• Επικοινωνία
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Ειδήσεις

META TH ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΙΟΥ-ΑΔΩΝΙ: Επιπλέον 12.288 επιχειρήσεις της ΑΜΘ χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ! 

9 Οκτωβρίου 2021
in Ειδήσεις, Επιλεγμένα
META TH ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΙΟΥ-ΑΔΩΝΙ: Επιπλέον 12.288 επιχειρήσεις της ΑΜΘ χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ! 
Share on FacebookShare on Twitter

Επιπλέον 12.288 επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα λάβουν Μη Επιστρεπτέα Ενίσχυση, συνολικού ύψους 32 εκατ. ευρώ, από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα το ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μετά την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος κι ενώ είχε προηγηθεί συνεργασία του με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η χρηματοδότηση αυτών των επιχειρήσεων κατέστη εφικτή μετά την απόφαση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη να συσταθεί παράρτημα του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» (ΕΦΕΠΑΕ) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (Κομοτηνή) και να αναλάβει όλα τα προγράμματα.

Συνεπώς, με τη χθεσινή υπογραφή του κ. Χρήστου Μέτιου, ο αριθμός των επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, των οποίων η ενίσχυση έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια φτάνει τις 21.188 και οι αντίστοιχοι πόροι του ΕΣΠΑ τα 54,5 εκατ. ευρώ.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν επιπλέον 2.000 επιχειρήσεις, από τις συνολικά 3.000 των οποίων η αίτηση απορρίφθηκε αρχικά, οι οποίες έχουν την δυνατότητα να διορθώσουν και να επανυποβάλουν την αίτησή τους μέχρι την 1η Νοεμβρίου ώστε αυτή τη φορά να εγκριθεί, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 6 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν επίσης δεσμευθεί.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που θα ωφεληθεί από το Πρόγραμμα μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης της Περιφέρειας ΑΜΘ μπορεί να ανέλθει στις 23.000 και η συνολική χρηματοδότηση στα 60 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων της περιοχής, όπως είχε ανακοινώσει ο κ. Μέτιος κατά την παρουσίαση του προγράμματος, τον Οκτώβριο του 2020.

Σε ό,τι αφορά τις πληρωμές από τον ΕΦΕΠΑΕ, έχουν ήδη κατατεθεί 2,6 εκατ. ευρώ σε 1.047 επιχειρήσεις. Μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές ύψους 15 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των πληρωμών θα έχει ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Με αφορμή τη χθεσινή απόφαση, οι κ. κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Χρήστος Μέτιος δήλωσαν:

Άδωνις Γεωργιάδης:

«Με τη συνεργασία του ΕΦΕΠΑΕ και του Προέδρου του, κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα αλλά και του Περιφερειάρχη, κ. Χρήστου Μέτιου λύσαμε ευτυχώς ένα φλέγον πρόβλημα για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Οι πληρωμές έχουν ήδη ξεκινήσει και οι επιχειρήσεις λαμβάνουν τα χρήματά τους με μεγάλη ταχύτητα. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος και ευτυχής που συνέβαλα για να συμβεί αυτό».

Χρήστος Μέτιος:

«Το Πρόγραμμα μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης των Επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενάντια στις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 το οποίο σχεδιάσαμε και παρουσιάσαμε στην κοινωνία της Περιφέρειάς μας, προχωρά.

Βασικός στόχος μας, όπως είχα δηλώσει από την πρώτη στιγμή, είναι να ενισχυθεί το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας. Για αυτό δεσμεύσαμε πόρους που φτάνουν τελικά τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη για τον χειρισμό και τη λύση που έδωσε καθώς και τον ΕΦΕΠΑΕ, έτσι ώστε το Πρόγραμμά μας να υλοποιείται και οι επιχειρήσεις μας να ωφελούνται και να στηρίζονται σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία».

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Κρίνεται στο ΣτΕ η τύχη του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Επόμενο Άρθρο

Επετειακή Εκδήλωση στο ΙΘΤΠ «Η προσφορά του Ιωάννη Καποδίστρια στον αγώνα του 1821»

Επόμενο Άρθρο
Επετειακή Εκδήλωση στο ΙΘΤΠ «Η προσφορά του Ιωάννη Καποδίστρια στον αγώνα του 1821»

Επετειακή Εκδήλωση στο ΙΘΤΠ «Η προσφορά του Ιωάννη Καποδίστρια στον αγώνα του 1821»

Σσσσσ…. Ψίθυροι – Άνδρας κάηκε ζωντανός στην Άνθεια Αλεξανδρούπολης

ΑΑΔΕ: Στα 3,43 δισ. οι απλήρωτοι φόροι στο εξάμηνο

Να σταματήσουν οι αποστολές στον Έβρο & η  εμπλοκή Στελεχών στο κυνήγι των προσφύγων

Να σταματήσουν οι αποστολές στον Έβρο & η εμπλοκή Στελεχών στο κυνήγι των προσφύγων

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Elementor #142343
  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης