Έγραφε στο fb «παπαγαλάκι» των «ΜΠΡΟΣΤΑ» και του Σάββα Μελισσόπουλου μετά την βραδινή παρέλαση του Καρναβαλιού περασμένου Σαββάτου –ενώ γνώριζε ότι όλες τις προηγούμενες μέρες ο κόσμος ήταν ελάχιστος…- μερικοί δεν θα κοιμούνται σήμερα;! Σωστός… Γιατί αυτοίς που «γλύφει» έχασαν τον… ύπνο τους για όλο το 2025 μετά το φετινό φιάσκο τους!
ΑΛΕΚΤΩΡ
……
*Πρόταση της στήλης στον Δήμαρχο Κοντό Στράτο και τους «διαπλεκόμενους» των «Μπροστά» Σάββα Μελισσόπουλο, Πάνο Σταυρακάρα και Σταύρο Αμοιρά…
Στις 4 Οκτωβρίου 2026 που θα βραβευτούν φαντάζομαι φέτος κάποιοι αξιόλογοι συμπολίτες–γιατί πέρσι ο Κοντός Στράτος λόγω πρότασης Σωκράτη «ακύρωσε» την ιστορική εκδήλωση..
-Να βραβεύσουν τον… «πειρατή – βασιλιά» για την… «προσφορά» του και τις… «αρπαχτές» του από τον ιστορικό θεσμό!
-Τιμήστε οπωσδήποτε τον… «βασιλιά» Σας!
-Και με ειδική κορδέλα!
-Συν τους υπαλλήλους που χαρακτήριζαν τον πατέρα Κοντό Αλέκο… Νεκροθάφτη των συνεταιριστικών εργοστασίων!
Και δεν θέλω ου…!
…..
*Από τον Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής ΑΜΘ, πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω πρόσκληση:
«Σας προσκαλούμε στην Προσυνεδριακή ημερίδα «Το ενεργειακό μέλλον της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αξιοποίηση της Γεωθερμίας» το Σάββατο στις 08/03/2025 στις 18.30 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Κτήριο Καπναποθήκη Π Ξάνθη.
Εκ μέρους του Τομέα Επικοινωνίας
ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής ΑΜΘ
Χάρης Δαλτζόγλου».
……
*Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ προς τον ΥΠΑΑΤ με θέμα «Υπαγωγή σε Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις μετά από πιστοποίηση ζημιών από θεομηνίες, έκτακτα γεγονότα και δυσμενείς καιρικές συνθήκες της Ροδόπης κατά την περίοδο από 1/8/2024 έως 31/12/2024».
Πρόκειται για τις ζημιές που υπέστησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα και ιώσεις και οι οποίες ξεπερνούν το όριο του 30% που τίθεται για την ένταξή τους στις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις.
Το αίτημα αφορά το βαμβάκι, τα καπνά, τα σιτηρά, τον αραβόσιτο και τα κηπευτικά. Επιπλέον ο κ. Ιλχάν Αχμέτ κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις στην τοποθέτησή του υπογράμμισε πως «στα γρανάζια της γραφειοκρατίας μεταξύ των Υπουργείων καθυστερεί η ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων από τις ζωονόσους».
……
*Ερώτηση προς τη δημοτική αρχή του Δήμου Κομοτηνής για τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη της Κομοτηνής κατέθεσε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης “Κομοτηνή Δυνατά” Βούλα Ελευθεριάδου. Η ερώτηση αφορά τις κινήσεις που έχει σκοπό να δρομολογήσει η δημοτική αρχή ώστε να μειωθεί η ροή των αυτοκινήτων στο κέντρο, να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία και να αυξηθούν οι θέσεις στάθμευσης περιφερειακά.
Στην ερώτησή της η κ. Ελευθεριάδου αναφέρει μεταξύ άλλων “Η αστική ανάπλαση της Κομοτηνής δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από τα όποια άλλα επιλύει. Η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής γίνεται με μεγάλη δυσκολία.
Η πρώτη δράση ανάπλασης με τη δημιουργία του ποδηλατόδρομου μείωσε αισθητά το εύρος των δρόμων αλλά η κατάσταση ήταν ακόμη διαχειρίσιμη. Αυτή τη στιγμή είναι κλειστές κεντρικότατες οδοί που είναι παράλληλα και εμπορικές οδοί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα οικονομικού τύπου στις επιχειρήσεις».
……
*Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου στην καινούρια αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο ανακαινισμένο παλιό Δημοτικό Σχολείο. Την ιστορική της σημασία ανέδειξε ο δήμαρχος Ιμάμ Τζανέρ, καθώς η συγκεκριμένη αίθουσα αποτελούσε την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου.
Το δημοτικό σχολείο θεμελιώθηκε το 1923 και λειτούργησε το 1928. Η ανέγερσή του ήταν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και το κόστος του έφτανε τις 1.200.000 δραχμές εκ των οποίων οι 900.000 ήταν συνεισφορές των κατοίκων του χωριού. Το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από την κοινότητα του Ιάσμου. Υπήρχε μάλιστα κατάλογος με τα ονόματα όλων όσων προσέφεραν στο χτίσιμο αυτού του κτηρίου, η οποία δυστυχώς δεν έχει διασωθεί. Δυστυχώς το σχολείο καταστράφηκε το 1945 από μία πυρκαγιά, ωστόσο η φλόγα για μάθηση και εκπαίδευση δεν έσβησε και με χρήματα του ελληνικού κράτους, το σχολείο ξαναχτίστηκε.
Σήμερα, το κτίριο αποτελεί ακόμη σημείο αναφοράς για τον Ίασμο και μετά την πλήρη ανακαίνισή του θα στεγάσει και το Δημαρχείο. Το έργο ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και συνεχίστηκε επί της παρούσας.
……
*Απόφαση ορόσημο για την υπόθεση με την τραγωδία στο Λούνα Παρκ στο Πευκοχώρι τον περασμένο Αύγουστο, καθώς η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά κηρύχτηκε έκπτωτη.
Όπως είναι γνωστό είχε παραπεμφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για να διερευνηθεί αν τέλεσε το αδίκημα της «παράβαση καθήκοντος». Είχαν προβεί σε αυτή την κίνηση, καθώς η συγκεκριμένη επιχείρηση που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος, Γιάννης Καμπαϊλής, λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη νόμιμη άδεια και ενώ η ΕΛΑΣ είχε προειδοποιήσει τον Δήμο Κασσάνδρας ένα μήνα πριν το δυστύχημα.
Υπενθυμίζεται ότι στην πειθαρχική διαδικασία είχε καταθέσει και ο πατέρας του αδικοχαμένου 19χρονου, Γιώργος Καμπαϊλής, ο οποίος είχε καταφερθεί ευθέως στην Δήμαρχος Κασσάνδρα, λέγοντας ότι είχε ευθύνη για τη μη σφράγιση του λούνα παρκ και της λειτουργίας της επιχείρησης
Η κ. Χαλκιά στο πειθαρχικό είχε αρνηθεί τις ευθύνες για το δυστύχημα και τη λειτουργία του λουνα παρκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταθέσει αίτημα αναστολής της απόφασης τις επόμενες ημέρες.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ





