ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ οι μεθοριακοί σταθμοί της Περιφέρειας ΑΜΘ, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ!

Να κλείσουν όλοι οι μεθοριακοί σταθμοί της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ζήτησε χθες το μεσημέρι μέσα από την εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης.

«Να είναι ανοιχτοί μόνο στα φορτηγά που μεταφέρουν νόμιμα προϊόντα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, τονίζοντας με έμφαση ότι «κινδυνεύουνε ανά πάσα στιγμή οι πολίτες κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό που μπορεί να μεταφέρουν κάποιοι Βούλγαροι, αφού η χώρα τους βρίσκεται σε καραντίνα.»

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης προσκλήθηκε από τον Πάνο Παπαδόπουλο να σχολιάσει την θέση που διατύπωσε ο Περιφερειακός σύμβουλος Δράμας Αργύρης Πατακάκης που μέσα από το facebook ζήτησε το κλείσιμο του Τελωνείου Εξοχής για τα ΙΧ αυτοκίνητα απαιτώντας τα παρακάτω:

 «ΆΜΕΣΟ κλείσιμο του Τελωνείου Εξοχής για την διέλευση Οχημάτων Ι.Χ

Πώς είναι δυνατόν όποιος επισκέπτεται την Βουλγαρία να μπαίνει σε 14 μέρες καραντίνα, στην χώρα μας να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και να αφήνουμε ανεξέλεγκτα και χωρίς κανένα μέτρο πρόληψης και προστασίας να περνάνε οχήματα Ι.Χ από τα σύνορα της Εξοχής;

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των συμπολιτών μας στο λεκανοπέδιο Κ. Νευροκοπίου αλλά και ολόκληρου του Νομού Δράμας.

Ενημερώθηκε και ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Γ. Καράογλου και περιμένουμε άμεση επίλυση του προβλήματος».

Για να καταλήξει ως εξής:

«Όχι μόνο το τελωνείο Εξοχής, αλλά θα πρέπει να κλείσουν ΑΜΕΣΑ όλοι μεθοριακοί σταθμοί της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας, Και ο Μεθοριακός σταθμός Αγίου Κωνσταντίνου και η  Νυμφαία και οι μεθοριακοί σταθμοί στον Έβρο. Να επιτρέπεται μόνο σε Φορτηγά που μεταφέρουν νόμιμα προϊόντα στη χώρας μας, γιατί δεν νοείται η Κυβέρνηση να παίρνει τόσο σοβαρά ΜΕΤΡΑ για την προστασία του κόσμου από τον κορνωνοϊό, να υπάρχει απαγόρευση και οι Βούλγαροι που έρχονται στην Ελλάδα επειδή η χώρα τους βρίσκεται σε καραντίνα, ανεξέλεγκτα να κυκλοφορούν παντού.»

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης αποκάλυψε στον Πάνο Παπαδόπουλο ότι «όλα τα Επιμελητήρια ΑΜΘ βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία αναμεταξύ τους γιατί κινδυνεύουν να κλείσουν όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις με την κρίση που υπάρχει…», ενώ κάλεσε τα μέλη που θέλουν να προμηθευτούν με φωτοτυπίες «να πάνε στο ισόγειο του ΕΒΕ Ξάνθης δίπλα στο ασανσέρ και να πάρουν….Τις διαθέτει το Επιμελητήριο δωρεάν για τα μέλη του και τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες».