Ο ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΝΟ 2 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΣΕΠΕΛΗ! Αναλαμβάνει αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης, θα οργανώσει τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων!

Απόντες τόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος όσο και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη Γιώργος Χατζηθεοδώρου από τη χθεσινή «πρώτη» του Τσέπελη

Ενώ ακόμη δεν έχει ορκιστεί καν  Δήμαρχος Ξάνθης, ο Μανώλης Τσέπελης –η ορκωμοσία του θα πραγματοποιηθεί τέλη Αυγούστου- κατά παράβαση και της σχετικής νομοθεσίας και των κανονισμών, με πρόφαση την …υποτιθέμενη συζήτηση και ενημέρωση για τις γιορτές του Δήμου Ξάνθης για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Πόλης, κάλεσε με πρόσκληση την οποία υπέγραφε ως…νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ξάνθης τους επικεφαλής αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να συζητήσουν τα…δήθεν οργανωτικά, στα οποία ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε, ήδη χωρίς να ρωτήσει κανέναν, έχει …προχωρήσει και όπως λένε οι πληροφορίες, με ιδιαίτερα υψηλό μπάτζετ  που θα διαχειριστεί μάλιστα ο Φανουράκης!!!

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΜΕ…ΥΠΑΡΧΗΓΟ!

Το περίεργο της υπόθεσης; Ενώ υποτίθεται ήταν ΚΛΕΙΣΤΗ σύσκεψη των ΑΡΧΗΓΩΝ των δημοτικών παρατάξεων στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, αφού εκδιώχτηκαν και οι δημοσιογράφοι κακήν κακώς, ο Τσέπελης εμφανίστηκε σε αυτήν χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενος από την….Μανώλη Φανουράκη, τον οποίο προορίζει για Νο 2 του Δήμου Ξάνθης στη θέση του Αντ’΄αυτού αντιδήμαρχου και επί των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Δήμου Ξάνθης! Θέση που σύμφωνα πληροφορίες προόριζε για τον γιατρό και στενό του συνεργάτη Ιπποκράτη Καμαρίδη, ωστόσο κατέληξε τελικά σε άλλη επιλογή…

Από την σύσκεψη απουσίαζαν για δεοντολογικούς λόγους, τόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, όσο και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» Γιώργος Χατζηθεοδώρου, ενώ ήταν παρόντες όλοι οι υπόλοιποι αρχηγοί των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων, χωρίς ωστόσο να «ενοχληθεί» κανείς από την απόφαση του Τσέπελη να συνοδεύεται και από τον…υπαρχηγό του Μανώλη Φανουράκη, αφού υποτίθεται ήταν σύσκεψη αρχηγών!

Γεγονός που σχολιάστηκε ιδιαίτερα αρνητικά από όλους και απορίας άξιον είναι μάλιστα πως το «ανέχτηκε» αυτό και ο Σάββας Μελισσόπουλος που ΑΠΕΠΕΜΨΕ τον Φανουράκη για τους γνωστούς λόγους…!!!

Και στην ουσία χθες τον νομιμοποίησε και ως…αντ αυτού αντιδήμαρχο επί των…Οικονομιών του Δήμου Ξάνθης, παρά τα όσα προεκλογικά ακούστηκαν στην τοπική κοινωνία…

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Μανώλης Τσέπελης ενημέρωσε τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων για πράγματα που ήδη ωστόσο είχαν δημοσιευτεί από τα μεσάνυχτα της Τρίτης σε Μέσον της Ξάνθης και συγκεκριμένα στον ηλεκτρονικό Μαχητή που επιβεβαιώθηκαν σε όλα στο 100%!!!!

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν Τσέπελης και Φανουράκης και ήδη ωστόσο είχαν…γραφεί στο συγκεκριμένο μέσον.

1.Αρνητική ήταν η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου που δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις του Δήμου Ξάνθης για τα 100 χρόνια στις 4 Οκτωβρίου 2019.

2.Θετική ωστόσο ήταν η απάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου που θα τιμήσει τις εκδηλώσεις με την παρουσία του, συνοδευόμενος μάλιστα και από 30-40 μητροπολίτες.

3.Τις εκδηλώσεις θα διοργανώσει με εν λευκώ εξουσιοδότηση από τον Τσέπελη ο Φανουράκης, είναι άγνωστο ωστόσο το μπάτζετ και το κόστος της. Ο τελευταίος πάντως επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα του Μαχητή και της ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ότι έχει κλείσει ήδη για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων, συναυλία στις 4 Οκτωβρίου 2019 του διάσημου μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη! Το συνολικό πάντως κόστος του 3ήμερου όπως φημολογείται, θα ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ! Σε αναμονή…

4.Σε διάλογο και με  τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, θα επιλεγούν και οι προσωπικότητες που θα τιμήσει ο Δήμος Ξάνθης στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση.

5.Στην συζήτηση διατυπώθηκαν αιχμές από τον Τσέπελη και τον Πασχάλη Λύρατζη γιατί την συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν πήρε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος που χθες ωστόσο απουσίαζε, αφού αποτελεί σίγουρα …πανελλήνια πρωτοτυπία να καλεί ένας νεοεκλεγείς Δήμαρχος τους Αρχηγούς των παρατάξεων σε σύσκεψη ενώ δεν έχει ακόμη ορκιστεί και μάλιστα να συνοδεύεται σε  αυτήν από τον…υπαρχηγό του.

6.Η σύσκεψη διήρκεσε περίπου μια ώρα με τους Γιάννη Παπαχρόνη και Πασχάλη Λύρατζηνα μιλάνε για…συνεργασία όλων των παρατάξεων για το καλό του…Δήμου Ξάνθης!!!

7.Σημειώνεται τέλος ότι ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος συνοδεύονταν στην σύσκεψη με τους άλλους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων και από την νέα του ιδιαιτέρα Βέτα Μήτσιου κι όχι από την Αριστέα Αλατά…ενώ απουσίαζε από αυτήν η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κοινωνία Δημοτών Ειρήνη Χαριτωνίδου που δεν προσκλήθηκε!!! Μολονότι αυτήν την ώρα είναι η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης…!