδρες και γυναίκες), να έχουν τα σωματικά και ψυχικά προσόντα και μην έχουν καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα, ενώ οι άνδρες πρέπει να έχουν υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία τους.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός της ΕΛ.ΑΣ. θα πριμοδοτεί την εντοπιότητα, καθώς δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν Ελληνες και Ελληνίδες πολίτες που κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε περιοχές που θα προκηρυχθούν οι θέσεις.
….

*Είδηση τελευταίας στιγμής. 13 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Δευτέρα 15/6. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα 13 νέα κρούσματα τα 7 είναι στην Π.Ε. Ξάνθης.
Ιδού αναλυτικά το δελτίο τύπου:
«Σήμερα ανακοινώνουμε 13 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.134, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες αφορά άνδρες.
697 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1781 (56.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 74 ετών. 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 184 θανάτους συνολικά στη χώρα»
(σ.σ. Πρόκειται για τον 82χρονο από τον Εχίνο που πέθανε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης)
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Εγώ νομίζω ότι αυτές οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης μετά την ΠΑΤΑΓΩΔΗ αποτυχία του Δήμαρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη (σ.σ. Αλλά και του Δήμαρχου Μύκης Ντελή Ριτβάν), έπρεπε να τις πάρει από την αρχή.
Με τη σοβαρότητα που διακρίνει τον Νίκο Ευφραιμίδη και το σλόγκαν του, λίγα λόγια πολλές πράξεις, θα μπορούσε ήδη να έχει καταφέρει πολλά, αφού δεν είναι πολιτικός των «φωτογραφιών» και της λεζάντας αλλά πολιτικός που δρα με σεμνότητα και υπευθυνότητα.
Σίγουρα λοιπόν τα αποτελέσματα για όλο το Νομό Ξάνθης αλλά και για την ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ του Δήμου Μύκης θα ήταν καλύτερα…
Κάλιο αργά παρά ποτέ βέβαια, αλλά το κακό δυστυχώς έχει γίνει και η Ξάνθη έχει στοχοποιηθεί τόσο πολύ που προσωπικά δύσκολα βλέπω «αναστροφή» του κακού κλίματος σε βάρος της περιοχής μας.
Η ΚΑΤΙΝΑ





