Μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη με καπνά της βιομηχανίας Μισσιριάν ΑΕ

Άνιση αποδείχθηκε η μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τη μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου, σε αποθήκη με καπνά της βιομηχανίας Μισσιριάν ΑΕ στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Η φωτιά, λόγω και του περιεχομένου της αποθήκης, έκαιγε με ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, και παρά τις προσπάθειες των ανδρών της πυροσβεστικής Καβάλας, τους οποίους συνέδραμαν δυνάμεις και από γειτονικούς νομούς, το πρώτο φως της ημέρας βρήκε τον χώρο των περίπου 2.700 τμ, να έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, καθώς κατέρρευσε και η σκεπή του.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής που έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα για να αποτρέψουν τις φλόγες από το να επεκταθούν σε παρακείμενυς αποθηκευτικούς χώρους, παραμένουν στο σημείο, και όπως μεταδίδει το kavalapost.gr, εκτιμήσεις που διατυπώνονται από τους επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης, αναφέρουν πως θα σιγοκαίει για πολλές ώρες ακόμη, καθώς η μισή αποθήκη ήταν γεμάτη με παλέτες καπνού.

Τα αίτια της πυρκαγιάς, για την ώρα, δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η αποθήκη ήταν ασφαλισμένη. Το πλήγμα, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση μοιάζει μεγάλο για την εταιρεία, η οποία είναι από τους μεγαλύτερους μεταποιητές ελληνικών καπνών και ετοιμάζεται να κάνει και φέτος πολλές αγορές.