• Επικοινωνία
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Αστυνομικά

Καβάλα: Συνελήφθη μέλος «σπείρας» που εξαπατούσε ηλικιωμένους με πανελλαδική «δράση» και λεία κοντά 50.000 ευρώ!

3 Φεβρουαρίου 2025
in Αστυνομικά, Επιλεγμένα
Σσσσσ…..Ψίθυροι – Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας: 18χρονος είχε στη βαλίτσα του 106 γραμμάρια χασίς
Share on FacebookShare on Twitter

Συνελήφθη την Παρασκευή (31-01-2025) το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας ένας αλλοδαπός – μέλος εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία η οποία περιλαμβάνει και δύο ακόμη άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

Ειδικότερα, την 23-1-2025 ημεδαπή στην Καβάλα δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από άγνωστο άνδρα, ο οποίος προσποιούμενος τον ιατρό και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει τραυματισθεί, απαίτησε χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή, για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης, άγνωστη δράστιδα συνέδραμε τον υποτιθέμενο ιατρό, προσποιούμενη το εν λόγω συγγενικό πρόσωπο, προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί και αφού κατάφεραν να πείσουν την παθούσα ο συλληφθείς, ο οποίος έχοντας ρόλο «εισπράκτορα» και κινούμενος με υπεραστικά λεωφορεία και δημόσιας χρήσης οχήματα, μετέβη σε προκαθορισμένο σημείο της πόλης, όπου  παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 4.350 ευρώ, χρυσαφικά – κοσμήματα και -1- χρυσή λίρα, που είχε εναποθέσει η ηλικιωμένη.

Στο πλαίσιο των ερευνών, έπειτα από σχετική καταγγελία, οι ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν το μεσημέρι της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη και συνέλαβαν τον αλλοδαπό δράστη.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών εξιχνιάσθηκαν ακόμη -6- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, που πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό 22-11-2024 έως 27-1-2025 στα Χανιά, την Καλαμάτα, τα Τρίκαλα και τις Σέρρες, όπου με την ίδια μεθοδολογία, οι παραπάνω δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν σε έξι περιπτώσεις ηλικιωμένους, αποσπώντας χρηματικά ποσά ύψους άνω των -46.000- ευρώ, -17- λίρες και κοσμήματα.

Από την κατοχή του συλληφθέντα κατασχέθηκαν -14- εισιτήρια ΚΤΕΛ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των άλλων δύο άγνωστων συνεργών και η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Άγρια δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Τον χτύπησε στον αυχένα με ξύλο, του έριξε οινόπνευμα και τον έκαψε ζωντανό

Επόμενο Άρθρο

ΕΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Κοπή βασιλόπιτας και βράβευση αριστούχων μαθητών

Επόμενο Άρθρο
ΕΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Κοπή βασιλόπιτας και  βράβευση αριστούχων μαθητών

ΕΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Κοπή βασιλόπιτας και βράβευση αριστούχων μαθητών

Σσσσσ…..Ψίθυροι – Πέταξαν φυλλάδια με συκοφαντικό περιεχόμενο για αντιδήμαρχο της Καβάλας και την οικογένειά του

Επτά συλλήψεις για παραβάσεις του KOK σε περιοχές της AMΘ

O Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ξάνθης  έκοψε την βασιλόπιτα του

O Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ξάνθης έκοψε την βασιλόπιτα του

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης