ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ: Επιβάλλεται να αξιοποιηθεί το έργο του Αρδευτικού Ξάνθης, να κινητοποιηθούν όλοι οι Φορείς

Επιτέλους ήρθε η δικαίωση για τον Αγροτικό κόσμο της Ξάνθης και την περιοχή αναφέρει σε δελτίο τύπου που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, με αφορμή την απόφαση 1455/2018 του ΣτΕ που καθαρογράφτηκε και είναι καταπέλτης κατά  των τριών οικολογικών οργανώσεων που ΣΑΜΠΟΤΑΡΑΝ την δημοπράτησή του.

Μάλιστα μιλώντας χθες στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, κάλεσε άμεσα να κινητοποιηθούν όλοι οι Φορείς και παράγοντες της Ξάνθης, προκειμένου να αξιοποιηθεί το έργο του Αρδευτικού, αποκαλύπτοντας ότι «το έργο ήδη είχε δημοπρατηθεί και με την απόφαση του ΣτΕ απομένει μόνο η υλοποίησή του!

Ιδού αυτούσιο το δελτίο τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης:

Μετά από 11 χρόνια ενός Δικαστικού αγώνα που ξεκίνησε επί Νομαρχίας Ξάνθης και συνεχίστηκε επί Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επιτέλους δικαιωθήκαμε. Με την υπ’αριθ. 1455/2018 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, απορρίφθηκαν οι λόγοι ακύρωσης του μεγαλύτερου έργου στον Νομό Ξάνθης, της άρδευσης της πεδιάδας μέσω μεταφοράς των υδάτων του Νέστου.

Το Αρδευτικό προέκυψε, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ως πρόταση για τη θεραπεία των προβληματικών υπόγειων υδροφορέων και μακροπρόθεσμα ανάσχεση του κινδύνου ερημοποίησης της περιοχής η οποία υποφέρει από υφάλμυρα ύδατα ακόμη και για ξηρικές καλλιέργειες. Ένα έργο πνοή για τον αγροτικό τομέα που τόσο πολύτιμος είναι για την οικονομία της περιοχής μας, καθυστέρησε τουλάχιστον 11 χρόνια (θα χρειαστεί πλέον επικαιροποίηση μελετών), χάθηκαν ευρωπαϊκά κονδύλια και δεκάδες θέσεις εργασίας. Ας γνωρίζουν οι πολίτες της Ξάνθης ποιοι ήταν οι υπαίτιοι:

-Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης

-Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

-Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Χρέος των επόμενων Κυβερνήσεων είναι η προώθηση και αξιοποίηση του έργου. Επιβάλλεται ότι όλοι οι φορείς της Ξάνθης, τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτική ηγεσία, επιμελητήριο, ΕΑΣ κλ. πρέπει να πιέσουν και να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Από το Γραφείο Τύπου

Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης