«ΚΟΝΤΡΑ» ΟΡΦΕΑ ΜΕ ΤΟ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ! Δεν δίνει το γήπεδο ο Χατζημεστής για την έκθεση Τοπικών προϊόντων!

*Ο μεγαλομέτοχος του Ορφέα Ξάνθης ισχυρίστηκε ότι πέρσι έγιναν καταστροφές στον χλοοτάπητα και διοργανώνει τουρνουά Ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης

*Ο Δήμος Ξάνθης πληρώνει εδώ και 15-20 χρόνια ΔΕΗ, νερά κλπ στο γήπεδο αλλά και στους πολιτιστικούς συλλόγους, ενώ ο Παναγιώτης Σιδέρης εισπράττει τα ενοίκια των μαγαζιών

Προς ματαίωση (;) ή αλλαγή  χώρου οδεύει η 2η Έκθεση Τοπικών προϊόντων του Επιμελητηρίου Ξάνθης στα πλαίσια των  Γιορτών Π. Πόλης (1-5 Σεπτεμβρίου 2019) παρά τη συμμετοχή 100 και πλέον επιχειρήσεων που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή, αφού Μπάμπης Χατζημεστής και Επιμελητήριο Ξάνθης δεν μπόρεσαν να έρθουν σε «συμφωνία», με τον μεγαλομέτοχο του Ορφέα Ξάνθης να ζητεί ενοίκιο 1.500 ευρώ και τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη να αρνείται να συμβιβαστεί με αποτέλεσμα η πρώτη συνάντηση που είχαν οι δυο πλευρές το βράδυ της Τετάρτης να αποβαίνει άκαρπη…

Το θέμα αποκάλυψε χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» του Next tv ο Πάνος Παπαδόπουλος με αποτέλεσμα η αντιπαράθεση να λαμβάνει μεγάλη διάσταση, αφού όπως φάνηκε, το «τοπίο» γύρω από το γήπεδο το ΑΟΞ έστω και μετά… παρέλευση 20ετίας και πλέον με τις συγκρούσεις των Παλαιμάχων με τον Παναγιώτη Σιδέρη, εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο θολή!

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφτηκαν από τις δηλώσεις του Μπάμπη Χατζημεστή και του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραίτη:

  1. Το γήπεδο που ανήκει στο Δήμο Ξάνθης, στην ουσία διαχειρίζεται τα τελευταία χρόνια ο Μπάμπης Χατζημεστής που το συντηρεί μόνος με την οικογένειά του και του παραχωρήθηκε από τον πρώην Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη. Μάλιστα ο Μπάμπης Χατζημεστής κατήγγειλε χθες στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ότι από την περσινή έκθεση του ΕΒΕ Ξάνθης και τα μηχανήματα που μπήκαν μέσα στο γήπεδο, έπαθε ζημιές ο χλοοτάπητας κι αυτός είναι ένας επί πλέον λόγος να μη θέλει να δώσει το γήπεδο, ενώ πήρε 3.000 ευρώ από την Ρεάλ Μαδρίτης για το Τουρνουά ποδοσφαίρου, απομένει όμως ένα υπόλοιποι 1.500 ευρώ και αυτό ζήτησε από το Επιμελητήριο Ξάνθης.

2.Οι Πολιτιστικοί σύλλογοι που φιλοξενούνται στις κερκίδες του γηπέδου, πληρώνουν ένα εικονικό ενοίκιο, δεν πληρώνουν όμως ΔΕΥΑΞ και ρεύμα που πληρώνει ο Δήμος Ξάνθης που κάποτε μάλιστα πλήρωνε το ρεύμα και…καφέ μπαρ που λειτουργούσαν εκεί.

3.Τα μαγαζιά ωστόσο που λειτουργούν επαγγελματικά από κάτω, πληρώνουν ενοίκιο στον ….Παναγιώτη Σιδέρη που έχει και το επάνω χέρι μάλιστα στη μίσθωσή τους και παραμένει στην ουσία το «αφεντικό» τους!

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Ξάνθης από την πλευρά του αρνείται να πληρώσει ενοίκιο στον Μπάμπη Χατζημεστή 1.500 ευρώ ισχυριζόμενο ότι «το Τουρνουά ποδοσφαίρου μπορεί να γίνει παράλληλα με την έκθεση…» και λέει ότι θα καταφύγει στο Δήμο Ξάνθης αφού η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ είναι ένα κορυφαίο γεγονός με τη συμμετοχή 100 και πλέον επιχειρήσεων και δεν είναι δυνατόν να εξαρτώνται από τον κύριο Χατζημεστή.

Το ερωτηματικό; Από 1/9/2019 αναλαμβάνει Δήμαρχος Ξάνθης ο Μανώλης Τσέπελης με αντιδήμαρχο τον γιατρό Ιπποκράτη Καμαρίδη, επί χρόνια δεξί χέρι του Μπάμπη Χατζημεστή…ενώ καλείται να λύσει το «γόρδιο» δεσμό ο νυν Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Κάπου στη διαμάχη χθες μάλιστα ακούστηκε και το όνομα της Ασπίδας Ξάνθης και συγκεκριμένα του Προέδρου του Απόστολου Πασλάκη που διαφωνεί με τις λογικές του Μπάμπη Χατζημεστή και θεωρεί ότι ο ιστορικός σύλλογος αδικείται από το Δήμο Ξάνθης.

Το Επιμελητήριο Ξάνθης από την πλευρά του υποστηρίζει ότι «δεν είναι δυνατόν οι δημότες να πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα, τα νερά κλπ στον Μπάμπη Χατζημεστή και γενικά τη διαχείριση του γηπέδου και αυτός να αρνείται να παραχωρήσει το γήπεδο στο Επιμελητήριο για έναν τόσο σημαντικό σκοπό.

Πως έκλεισε τελικά η εκπομπή;

Με τον Μπάμπη Χατζημεστή να ΑΡΝΕΙΤΑΙ να παραχωρήσει το γήπεδο στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Ξάνθης και τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη να ζητεί την παρέμβαση του Δήμου Ξάνθης, σηκώνοντας μάλιστα το «γάντι» στον μεγαλομέτοχο του Ορφέα Ξάνθης…!

Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση του Ορφέα Ξάνθης και του Μπάμπη Χατζημεστή για το περίφημο τουρνουά της Ρεάλ Μαδρίτης που αναφέρει επί λέξει τα παρακάτω:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το τριήμερο 2-3-4-5 Σεπτεμβρίου επικεφαλής προπονητές από την Ισπανία θα βρίσκονται στο Δημοτικό Γήπεδο Ξάνθης – Ορφέα Ξάνθης (Παλιό Γήπεδο ΑΟΞ), να διδάξουν παίκτες ηλικίας 6-16 ετών χρησιμοποιώντας μεθοδολογίες προπονητικής της Ρεάλ Μαδρίτης!

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ-ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΑΤΖΗΜΕΣΤΗΣ

(σ.σ. Η συνέχεια της έντονης αντιπαράθεσης Χατζημεστή-ΕΒΕ Ξάνθης αναμένεται πάντως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επόμενες μέρες…)