Για πρώτη φορά τουλάχιστον την τελευταία 20ετία βούτηξε και…γυναίκα στα παγωμένα νερά του λιμανιού του Πόρτο Λάγος.

Στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος κορυφώθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων για την περιοχή της Ξάνθης με το αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι του οικισμού την συμμετοχή 8 «ηρώων» κολυμβητών που βούτηξαν στα παγωμένα νερά με τη συμμετοχή μάλιστα και μιας…γυναίκας για πρώτη φορά τουλάχιστον την τελευταία…20ετία! Νικητής ο Ελληνοπόντιος Σάββας που δεν έκρυψε την συγκίνησή του όταν κέρδισε τον Τίμιο Σταυρό.


Αναλυτικότερα: Παρουσία των Αρχών του Νομού Ξάνθης απόντος όμως του βουλευτή Σπύρου Τσιλιγγίρη πραγματοποιήθηκε ο φετινός αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος..
Παρόντες ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, ο Στρατηγός του Δ’ Σώματος Στρατού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης, ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Γαλανόπουλος, ο Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Αβδήρων Σάκης Κριτσίνης, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ντίνα Ζουρνατζίδου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών Δήμου Αβδήρων Νίκος Μαυρίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων Νίκος Τσιναρίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Αβδήρων Φώτης Σταυρακάρας, ο πρώην βουλευτής Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου, ο επικεφαλής της Δημοκρίτειας Κίνησης Κώστα Αντωνιάδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, ο αντιδήμαρχος Αβδήρων Βλαδίμηρος Γκασιμπαγιαζίδης και πλήθος κόσμου.














Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Μπάντα του Δ’ Σώματος Στρατού.






