Ειλικρινά, ο σημερινός Δήμαρχος Κοντός, όταν κάνει δηλώσεις και μάλιστα και… βιντεοσκοπημένες, στα φιλικά του ΜΜΕ τον Γενάρη 2024 και τον Φλεβάρη 2024 για τα παρκόμετρα, τα αδέσποτα, το καρναβάλι α… και τη διαφάνεια! Θυμάται τι έλεγε και σε τι δεσμεύονταν; Διότι όλα αποδείχτηκαν δυστυχώς φύκια για… μεταξωτές κορδέλες!
ΑΛΕΚΤΩΡ
……
*Ο πρώην Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης μπορεί να «τελείωσε» για το Επιμελητήριο, συνεχίζει όμως απτόητος στο… fb ως πρώην πλέον επί παντός επιστητού.
Ιδού η τελευταία ανάρτησή του για τα αμνοερίφια:
«ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
Να παρθούν ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.
Στέλιος Μωραίτης: Στην Ξάνθη θανατώθηκαν πάνω από 15000, προβατα και αρνιά, και δυστυχώς συνεχίζονται οι θανατώσεις…
Καταστρέφονται Περιουσίες,
Βεβαίως αποζημιώνονται με πολύ μικρότερη αξία όμως. Και φυσικά,
Είναι πάρα πολύ δύσκολο να “επανακτήσουν” τα κοπάδια τους.
Πέρα όμως από αυτό υπάρχουν και επιχειρήσεις οι οποίες ασχολούνται με δημητριακά και τροφοδοτούν όλους τους κτηνοτρόφους, απαγορεύεται εδώ και αρκετό καιρό να πουλήσουν προϊόντα, πώς μπορεί ένα κοπάδι που ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει πληγεί από την ασθένεια και δεν έχει ζωοτροφές ο κτηνοτρόφος να “ταΐσει” το βιός του??? Που θα βρει ζωοτροφές…???
Πέρα από την οικονομική καταστροφή οι κτηνοτρόφοι πλήττονται και “ψυχολογικά” όταν βλέπουν μπροστά στα μάτια τους να “θανατώνουν” το βιός τους, τα πλάσματα που τόσα χρόνια ζουν μαζί τους, συντηρούν τις οικογένειές τους, μεγαλώνουν και σπουδάζουν, τα παιδιά τους.
Δεν “είδα” κανέναν να κλαίει.
Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη στον τόπο μας, καταστρέφονται οι κτηνοτρόφοι οι επιχειρηματίες, δημητριακών, και βεβαίως και όλοι οι καταναλωτές.
Το ΠΑΣΧΑ θα το βρούνε μπροστά τους όταν θα πάνε να αγοράσουν Αρνί, εκτός ότι θα είναι εισαγωγής αμφιβόλου ποιότητας θα πρέπει να το πληρώσουν πανάκριβο.
Θα πρέπει να παρθούν ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.»
-Δεν είδες «κανέναν» Στέλιο να «κλαίει», αλλά ποιόν εννοείς; Τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης; Τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη, ή τον ιδιαίτερο ειδικό του σύμβουλο επί των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών θεμάτων Κοντό Αλέκο;
……
*Στην τμηματική απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων, στην Πλατεία Εμπορίου, στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς (Παζάρι), λόγω εργασιών, προχώρησε η Δ.Α Ξάνθης.
-Εργασίες –προσέξτε το αυτό! – που αφορούν στην αποκατάσταση των «ματιών» (φωτοκύτταρων) του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης, διότι μετά από ένα χρόνο αναμονής (!!!) ο ανάδοχος του έργου χωρίς αυτά να έχουν λειτουργήσει ποτέ, προχωράει σε έργα… αποκατάστασης, με το αιτιολογικό ότι ,έχουν ξεκολλήσει πάνω από 100 «μάτια», σε διάφορα σημεία της πόλης.
…….
*Να γελάσω ή να… «μελαγχολήσω» για ένα ακόμη τραγελαφικό φιάσκο του σημερινού Δήμαρχου Κοντού και των αρμόδιων αντιδημάρχων του;
Η είδηση; Η αποκατάστασή τους, στον χώρο του παζαριού, ξεκίνησε χθες Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί σήμερα Παρασκευή 10/1/2025 και θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιου είδους εργασίες στην πλατεία Διοικητηρίου, στην Μιχαήλ Καραολή, στην οδό 28Ης Οκτωβρίου κλπ.
Και με πιο απλά λόγια… «Παιδική χαρά»!!! Μετά από ένα χρόνο που δεν λειτούργησε ούτε μισή ώρα η ελεγχόμενη στάθμευση, προχωράει ο Δήμος… Αλλιώς σε έργα αποκατάστασης!!!
-Ειλικρινά, θα τρελαθούμε τελείως!!!
……
*Πολύ ενδιαφέρον έχει ωστόσο και η απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης για την Τμηματική απαγόρευση κυκλοφορίας στην πλατεία Εμπορίου, λόγω…νέων εργασιών τα παρκόμετρα και τους χώρους στάθμευσης, ένα χρόνο μετά τα πρώτα βαψίματα!
Ιδού τι αναφέρει επί λέξει:
«ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Σημειώνεται ότι η απόφαση για την τμηματική απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Πλατεία Εμπορίου, που υπογράφει ο Διευθυντής Αστυνομίας Ξάνθης, έχει ως εξής:
«Αποφασίζουμε
- Την τμηματική απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων, στην Πλατεία Εμπορίου, στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς (Παζάρι) , ένεκα εργασιών.
- Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αυτή θα διενεργείται μέσω παρακείμενων οδών.
- Η τμηματική απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει από την 08/01/2025 έως την 10/01/2025 κατά τις ώρες 07:00 έως 15:00. Κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και πεζών, προς πρόληψη τροχαίου ατυχήματος ή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
- Με μέρμνα και ευθύνη του υπευθύνου της αναδόχου εταιρίας, να τοποθετείται σχετική σήμανση σε κάθε στάδιο των εργασιών και της τμηματικής διακοπής της κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/99 όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/07, της υπ΄ αριθ. ΔΜΕΟ/Ο/613 (Φ.Ε.Κ. 905 Β΄ / 20-5-2011) Απόφασης Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών και των πεζών.
- Με το πέρας των εργασιών ο χώρος να παραδοθεί στην κυκλοφορία καθαρός από ξένες ύλες, πινακίδες και λοιπά αντικείμενα».
-Τουτέστιν ράβε ξήλωνε και…. Καλό…. Πάσχα!!!
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ