Μέσα σε ένα περιβάλλον υποσχεσιολογίας «μειώσεων» και «παροχών» της Κυβέρνησής Σας, συνεχίζει να παραμένει αρρύθμιστο το τεράστιο ζήτημα της καθημερινής ρευστότητας των επιχειρήσεων της χώρας. Τι δεν… καταλαβαίνετε; Είπε ο Ανδρουλάκης στην Περιφερειακή σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ ΑΜΘ ζητώντας εδώ και τώρα 120 δόσεις για τις οφειλές των Μικρομεσαίων που την απειλούν με εξόντωση;
-Σωστά κύριε Χατζηδάκη αν είστε… χορτάτοι δεν καταλαβαίνετε!
ΑΛΕΚΤΩΡ
……
*Καλό νέο. Στην καρδιά της ενημέρωσης, στις εγκαταστάσεις της Alter Ego Media, του μεγαλύτερου ομίλου ενημέρωσης στη χώρα βρέθηκαν τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Ξάνθης. Συνάντησαν από κοντά κορυφαίους επαγγελματίες – έμπειρους δημοσιογράφους, γνωστούς παρουσιαστές και εξειδικευμένους τεχνικούς – και είδαν στην πράξη όλη τη συναρπαστική διαδρομή της είδησης: από τη στιγμή που γεννιέται μέχρι τη στιγμή που παρουσιάζεται στο κοινό μέσα από σύγχρονα μέσα και πλατφόρμες ενημέρωσης.
…….
*Σύμφωνα και με το εξαιρετικό ρεπορτάζ του ΒΗΜΑΤΟΣ, «Οι Ξανθιώτες μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA και να ζήσουν την εμπειρία μιας τηλεοπτικής μετάδοσης σε πραγματικό χρόνο. Από τη δημοσιογραφική σύσκεψη και τη σύνταξη του κειμένου, έως τον σκηνοθετικό συντονισμό και τη ζωντανή μετάδοση (on air), οι μαθητές βίωσαν τον ρόλο κάθε επαγγελματία στην αλυσίδα της ενημέρωσης και είδαν πώς η συνεργασία όλων διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.
……
*Στη συνέχεια, οι μαθητές έμαθαν πως φτιάχνεται μία εφημερίδα. Ενημερώθηκαν για το πώς επιλέγονται οι τίτλοι, τις τεχνικές σύνταξης και επεξεργασίας των κειμένων, καθώς και πώς διαμορφώνεται η τελική εικόνα της σελίδας, από την αρχική σύσκεψη μέχρι την έκδοση.
Το ταξίδι των μαθητών στον κόσμο της ενημέρωσης συνεχίστηκε με την παρουσίαση του ειδησεογραφικού site tovima.gr, όπου οι μαθητές γνώρισαν τη δομή και το περιεχόμενο του ιστότοπου, κατανοώντας τις σύγχρονες δυνατότητες των ψηφιακών μέσων (Digital Media). Εξοικειώθηκαν με τις ποικίλες μορφές περιεχομένου που προσφέρει η ψηφιακή δημοσιογραφία, από την παραγωγή εντυπωσιακών βίντεο (video content) και την τέχνη του ψηφιακού storytelling, μέχρι τη δημιουργία podcasts και την προσαρμογή του περιεχομένου για τα social media.
……
*Σημειώνω ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η παρουσίαση του ιστορικού αρχείου των εφημερίδων Βήμα και Νέα, όπου μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να δουν ιστορικά πρωτοσέλιδα και σπάνιο δημοσιογραφικό και φωτογραφικό υλικό από τις τελευταίες δεκαετίες. Έτσι οι μαθητές κατανόησαν τη σημασία της αρχειοθέτησης και της ψηφιοποίησης για τη διατήρηση της δημοσιογραφικής κληρονομιάς και την εξέλιξη της ενημέρωσης μέχρι και σήμερα.
-Μπράβο στην Alter Ego Media
Η ημέρα έκλεισε με μια μοναδική ραδιοφωνική εμπειρία στον 104,6 My Radio, όπου οι μαθητές γνώρισαν από κοντά τον κόσμο της ραδιοφωνικής παραγωγής και βίωσαν τη δυναμική του live broadcasting, καθώς είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια ζωντανή εκπομπή.
Μια ξεχωριστή εμπειρία στο ταξίδι της ενημέρωσης, που έφερε τους νέους πιο κοντά στον κόσμο των media και στη δημοσιογραφία του αύριο.
-Μπράβο στην Alter Ego Media και φυσικά στον Βαγγέλη Μαρινάκη!
……
*Το είδαμε κι αυτό στη Ροδόπη. Την Κυριακή 16 Μαρτίου στο χωριό της Βέννας παρατέθηκε γεύμα ιφτάρ για τον μήνα του Ραμαζανιού στους κατοίκους του χωριού, αλλά αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι τα γεύματα είχαν πάνω τους τα διακριτικά της Νομαρχίας Αδριανούπολης, «υπό την αιγίδα» της οποίας τελούσε η εκδήλωση.
……
*Στην εκδήλωση παρέστη, εκπροσωπώντας τον κυβερνήτη Αδριανούπολης Γιουνούς Σεζέρ, ο αναπληρωτής κυβερνήτης και κυβερνήτης της επαρχίας Υψάλων Ομέρ Ντεάρ, ο οποίος μετέφερε τη στήριξη της Νομαρχίας Αδριανούπολης στους μουσουλμάνους κατοίκους της Θράκης. Χαρακτήρισε «γέφυρα της καρδιάς μας» τον συνοριακό σταθμό Κήποι -Ύψαλα, διότι διασχίζοντάς τη φτάνει στους «αδελφούς» στη Θράκη.
……
*Παρόντες στο ιφτάρ ήταν μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόξενος Αϊκούτ Ουνάλ, ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπράημ Σερίφ, ο βουλευτής Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ, η πρόεδρος του DEB Τσιγδέμ Ασάφογλου και αυτοδιοικητικοί.
……
*Επαναλαμβάνω λοιπόν και πάλι από τη στήλη με όλο αυτό το «παζάρι» και το πήγαινε έλα των Τούρκων επισήμων στην περιοχή….
-Μήπως κύριοι οδεύετε στο κλείσιμο του Γραφείου Πολιτικών υποθέσεων και την νομιμοποίηση των Ψευτομουφτήδων Ξάνθης και Ροδόπης Υφ-ΥΠΕΞ κυρία Παπαδοπούλου; Μήπως;
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ