• Επικοινωνία
Δευτέρα, 20 Απριλίου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Ένας αρραβώνας εκτίναξε τα κρούσματα στα Πομακοχώρια

8 Ιανουαρίου 2021
in Ειδήσεις, Επιλεγμένα
Κορωνοϊός: Ένας αρραβώνας εκτίναξε  τα κρούσματα στα Πομακοχώρια
Share on FacebookShare on Twitter

Ένας αρραβώνας ήταν η εστία του κορωνοϊού στα πομακοχώρια και συγκεκριμένα στο Δήμο Αρριανών, στον οικισμό Στροφή, στη Νέδα, στο Αγιοχώρι αλλά και σε άλλα χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, σύμφωνα με τα όσα είπε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή, κ. Γιάννης Τσουγκράνας. Σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων, τα σοβαρά περιστατικά της Κομοτηνής περιθάλπονται στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, κ. Χριστόδουλο Μερτζή.

Ο αρραβώνας, σε συνδυασμό με τα έθιμα των μουσουλμάνων, η οποία «επιβάλει» πολλές και συχνές συναντήσεις, προκάλεσαν τη διασπορά του κορωνοϊού σε πολλά χωριά Πομάκων στη Ροδόπη. Σύμφωνα με τον κ. Τσουγκράνα ωστόσο, η αύξηση του ιικού φορτίου στην περιοχή, δε φαίνεται στα νοσοκομεία, τα οποία μέχρι στιγμής αντέχουν.

«Η εικόνα στα νοσοκομεία σήμερα δεν έχει καμία σχέση με αυτή των προηγούμενων ημερών. Σίγουρα όμως αυτό δεν μπορεί να μας εφησυχάζει. Η μόνη λύση είναι η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας. Είναι θέμα ατομικής ευθύνης το αν θα αντέξουν τα νοσοκομεία τις επόμενες ημέρες μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή. Πρέπει να υπακούμε τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων», τονίζει ο κ. Τσουγκράνας.

Ο ίδιος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, αναφέρει ότι είναι πολύ λίγα τα περιστατικά που νοσηλεύονται. Διευκρινίζει, ότι τα σοβαρά περιστατικά, έτσι κι αλλιώς στέλνονταν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Τα ίδια επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, κ. Χριστόδουλος Μερτζής στο GRTimes.gr.

«Το Νοσοκομείο Κομοτηνής δεν είναι ιδιαίτερα επανδρωμένο. Έτσι, στο δικό μας νοσοκομείο έρχονταν πολλά περιστατικά από Δράμα και Κομοτηνή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως εκτιμά ο ίδιος, το νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη φαίνεται να αντέχει, αλλά και να βρίσκεται σε ετοιμότητα να υποδεχθεί αρκετούς ασθενείς σε ΜΕΘ σε περίπτωση εκτίναξης των κρουσμάτων στην Αλεξανδρούπολη αλλά και στις γύρω περιοχές.

«Είχαμε 15 ΜΕΘ στο πρώτο κύμα, οι οποίες έγιναν 21 στο δεύτερο, καθώς διαμορφώθηκαν κατάλληλα τα χειρουργεία. Με εντολή του Υπουργείου Υγείας αλλά και με την παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού, καταφέραμε να προστεθούν επιπλέον 6 ΜΕΘ στο Νοσοκομείο μας, φτάνοντας τις 27, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε», τονίζει ο κ. Μερτζής.

Ο ίδιος ωστόσο εκφράζει την ανησυχία του εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

«Δεν αρκεί να διασωληνώσεις κάποιον. Ένας διασωληνωμένος χρειάζεται εντατική θεραπεία. Απαιτείται συνεχής επαφή με τον ασθενή. Για κάθε ασθενή σε ΜΕΘ απαιτούνται 3 νοσηλευτές, ενώ εμείς έχουμε μόλις 44. Φανταστείτε τι θα γίνει αν γεμίσουν και ι 27 κλίνες ΜΕΘ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μερτζής κλείνοντας, τονίζει ότι παρά τις ανησυχίες για το τι μέλλει γενέσθαι, το θετικό της υπόθεσης είναι ότι σήμερα το 50% των κλινών του νοσοκομείου είναι διαθέσιμο για τους πολίτες.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

95 πρόστιμα στην Περιφέρεια ΑΜθ ανήμερα των Θεοφανείων για μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις

Επόμενο Άρθρο

ΔΕΔΑ: ΑΚΤΩΡ και AVAX προσωρινοί ανάδοχοι για τα δίκτυα αερίου σε Δράμα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή

Επόμενο Άρθρο
Ξεκινά η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Δράμα – Ακολουθούν Καβάλα και Ορεστιάδα

ΔΕΔΑ: ΑΚΤΩΡ και AVAX προσωρινοί ανάδοχοι για τα δίκτυα αερίου σε Δράμα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή

Σσσσ….Ψίθυροι – Κομοτηνή: 21χρονος εμβόλισε 13 καταστήματα με κλεμμένο ΙΧ!

Διευκρινίσεις για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

3ος στην Περιφέρεια ΑΜΘ ο Ν. Ξάνθης  – 111.385 οι κάτοικοι σύμφωνα με τα επίσημα  στοιχεία του Ιανουαρίου 2020

3ος στην Περιφέρεια ΑΜΘ ο Ν. Ξάνθης - 111.385 οι κάτοικοι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιανουαρίου 2020

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης