Φυσικά κι όταν υπάρχει δράση, υπάρχει και αντίδραση με μια διαφορά. Εμείς ξέρουμε με ποιους «μπλέξαμε» και ήδη έχουμε πάρει τα μέτρα μας γιατί μάθαμε και να μας μαχαιρώνουνε και να μας καίνε και να μας τραμπουκίζουν. Οπότε ότι και να συμβεί, οι «κύκλοι» είναι και γνωστοί αλλά και προβλέψιμοι…!
ΑΛΕΚΤΩΡ
…….
*Πριν λίγες βδομάδες πήρε την πρώτη επιχορήγηση από το Δήμο Ξάνθης το πολυδάπανο δημοτικό ραδιόφωνο του Δήμαρχου Κοντού Στράτου και του Τηλέμαχου Αρναούτογλου, ύψους 180.000 ευρώ αν θυμάμαι καλά….
……
*Και γιατί τα γράφω όλα αυτά; Μα γιατί διαβάζω χθες ότι εγκρίθηκε νέο χρηματικό ένταλμα από την Ειδική Ταμιακή Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης με την υπογραφή της Πόπης Τζανόγλου που από έμπιστη του Φανουράκη έγινε πλέον έμπιστη και του νέου Δημάρχου, ύψους 30.830 ευρώ!!!
Για να δούμε φέτος τα λεφτά που θα εισπράξει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ (σ.σ. Λεφτά των δημοτών…) πόσες χιλιάδες ευρώ θα είναι;;; Έχω αγωνία…
……
*Κι ένα ερώτημα δημότη τόσο για το «δίδυμο» Κοντός Στράτος – Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μ. Τσέπελης αλλά και για τον γνωστό Λύρατζη.
Αφού ο Φανουράκης αγόρασε 8 νέα φορτηγάκια για τον Δήμο Ξάνθης το 2023 γιατί αναζητούν 8 οχήματα φορτηγάκια προκειμένου να πληρώσουν ιδιώτες να μεταφέρουν τα Καρναβαλικά άρματα, που επίσης είναι 8;
Χώρια που υπάρχει βέβαια και το γνωστό φορτηγάκι του Δήμου που επί χρόνια οδηγούσαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ο νυν αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκος Παπαδόπουλος, ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και η Χατζογλίδου και επί 4 χρόνια συνέχεια ο πρώην Δήμαρχος Μ Τσέπελης;;;
…….
*Χθες πάντως με αφορμή την αποκάλυψη του Πάνου Παπαδόπουλου βγήκε δημοφιλής Ξανθιώτης τηλεθεατής και πρότεινε…
Εγώ ευχαρίστως με τα τρακτεράκι που έχω να μεταφέρω ένα άρμα του Δήμου Ξάνθης ΔΩΡΕΑΝ για την παρέλαση, αρκεί να με πληρώσουν 30 ευρώ για το πετρέλαιο!!!
Κύριε μη… μίζερε Δήμαρχε Κοντέ;
…….
*Αλλάζω θέμα. Η διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Καβάλας και Λήμνου έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις τόσο για την τοπική οικονομία της Λήμνου όσο και για τον εμπορικό και τουριστικό τομέα της Καβάλας.
Η συγκεκριμένη γραμμή αποτελεί ζωτικής σημασίας σύνδεση για τη μεταφορά επιβατών, προϊόντων και πρώτων υλών, επηρεάζοντας άμεσα τις επιχειρήσεις και την καθημερινότητα των κατοίκων.
…….
*Κι έχουμε και λέμε. Ένας από τους σημαντικότερους τομείς που πλήττονται είναι το εμπόριο. Η Λήμνος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις ακτοπλοϊκές μεταφορές για την προμήθεια αγαθών από την ηπειρωτική Ελλάδα. Η διακοπή της σύνδεσης οδηγεί σε ελλείψεις βασικών προϊόντων και αυξάνει το κόστος των μεταφορών, καθώς οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές και συχνά ακριβότερες διαδρομές μέσω άλλων λιμανιών, όπως αυτό της Θεσσαλονίκης.
Ο τουριστικός κλάδος επηρεάζεται επίσης σημαντικά. Η Καβάλα αποτελεί μία από τις βασικές πύλες εισόδου για τους επισκέπτες της Λήμνου, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η διακοπή της σύνδεσης αποτρέπει τους τουρίστες από το να επιλέξουν τη Λήμνο ως προορισμό, μειώνοντας τα έσοδα των τοπικών επιχειρήσεων, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια και τουριστικά καταστήματα. Ταυτόχρονα, και η Καβάλα χάνει επισκέπτες που ταξιδεύουν μέσω του λιμανιού της, επηρεάζοντας την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.
…..
*Βανδαλισμοί σε σχολεία της Καβάλας και της Θάσου: Ανησυχία και ανάγκη για μέτρα προστασίας τονίζουν οι γονείς.
Αναλυτικά: Τα περιστατικά βανδαλισμών σε σχολεία αποτελούν μια αυξανόμενη ανησυχία για τις τοπικές κοινωνίες, καθώς υπονομεύουν το αίσθημα ασφάλειας και καταστρέφουν δημόσια περιουσία.
Οι καταστροφές αυτές συχνά περιλαμβάνουν σπασμένα παράθυρα, γκράφιτι, καταστροφή εξοπλισμού και, σε πιο ακραίες περιπτώσεις, πλημμύρες ή εμπρησμούς.
……
*Καθαρές λοιπόν κουβέντες. Η έλλειψη φύλαξης και επιτήρησης κάνει τα σχολικά κτίρια εύκολο στόχο, καθώς παραμένουν αφύλακτα εκτός ωρών λειτουργίας. Μερικοί μαθητές εκφράζουν την αντίθεσή τους στο εκπαιδευτικό σύστημα μέσα από καταστροφικές πράξεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ο βανδαλισμός λειτουργεί ως μέσο κοινωνικής αποδοχής μεταξύ νέων. Η αίσθηση ατιμωρησίας συχνά ενθαρρύνει την επανάληψη τέτοιων ενεργειών, ενώ οι ελλείψεις στις σχολικές υποδομές ενισχύουν την αδιαφορία των μαθητών προς αυτές.
Οι συνέπειες των βανδαλισμών είναι σοβαρές, καθώς επηρεάζουν τόσο τη μαθησιακή διαδικασία όσο και την ψυχολογία των μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι ζημιές στα σχολικά κτίρια απαιτούν επιπλέον οικονομικούς πόρους για την αποκατάσταση, ενώ η αίσθηση ανασφάλειας αποτρέπει τη δημιουργία ενός υγιούς εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, απαιτούνται στοχευμένα μέτρα όπως η ενίσχυση της φύλαξης μέσω της παρουσίας προσωπικού ασφαλείας ή χρήσης τεχνολογικών μέσων όπως κάμερες.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ