ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ: Την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος για την Περιφέρεια ΑΜΘ

Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

*ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου επετέθη ο Σπύρος Τσιλιγγίρης-Άψογος και ευγενής μαζί μου ο Αυγενάκης

Την επόμενη Τρίτη 23 ή Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, αναμένει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης την τελική επίσημη απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για το πρόσωπο που θα κατέβει υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ με το χρίσμα του κόμματος.

Σε ερώτηση που του έκανε ο Πάνος Παπαδόπουλος στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ «για το τι θα συμβεί μετά την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος κι ο Κυριάκος κόντρα και στην θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας των γαλάζιων Περιφερειακών συμβούλων, επιμένει και πάλι στο να δώσει το χρίσμα του Υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ  στον Χρήστο Μέτιο, ο Κώστας Ζαγναφέρης ήταν και πάλι ξεκάθαρος:

«Σε περίπτωση που ο Μέτιος κατέβει υποψήφιος Περιφερειάρχης με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας ενώ τα ¾ του συνδυασμού της Περιφερειακής Αναγέννησης δεν τον θέλουν, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατέβει άλλος ανεξάρτητος συνδυασμός.»

Ο Κώστας Ζαγναφέρης ρωτήθηκε όμως και για το επεισόδιο μεταξύ του γιατρού Σπύρου Τσιλιγγίρη και του Χατζηγκενέ, για να απαντήσει, «εγώ ήμουν στη πρώτη σειρά όταν έγινε αυτό στην αρχή της σύσκεψης και δεν ξέρω τι συνέβη. Δόθηκε όμως μεγάλη διάσταση στο συγκεκριμένο χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος».

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΧΑΤΓΖΗΓΚΕΝΕ

Ωστόσο ο πολιτευτής της Ν.Δ. και Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης Ιρφάν Χατζηγκενέ που στην συνάντηση με τον κύριο Αυγενάκη, έθεσε και θέματα της μειονότητας διαμαρτυρόμενος για τις αδικίες σε βάρος της Ορεινής περιοχής και των κατοίκων, επιβεβαίωσε ναι μεν την προσωπική επίθεση που δέχτηκε από τον κ.Σπύρο Τσιλιγγίρη, απάντησε ωστόσο πως «ακόμη αναρωτιέται γιατί του επετέθη αναίτια ο γιατρός»

Μάλιστα όπως είπε στην εκπομπή, «με τον κύριο Τσιλιγγίρη προηγουμένως μιλούσαμε πολύ φιλικά και θερμά», καταλήγοντας ως εξής: «Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου επετέθη ο Σπύρος Τσιλιγγίρης, την στιγμή που ακόμη και τώρα τον θεωρώ φίλο μου. Εγώ όπως είχα υποχρέωση ενημέρωσα ως πολιτευτής του κόμματος τον κύριο Αυγενάκη για τα προβλήματα της Μειονότητας που παραμένουν άλυτα και ζήτησα από τον Πρόεδρο του κόμματός μας Κυριάκο Μητσοάκη να ασκήσει μια πιο ανοιχτή και φιλική επικοινωνία με την μειονότητα, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ  δυστυχώς ήταν μόνο λόγια και υποσχέσεις. Τα προβλήματα όμως είναι πολλά και άλυτα διότι αδιαφορεί η σημερινή κυβέρνηση τελείως για μας!».

«Οφείλω να το πω όμως δημόσια, -κατέληξε ο κύριος Χατζηγκενέ στις δηλώσεις τους στην εκπομπή Ανοιχτή γραμμή- ότι «ο κύριος Λευτέρης Αυγενάκης με άκουσε προσεχτικά, ήταν πολύ ευγενικός και φιλικός μαζί μου. Με λίγα ήταν άψογη η υποδοχή που μου έκανε και πολύ ειλικρινής η συνομιλία μας…Που «ενόχλησα» τον κύριο Τσιλιγγίρη, ακόμη δεν μπορώ να το καταλάβω..»!