• Επικοινωνία
Τρίτη, 21 Απριλίου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Επιλεγμένα

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – 110.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει σε Έβρο και Ροδόπη

14 Ιανουαρίου 2021
in Επιλεγμένα, Πολιτική
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Γιατί συνεχίζει η ΔΕΥΑΞ τις δια περιφοράς συνεδριάσεις ενώ είναι όλο κι όλο 11 μέλη;
Share on FacebookShare on Twitter

* Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν τον Έβρο και τη Ροδόπη έχουν ως αποτέλεσμα συνολικά 110.000 στρέμματα να έχουν πλημμυρίσει, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ (Ελληνικός Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων), Ανδρέα Λυκουρέντζο.

«Έχουμε γύρω στα 65.000 πλημμυρισμένα στρέμματα στον Έβρο και γύρω στα 45.000 πλημμυρισμένα στρέμματα στη Ροδόπη», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Λυκουρέντζος.

….

*Ωστόσο, οι εκτάσεις που έχουν πάθει ζημιές φέρονται να είναι αρκετά μικρότερες, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζονται σε 23.000 στρέμματα (που θα χρειαστεί να αποζημιωθούν). «Στην περιοχή του Έβρου έχουν πληγεί γύρω στα 15.000 στρέμματα καλλιέργειας σιτηρών, μηδικής καλλιέργειας και κηπευτικών, ενώ δεν αναφέρονται ιδιαίτερες ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο του νομού, που προφανώς θα υπάρχουν, βέβαια, αλλά θα είναι περιορισμένες», επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ.

….

*Και τα στατιστικά μας. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021, στη Θράκη, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 210 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.

Συγκεκριμένα:

Στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης:

  • 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στις περιοχές της Αλεξανδρούπολης, Λουτρών, Απαλού και Άνθειας.
  • 50 κλήσεις για παροχές βοηθείας σε άτομα που είχαν αποκλειστεί λόγω συσσώρευσης υδάτων και συνολικά μεταφέρθηκαν 52 άτομα σε ασφαλή σημεία στις περιοχές της Αλεξανδρούπολης, του Τυχερού, της Θυμαριάς και της Αγνάντιας.

…..

*Στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας, 16 κλήσεις εκ των οποίων 11 για αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν 7 άτομα σε ασφαλές σημείο.

Στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμότειχου, 8 κλήσεις εκ των οποίων 2 για αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν 5 άτομα σε ασφαλές σημείο.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης, 36 κλήσεις εκ των οποίων 16 για αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν 17 άτομα σε ασφαλές σημείο.

Σημειώνω ότι με  εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που εδρεύουν στις περιοχές που έχουν εκδηλωθεί τα φαινόμενα έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

……..

*Τη συνδρομή της αστυνομίας και του κράτους ζήτησε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος μετά την απόφαση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για σκληρό lockdown στην Αργολίδα, καθώς το 90% των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι σε κοινότητες Ρομα, οι οποίοι αρνούνται να κάνουν τεστ.

Ο κ. Καμπόσος τόνισε χαρακτηριστικά «αυτή η απόφαση είναι κάτι γιατί οποίο δεν αποφασίζε ούτε ο Δήμος, ούτε είναι κάτι για το οποίο παίρνει απόφαση η Περιφέρεια. Είναι η Πολιτική Προστασία, η οποία βλέπει, ιχνηλάτει τα συμπτώματα του κορωνοϊού και από εκεί και πέρα βγάζει αυτή την απόφαση για τις διάφορες περιοχές.

Όσον αφορά τη δική μας την περιοχή την Αργολίδα υπάρχουν κάποια κρούσματα σε συγκεκριμένα σημεία. Δηλαδή από ότι με πληροφόρησαν τα περισσότερα, το 90% ίσως και παραπάνω είναι σε κοινότητες Ρομά και στη Νέα Τίρυνθα σε ένα χωριό δηλαδή πριν από το Ναύπλιο στο οποίο έχει εκεί είχαμε την υπόθεση με τον Ιερωμένο.

Από ότι ξέρω και εγώ στο χωριό έχει αρκετά κρούσματα αυτή τη στιγμή».

….

*Ερώτημα κρίσεως…Και γιατί δεν στέλνουμε στις Μυκήνες του Αντιδήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Φανουράκη που πετούσε τη μάσκα στο Δροσερό; Να πείσει τους Ρομά στις εκεί κοινότητες να κάνουν τεστ;

………

*Η PRORATA S.A διεξήγαγε πανελλαδικής κάλυψης έρευνα σε δείγμα 1800 ατόμων κατά το διάστημα 08/01/21 – 11/01/21, επιχειρώντας να διερευνήσει και να καταγράψει τη δημοφιλία των προσώπων της κυβέρνησης και της σκιώδους κυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και στάσεις γύρω από τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο.

……..

*Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει με σημαντική διαφορά ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, παρά την ελαφρά μείωση της δημοφιλίας του, με το 46% να δηλώνει πως «σίγουρα ή μάλλον συμπαθεί» τον πρωθυπουργό. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 35%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με ποσοστό 29%, η Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 24%, ο Γιάννης Βαρουφάκης με ποσοστό 23% και ως ουραγός μεταξύ των πολιτικών αρχηγών καταγράφεται ο Κυριάκος Βελόπουλος, με το αντίστοιχο ποσοστό των θετικών εντυπώσεων να περιορίζεται στο 10%.

…….

*Μεταξύ των προσώπων της κυβέρνησης, ως τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό ανεξαρτήτως εκλογικής προτίμησης καταγράφονται ο Νίκος Δένδιας με 60% (καταγράφοντας θεαματική άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση), ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 53% ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 46%, ο Κωστής Χατζηδάκης με 42% και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 42%, ενώ μεταξύ των προσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό αναδεικνύονται ο Ανδρέας Ξανθός με 50%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 46% και η Έφη Αχτσιόγλου με 41%.

………..

*Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 671 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 146688, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5673 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44562 (30.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αναλυτικά τα νέα κρούσματα στην Περιφέρεια ΑΜΘ:

ΕΒΡΟΣ 5

ΡΟΔΟΠΗ 8

ΞΑΝΘΗ 12

ΚΑΒΑΛΑ 3

ΔΡΑΜΑ 3

ΟΤΙ ΦΕΡΝEΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Όσοι γνωρίζουν την Ειρήνη Χαριτωνίδου, ξέρουν ότι δεν πρόκειται για ένα τυχαίο πρόσωπο, αλλά μια γυναίκα-δημοτική σύμβουλο με τσαμπουκά που εκτός των άλλων, είναι έμπειρη σε θέματα αυτοδιοίκησης, αφού «μαθήτευσε» σχεδόν τέσσερα χρόνια στο πλευρό του Μανώλη Φανουράκη στη μείζονα αντιπολίτευση επί Δημαρχόπουλου…

Αυτός είναι και ο λόγος που η χθεσινή καταγγελία για τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη όχι μόνο σχολιάστηκε έντονα κι ήταν το θέμα  της ημέρας, αλλά στην ουσία ζητώντας την παραίτησή του, ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο και προς τις Εισαγγελικές αρχές αλλά και ελεγκτικό συνέδριο. Να πληρώνεις δηλαδή ως Πρόεδρος εν καιρώ πανδημίας 13.268 ευρώ χωρίς να κάνεις ποτέ τις….εκδηλώσεις; Αν ήταν δικά σου τα χρήματα Ηλία Ασκαρίδη, θα τα έδινες με τέτοια…άνεση και τέτοιο χουβαρνταλίκι;

Και μην μας πεις ότι θα κάνεις τις εκδηλώσεις του….χρόνου, διότι συν της άλλοις, εμπαίζεις και τη νοημοσύνη μας!

Η ΚΑΤΙΝΑ

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Σσσσ…..Ψίθυροι – Ο Δήμος Σουφλίου συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες

Επόμενο Άρθρο

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Πυρά εναντίον του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου εξαπολύει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Επόμενο Άρθρο
ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων στην περιοχή της Σταυρούπολης από τον Δήμο Ξάνθης, ζητάει  ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Ξάνθης

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - Πυρά εναντίον του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου εξαπολύει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Σσσσ…Ψίθυροι – Εντυπωσιακοί υδροστρόβιλοι σε Θάσο και Χαλκιδική

Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Αν.Μ.Θ.: Πρόταση καταβολής χρηματικού ανταλλάγματος στο αστυνομικό προσωπικό

Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Προληπτική λειτουργία του σχεδίου αντιμετώπισης της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων στον Έβρο

Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Προληπτική λειτουργία του σχεδίου αντιμετώπισης της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων στον Έβρο

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης