ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500.000 ΕΥΡΩ Η ΛΕΙΑ! «Τρύπησαν» με καροτιέρα τον τοίχο και μπήκαν από την τουαλέτα στο κοσμηματοπωλείο!

«Φόβοι» ότι οι δράστες είναι ξένοι, γιατί έδρασαν με φοβερό επαγγελματισμό και σύγχρονα μηχανήματα-Πως έγινε το ριφιφί, από πού βρέθηκαν μέσα στο κατάστημα!

*Δεν ήταν ασφαλισμένο τα κλεμμένα λένε οι επιχειρηματίες Πέτρος και Τάσος Θεοδωρακέας και προσπαθούν να ξαναβρούν τον ρυθμό τους!

Κινηματογραφικό ριφιφί σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στη Ξάνθη και μάλιστα σε κεντρικότατο σημείο της πόλης (επί της 28ης Οκτωβρίου, 50 μέτρα από την κεντρική πλατεία), όταν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες πραγματοποίησαν διάρρηξη σε χρυσοχοείο αφαιρώντας απο αυτό χρυσαφικά και διάφορα τιμαλφή, αφού προηγουμένως είχαν κόψει το ρεύμα αλλά και με ηλεκτρονικά σύγχρονα μηχανήματα με αποτέλεσμα να «ακινητοποιήσουν» τον συναγερμό που λειτουργεί ανεξάρτητα από τις διακοπές της ΔΕΗ αλλά και τα προστατευτικά εξωτερικά κάγκελα και να δράσουν ανενόχλητοι!

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας οι δράστες εισήλθαν μέσα στο κατάστημα με τη μέθοδο του ριφιφί, χρησιμοποιώντας το κλειστό τα τελευταία 2-3 χρόνια ξενοδοχείο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο χρυσοχοείο και η πόρτα του οποίου ήταν παραβιασμένη. Σημειώνεται οτι η κεντρική είσοδος του χρυσοχοείου δεν είχε παραβιαστεί, ενώ τα προστατευτικά εξωτερικά κάγκελα τέθηκαν εκτός λειτουργίας και δεν άνοιγαν, μιας και οι κλέφτες έκοψαν το ρεύμα.

Μάλιστα κλήθηκε η Πυροσβεστική η οποία με τη χρήση ηλεκτρικού πριονιού έσπασε τα προστατευτικά κάγκελα της επιχείρησης προκειμένου να μπούνε στο κατάστημα τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι επιχειρηματίες.

ΤΡΥΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΜΕ…ΚΑΡΟΤΙΕΡΑ!;

Οι δράστες τρύπησαν τον τοίχο του ξενοδοχείου ενδεχομένως με καροτιέρα που δεν κάνει θόρυβο, βρέθηκαν μέσα στην τουαλέτα του κοσμηματοπωλείου δρώντας με σχέδιο και πλήρη γνώση του χώρου, εκεί με σύγχρονα μηχανήματα απενεργοποίησαν πλήρως τον επίσης σύγχρονο συναγερμό του καταστήματος προκειμένου να μη χτυπήσει ο συναγερμός και κυριολεκτικά μάζεψαν όλα τα κοσμήματα και τιμαλφή που βρήκαν στις βιτρίνες και ειδικές θήκες του καταστήματος σπεύδοντας να εξαφανιστούν, χωρίς να επιχειρήσουν παράλληλα να διαρρήξουν τα χρηματοκιβώτια. Έδρασαν μάλιστα με γάντια και που εντυπωσίασε ακόμη και τους αστυνομικούς με την ταχύτητα αλλά και την ψυχραιμία τους, αφού τα είχαν όλα μελετήσει προσεκτικά και είχαν οργανωμένο σχέδιο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για λεία μεγαλύτερη των 500.000 ευρώ ενώ την Δευτέρα το πρωϊ βρέθηκε στη Ξάνθη κλιμάκιο του εγκληματολογικού Θεσσαλονίκης αναζητώντας πειστήρια και “ίχνη” των δραστών! Το κατάστημα πάντως από το μεσημέρι της Δευτέρας επανήρθε στην κανονική του ροή ενώ οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία. Μάλιστα εικάζεται ότι μπορεί να είναι ξένοι οι δράστες και μόνο κάποιος συνεργάτης τους από την Ξάνθη που ήξερε τα «κατατόπια» και ενδεχομένως παλιά δούλευε στο ξενοδοχείο Δημόκριτος, προκειμένου να μπορέσουν να «ξεφορτωθούν» την λεία τους, σε όσο τον δυνατόν καλύτερη και ασφαλή τιμή γι’ αυτούς.

Σημειώνουμε ότι χθες Δευτέρα όλη τη μέρα γίνονταν καταγραφή των κλοπιμαίων από τους καταστηματάρχες προκειμένου να γίνει ασφαλής εκτίμηση για τα τιμαλφή, κοσμήματα κλπ που πήραν φεύγοντας οι δράστες.

Μάλιστα σημείωναν ότι «δεν ήταν ασφαλισμένα τα κλοπιμαία…»