Με επιτυχία η εκδήλωση που έγινε στο Πολυχώρο τέχνης και σκέψης – οικία  Μάνου Χατζηδάκι με θέμα:  ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΩΗ

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 το απόγευμα στον Πολυχώρο τέχνης και σκέψης – οικία  Μάνου Χατζηδάκι  πραγματοποιήθηκε βιβλιοπαρουσίαση του συλλογικού έργου Αναπηρία και Κοινωνία σε επιστημονική επιμέλεια της Αναστασίας Ζήση και του Μ. Σαββάκη.  Επίσης προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της Καλλιόπης Λεγάκη  με θέμα Αναπηρία και Δημόσια Ζωή – Ποια είναι τα εμπόδια.

Την εκδήλωση παρουσίασε και στην ουσία ήταν η κεντρική ομιλήτρια  η κα Αναστασία Ζήση , καθηγήτρια Ψυχολογίας  στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία αφού η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία των οργανωτών.  Παρόντες  πολλοί γνωστοί και λιγότερο γνωστοί Ξανθιώτες παρακολούθησαν με προσοχή και συμμετείχαν με δικά τους σχόλια και προτάσεις στην εκδήλωση.

Το ευχάριστο της εκδήλωσης ήταν η παρουσία του Δημάρχου  Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου αλλά και του υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου  Χατζηθεοδώρου.

Και οι δύο πήραν τον λόγο  παρέθεσαν τις θέσεις τους στο καυτό θέμα της αναπηρίας  κυρίως στη Δημόσια Ζωή και στην ουσία οι θέσεις τους ήταν κοινές και δεσμεύτηκαν να αντιμετωπίσουν το θέμα αυτό με σοβαρότητα , με σεβασμό και από κοινού.

Στην NEXT TV  μίλησε για την εκδήλωση η καθηγήτρια Ψυχολογίας κα Αναστασία Ζήση.