Σκληρή δήλωση-απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκου Ευφραιμίδη στην παράταξη Χριστόδουλου Τοψίδη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης τέθηκε πλέον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στο Νομό Ξάνθης, μετά την πλήρη αποτυχία του Δήμαρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και των αντιδημάρχων του να διαχειριστούν το θέμα της πανδημίας στο Νομό Ξάνθης με αποτέλεσμα να έχουν ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΙ σε όλη ΤΗΝ Ελλάδα τα κρούσματα κι εδώ να…αυξάνονται!
(σ.σ. Σημειώνεται ότι στα δελτία τύπου του Δήμου Ξάνθης ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης εμφανίζονταν ως ο…. «γενικός» κουμανταδόρος κινούμενος μάλιστα στο σκοτάδι και αγνοώντας ακόμη και τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης και τον Πρόεδρό του Τάσο Καραδέδο.)
Έτσι από το περασμένο Σάββατο το ΚΟΥΜΑΝΤΟ έχει πλέον ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης ενώ οι συσκέψεις γίνονται πλέον στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, προσπαθώντας να κρατήσει ΟΡΘΙΟ το Νομό που έχει δυστυχώς στοχοποιηθεί ανεπανόρθωτα.
Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης βρέθηκε τη Κυριακή στην Ορεινή του Δήμου Μύκης επίκεφαλής του κλιμακίου προσπαθώντας να σώσει ότι μπορεί και παράλληλα να ενημερώσει τους κατοίκους προκειμένου να συμμετάσχουν στους δειγματοληπτικούς ελέγχους:
ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 και ώρα 09.30π.μ., στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης συνάντηση με τα στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που βρίσκονται στον Νομό μας με την παρουσία Δημάρχων, της Πολιτικής Προστασίας και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ξάνθης, του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, της Διοίκησης και Στελεχών του Νοσοκομείου Ξάνθης και της Επόπτριας των
Κινητών μονάδων ΕΟΔΥ ΠΕ Ξάνθης.
Κατά την συνάντηση αυτή αποφασίσθηκε:
- Η συνέχιση των συγκεντρώσεων με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών σε οικισμούς του Δήμου Μύκης και Τοπείρου.
- Η συνέχιση των δειγματοληπτικών ελέγχων ως εξής:
Χθες Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 – Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης από 09.00π.μ. έως 17.00 μ.μ.
– Στο χωριό Σμίνθη από 11.00 π.μ εως 19.00 μ.μ.
– Στο χωριό Γλαύκη από 11.00 π.μ εως 19.00 μ.μ.
– Στο χωριό Σάτρες από 12.00 π.μ εως 19.00 μ.μ.
– Στο χωριό Εχίνος από 11.00 π.μ εως 19.00 μ.μ.
Την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020
– Στο χωριό Σάτρες από 12.00 π.μ εως 19.00 μ.μ.
– Στο χωριό Εχίνος από 11.00 π.μ εως 19.00 μ.μ.
– Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης από 09.00π.μ. έως 17.00 μ.μ.
Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020
– Στο χωριό Εύλαλο από 11.00 π.μ εως 19.00 μ.μ.
– Στο χωριό Κύρνος από 11.00 π.μ εως 19.00 μ.μ.
– Στο χωριό Εχίνος από 11.00 π.μ εως 19.00 μ.μ.
Η προσπάθεια συνεχίζεται με στόχο να ανακόψουμε την εξάπλωση του κορονοϊού. Στην προσπάθεια αυτή θεωρούμε δεδομένη την συνεργασία όλων των πολιτών και των εμπλεκομένων φορέων.
Η σωστή πληροφόρηση βοηθάει στην επίτευξη του στόχου αυτού ενώ αντίθετα η μη έγκυρη πληροφόρηση όχι.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης
Νικόλαος Ευφραιμίδης
ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΤΟΨΙΔΗ
Επίσης με γραπτή δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης απάντησε σκληρά στους Χριστόδουλο Τοψίδη-Μιχάλη Αμοιρίδη και Οδυσσέα Βουρβουκέλη για τις δηλώσεις του κατά διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ αναφέροντας τα παρακάτω:
Όλοι οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης γνωρίζουν πως την ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας, από την πρώτη ημέρα, την έχει η πολιτεία διαμέσου του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.
Εμείς, ως Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης και στηρίζουμε το έργο της πολιτείας με προτάσεις και δράσεις.
Δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το θέμα της δημόσιας υγείας και τις εύλογες ανησυχίες των πολιτών ασκώντας κακόβουλη κριτική, καταφεύγοντας σε φθηνούς και ξεπερασμένους λαϊκισμούς. Οι αναφορές στην ανακοίνωση του κ. Τοψίδη είναι ανάξιες αντιλόγου. Κανένα δελτίο τύπου δεν αποσιωπά τα γεγονότα ούτε μπορεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα. Δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν η χοντροκομμένη διαστρέβλωση της αλήθειας για ανούσια πολιτικά οφέλη.
Δεν μας απασχολούν, όπως και κανέναν πολίτη, οι επαναλαμβανόμενες αυτές συμπεριφορές.
Όσον αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουμε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα για πολιτικές σκοπιμότητες, έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διεξαχθούν χωρίς κανένα πρόβλημα.
Συνεχίζουμε με ευθύνη, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα το έργο μας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης
Νικόλαος Ευφραιμίδης
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΔΕΔΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Έκκληση να κάνουν οι κάτοικοι τον έλεγχο για τον κορονοϊό

Έκκληση να κατευθυνθούν στα συνεργεία του ΕΟΔΥ οι κάτοικοι της Ξάνθης και να κάνουν τον έλεγχο για τον κορονοϊό, απηύθυνε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αναστάσιος Καραδέδος.
Αξίζει να σημειωθεί πως συγκροτήθηκε Ομάδα Δράσης για τον κορονοϊό στην Ξάνθη, στην οποία επικεφαλής είναι ο Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Εφραιμίδης, ενώ συμμετέχουν οι Δήμαρχοι, ο Ιατρικός Σύλλογος, το Νοσοκομείο και φυσικά οι εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ στην Ξάνθη.
Στόχος της Ομάδας Δράσης είναι να αξιολογεί την κατάσταση, να συνεδριάζει συχνά και να κάνει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλο το νομό, για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων.
«Ξεκινήσαμε ως μια ομάδα Δράσης δυνατή, η οποία θα συνεδριάζει τακτικότατα και θα αξιολογεί τα αποτελέσματα των ελέγχων. Ήδη κάναμε το Σάββατο την πρώτη μας συνεδρίαση και την πρώτη μας ομιλία στον ορεινό όγκο της Ξάνθης. Αυτό που όμως έχω να καταθέσω είναι πως δεν έχουμε την αναμενόμενη συμμετοχή στα τεστ για τον κορονοϊό. Αυτό είναι και η λύση του προβλήματος. Ο εντοπισμός, η ιχνηλάτηση, η απομόνωση των κρουσμάτων, προκειμένου να περιορισθεί η μετάδοση του ιού και να πετύχουμε τον μηδενισμό του», υποστήριξε ο κ. Καραδέδος.
Εκεί στην εκδήλωση του ορεινού όγκου αναπτύχθηκε και μια …ζωηρή συζήτηση για την μέχρι τώρα κατάσταση. Οι κάτοικοι εμφανίζονται και ενοχλημένοι από την πορεία της κατάστασης, το δεύτερο κύμα κορονοϊού, θέτουν θέμα αξιοπιστίας των τεστ καθώς κάποιοι ενώ ήταν θετικοί στον ΕΟΔΥ, ήταν αρνητικοί στα ιδιωτικά εργαστήρια…
«Απευθύνω έκκληση σε όλους τους κατοίκους να κάνουν τον έλεγχο για τον κορονοϊό, προκειμένου να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Δεν γίνεται να κρατάνε κάποιοι ομήρους τους υπόλοιπους κατοίκους της Ξάνθης και να μην λειτουργεί η κοινωνική ζωή και φυσικά η οικονομία της περιοχής», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Καραδέδος

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Γεώργιο Γεωργίου το Συντονιστικό Όργανο που αποφασίστηκε το Σάββατο σε ειδική σύσκεψη να δημιουργηθεί, θα συγκεντρώνει τις πληροφορίες από όλους τους φορείς σχετικά με την επιδημία του κορονοϊου. «Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και σημείωσε «Θα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης πληροφοριών σε μια μικρή ομάδα. Θα γίνεται καλύτερη ιχνηλάτηση, καλύτερη επιτήρηση των θετικών κρουσμάτων, είναι ένα βήμα περιορισμού του προβλήματος»





