ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ! Νέα ερώτηση Βόζεμπεργκ για τις αθρόες αφίξεις αλλοδαπών στον Έβρο

30 αστυνομικοί από την Ξάνθη αποσπάστηκαν εν μία νυκτί στον κόμβο της Μέστης, καθώς το μεταναστευτικό είναι πλέον το υπ’ αριθ 1 αστυνομικό πρόβλημα της χώρας!

Νέα κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, εκφράζοντας την ανησυχία της για την κατακόρυφη αύξηση των παράνομων διελεύσεων μεταναστών στην περιοχή του Έβρου, οι οποίοι μετακινούνται προς την ενδοχώρα και δημιουργούν καταστάσεις εκρηκτικές, ανάλογες με αυτές που παρατηρούνται στα νησιά του Αιγαίου.

Μάλιστα η κατάσταση πλέον είναι τόσο εκρηκτική που σύμφωνα με πληροφορίες της «Α» με απόφαση του Γενικού Περιφερειακού Διευθυντή ΑΜΘ κ.Νικόλαου Μενεξίδη 30 αστυνομικοί από την Ξάνθη αποσπάστηκαν εν μία νυκτί στον κόμβο της Μέστης επί 24ώρου βάσεως, καθώς το μεταναστευτικό είναι πλέον το υπ’ αριθ 1 αστυνομικό πρόβλημα της χώρας! Αποτέλεσμα; Αυτήν την ώρα να εμφανίζεται τεράστιο πρόβλημα αστυνόμευσης στο Νομό Ξάνθης, έναν Νομό μάλιστα με έντονη και αυξανόμενη εγκληματικότητα, κάτι που φαίνεται και από τα αστυνομικά συμβάντα! (σ.σ. Χθες κυνηγούσαν οι αστυνομικοί διακινητές και μετανάστες μέσα στα Πηγάδια!!! Και η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα εκρηκτική…)

ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ;

Η κυρία Βόζεμπεργκ κάνει λόγο για μία νέα τάση στις μεταναστευτικές πιέσεις προς την Ευρώπη που χρήζει ειδικής ανάλυσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας να πληροφορηθεί πώς έχουν αξιοποιηθεί από τις ελληνικές αρχές τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τη φύλαξη των χερσαίων συνόρων και σε ποιες συγκεκριμένες δράσεις.

Επίσης, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν παραλείπει να στηλιτεύσει τη στάση της Τουρκίας που το τελευταίο διάστημα έχει χαλαρώσει σκόπιμα τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, διευκολύνοντας τη δράση των εγκληματικών δικτύων διακίνησης ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό, η κα Βόζεμπεργκ ζητά πιο αποτελεσματική συνεργασία της Ε.Ε. με την Τουρκία για τη διαχείριση του φαινομένου.

Ερωτάται η Επιτροπή:

– Πώς αξιολογεί την κατάσταση αυτή που λαμβάνει διαστάσεις καθημερινού φαινομένου;

– Προτίθεται να εντείνει τη συνεργασία με τις τουρκικές αρχές για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την πάταξη των εγκληματικών δικτύων διακίνησης ανθρώπων στον Έβρο;

– Τί μέρος των ευρωπαϊκών κονδυλίων έχουν διατεθεί από τις ελληνικές αρχές για τη φύλαξη των χερσαίων συνόρων και τί δράσεις έχουν υλοποιηθεί για το σκοπό αυτό;»

Σημείωση

Με 219 μέλη από 28 χώρες η Κ.Ο. του ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο